Мидеята, на дизел ли я караш?Първоначално публикувано от naydenov69
Мидеята, на дизел ли я караш?Първоначално публикувано от naydenov69
Не е на дизел-той е много скъп.И аз останах много замислен относно тази сума.Кой да каже за какъв период изедниците от ЕОН са засекли електромера.Ако е за част от ноември и част от декември е напълно реална.Първоначално публикувано от Kasap
В Пловдив положението е същото сметката ми за месец декември е 58 лв и някакви стотинки но за този месец инкасаторите са минали много рано на 23.Янураи сметката ще е двоина на тази според мен.
Моята сметка от 20.11 до 18.12 дойде, но е много ниска, явно са объркали числата.Дават 25 лева, но е много ниска.Миналата година по същото време беше около 50 лева, затова я смятам за невярна.Каня се да видя числата и тогава ще може да се каже точната сума от 18.11 до днес.
Е добре де нали на 3 месеца е засичането ,как разбрахте колко ви е сметката...?
Аха...неприятно за мен...ясно - сега ще чакам 12-13 март за истината...
Аз съм към CEZ и при мен също е на 3 месеца - 2 месеца си плащам определена сума и на 3-тия месец идват да засекат и плащам останалотоПървоначално публикувано от deian
Аз обаче всеки месец си засичам електромера за да не вземат нещо да ме метнат
За Декември тока ми е 55.64 лева по мое засичане, което е доста близко до прогнозната сметка,която ми пратиха от ЧЕЗ.Тя беше към 60 лева доколкото си спомням.
За да не се чуди някой на малката сметка да кажа че ползваме топла вода от Топлофикация и се готви на газ.
Точния разход на 2-та климатика съм го дал в другата тема, но да го напиша и тук - 31 лева общо.
Малко данни и от мен,относно консумацията на Sanyo DK22T.Строителство-панел,последен етаж.Стаята в която е монтиран е с външна и вътрешна изолация-стиропор, вкл. и на тавана.Дограма пвц-5 камерна.Явно стаята е ,,прекалено" изолирана и климатика работи постоянно on/off.Частично реших проблема като оставам вратата на стаята отворена към коридора и кухнята.Вратата на банята също е отворена-там имам работеща лира на парната инсталация.Коридора е 5.6кв. а кухнята 8.7кв.,т.е. общата площ става 26кв.Температурата на която е настроен климатика е 23гр.В стаята по данни от дистанционното варира м/у 23-24гр.В коридора и кухнята м/у 20-22гр.Измерванията са правени с електромера който EVN ми върнаха.
За периода от 10.12.2009 - 09.01.2010 т.е. за 30 дни изразходени129.49кв.-средно по 180вт. за час.Замерванията са правени в Бургас.По моя преценка дните със средна денонощна темп. над 10гр. тук бяха около 8.През, и около тези дни климатика работи също в on/off режим.Затова по-горе споменах, че оставайки вратата на стаята отворена частично реших проблема с режима на работа - инв./ конв.За сега това е,продължавам с измерванията.
апартамент в Пз 86 кв.м., две отопляеми стаи общо 44кв.м., двама човека, три външни стени, мансарда, без съседни отоляеми жилища. Сметка: 24 ноември 2009 - 19 декември 2009 -106.94 лв с два климатика в подписа за двете ми стаи. Температури: Спалня 22 градуса средна(23 през деня 20 през ноща), хол от 00'00 часа 21 градуса от 14'00 часа 24 градуса, от 17'00 часа 25 градуса от 22'30 часа 24 градуса.В хола събота и неделя през ноща 22 градуса през деня(от 8'30 до 00'30 часа 25 градуса)
112 лв от 6.11.09 до 3.12.09 общо месечно потребление, бойлер нон стоп, пералня всеки ден, осветление, комп, два тв,единият от които работи почти денонощно, 140 м3 отопляеми с общо 8.3 квт мощност при зададени денонощно 22-23гр и 23гр във всички стаи.
0,276 вата за час за климатик /средно/. Никак не е зле! Много по-удобно е, да го давате в такъв формат, а не за цялото домакинство.
Че не бях съвсем сигурен, какъв ти е процесора на PCто, та може да съм допуснал грешка от 0,0001%.
Ще дам разхода в лв. Летен разход 32 лв. на месец за да се извади сега от зимния разход. 180 лв. за периода 12.10.2009 - 12.01.2010. Изваждаме 3*32=96 лв. Остава разход 84 лв. за трите месеца само за двата климатика, или по 28 лв. на месец за двата климатика. Разбира се знаете че температурите ноември , декември бяха много меки и разпределено за трите месеца е толкова . В Ловеч съм в тухлен блок на 9-ти етаж до реката Осъм. Духа та се неседи на терасата. От миналата година лятото сме си сменили дограмата с дървена с троен стъклопакет и с К ст. Трябва да ви кажа че има кореннна разлика от комфорта миналата зима и тази зима. Климатиците работят кротко на ауто режим и ги държим нонстоп пуснати на 22° като само сутрин ги бутаме на Econo и вечер след работа връщаме нормалния режим. Температурата е вече равномерна и по вертикалата в стаята и затова на около 0,60м от пода е вече с около 2° по-висока от зададената. Незнам защо така, но е супер Това от мен засега. Забравих да кажа За Много Години на всички участници във форума!
привет на всички,
със 3 12-ки осака съм,отоплявам 120м2 етаж от къща/5 стаи,коридор и баня с тоалетна/,лятото без климатици сметката ми ми е 50-70лв сега е 220.добре ли е според вас???
-оня ден при -20 КПД-то беше доста паднало но все пак си беше умерена тампература
Три 12-ки ОСАКА за 120м2=312м3 , струва ми се малка отоплителната мощ, особенно за температури под нулата.
Но може да си случил на сполучлив модел ОСАКА! Ако поддържат поне 20-21*С с тази сметка можеш да си ЩАСТЛИВ!
Мой познат с 14-ка ОСАКА, монтирана миналата есен в хол 23-24м2, не може да се радва на вътрешна т-ра по- висока от 20*С при външна около нулата, да не говорим за минус 20*.За сметката на тока не съм го питал.