.........
Този пост е редактиран от ^Rokera^; 02-01-16 в 11:19.
Хитачито е на 25 ,поддържа 23-24 в отсрещния край на стаята ,Саньото на 23 ( детската ) Фуджицуто на 22 ( спалня ) ,общо около 55 квадрата са 3те стаи ,коридора се топли и той ( 10-12кв ) като вратите към стаите само се притварят така че там да не пада под 18-19 градуса
Вас ако ви чете някой лаик ще си помисли,че произвеждате,а не консумирате ток с тея климатици от друг континиуум!
Климатиците ми са сериозни машини за отопление, струващи много пари.Ако се топлиш с климатици от по 500-800 лв ще ти се вижда малък разхода ми ,нормално е.
Този пост е редактиран от avenger; 02-01-16 в 18:01.
абе няма ли изолацийка, слънчице и комшии, цифрите стават съвсееем други.
Къща, засенчена от блок. Едната стая е 18 м2 с вътрешна и външна изолация на стените, плочата на тавана покрита отгоре с 10 см вата. Обикновено ПВЦ. Никой не топли от никъде. Саниото папа 217 W с трафа, другата стая е същата квадратура, долепена до първата, но без вътрешна изолация, всичко останало еднакво, Мицубишито в нея гори 510 W с трафа. Външна -4*. Стайната навсякъде е 21*.
...
...Тц, нищо не произвеждаме... В харч сме и ние- ма поне с по-малко...коментирано е по темата, ама 'лаиците' да са хаберлии: една и съща 'машина'(марка) в различни УСЛОВИЯ се представя РАЗЛИЧНО...демек (в частен случай)- Касапа може да не е доволен от моето 'икономично'Саньо там на баира, но аз ще съм доволен от неговото 'харчещо' тук на морето...Касап- сега прегледах тетрадките - от минали години(без претенции за точност де)- макс. разход за денонощие-8.46кв и то в рамките на ден.Днес сутринта беше минус10, но си мисля, че с това зимата в Бургас вече приключи.Все пак преглътнах големия залък преди да го изрека това де...
Този пост е редактиран от avenger; 02-01-16 в 18:02.
Еми кво да ви кажа,в спалнята ми Samsunga днес харчи 0 в,а вътре е 25 гр Средна стая,вътрешна,комшии отгоре и отдолу,към терасата има само 6 см отвън стиропор и обикновен стъклопакет ,обаче е чист юг ,днес я пече от 10 сутринта до 5 следобед и в нея беше най топло от целия апартамент ,навън минус 3-4 ,вътре 25.Вчера през деня пак така,снощи не съм пускал климатика и сутринта беше 19,5 гр.Ето в такива стаи с добри климатици се получават добри разходи да кълват шараните във форума,а ако има и отдолу да те подпре някой с камина и става супер.За справка какво става в неизолирани стаи,колегата BDK със разход от над 1 кв ,със супер класни машини,и моя хол със разход от 700-800 в в момента за да държи 24-25 гр.
Айде спрете се вече с тия самсунги. Осрахте целия форум.
Като се има пред вид, че това е най-тъпата и безсмислена тема в целия раздел, няма значение!
Този пост е редактиран от popov; 02-01-16 в 23:18.
Варна минус 12 гр.Ar12Fsskaben сложен на 30 гр,успява да дърпа по 1700в.Според мен все още отдава около 3,5 кв.Съответното външното тяло иска да излети от стойките.
И аз съм на мнение че не е тъпа,и ще помогне на много хора които ще си купят тепърва климатик,да не очакват климатика им да харчи 200-300 в при минус 10 гр.И да се разбере ,че отопление на 24 гр с климатик при външна минус 10 и надолу не е много евтино.