Жалузите на отопление винаги ги давай надолу, така хем топли по-добре, хем не изключва често и по- равномерно топли стаята. Температурата на въздуха зависи от скоростта на вентилатора и размерите на стаята. Възможно е на ауто вентилатора да не обдухва достатъчно цялото помещение и оттам да варира температурата.
Този пост е редактиран от avenger; 04-12-15 в 20:15.
Този проблем с изключването на по-високи ватове от обявения минимум, може ли да е нещо по хладилната част или по-скоро е свързано с разположението на вътрешното тяло?
Този пост е редактиран от avenger; 04-12-15 в 20:15.
За всички ,интересуващи се колко им харчи климатика ,открих интересна оферта : www.stbbg.com | product_single ,даже дават 2 год. гаранция.А цената от 17.99 идва същата или малко по ниска,ако се поръча от ebay
ВСЯКА ЗИМА ЕДНО И СЪЩО............нищо лично,ма този уред какво ще промени.........машината ще харчи точно толкова,колкото искаш да ти е топло.
Нищо няма да промени, просто някои хора имат изглежда някакъв фетиш да виждат в реално време как машината им харчи 100 вата на час. Пък и лошо няма, дай Боже на всеки такива стойности.
Този пост е редактиран от avenger; 29-11-15 в 13:43.
Това колко ми харчи - Real Time е като моментния разход на колата, само ти вади очите като го имаш. А иначе удоволствието да напълниш оборотомера или да зададеш 30 градуса и топлия вятър да те отпусне.
Проблема е че, обикновено, тия дето не могат да карат бавно, не могат и много бързо....
Ами поне за тея дето искат да мерят ,да не се набутват със скъпи уреди.Този има всички екстри,аз си го взех да си меря влагоуловителя.За момента мерих с него духалка,2 кв и крушка 40 и 100 в,и трите уж ги показа вярно.Не се сдържах да си премеря и дъртия Samsung и учудващо снощи при 4 гр външна и 95% влажност,и задание 23 гр ,на ниска степен беше на 280 в,а на тих режим поддържаше 230 в.Мислех да му точа и меря фреона,ама при тези показания няма къде по надолу да пада.По каталог му е 200 в минимума ако не се лъжа.Така че за мене имаше файда от уредчето .
Рокер, ако искаш да правиш истински икономии изритай духалката 2 кв и смени крушките 40 и 100 в с CFL или LED крушки.Не се занимавай с климатика.
Иначе, за протокола с по-скъп уред на същата фирма(която си посочил в линка).При абсолютно същите външни и вътрешни условия и по абсолютно същото време,на ниска степен беше на 180 в, макар по каталог минимума да е 250 в.Просто майка ми се притесняваше за сметките за ток и исках да и покажа колко харчи климатика.
...сега погледнах отвън - 3°минус(Бургас)...вътре Саньото се кротнало на 178w- напълни ми душата...
Този пост е редактиран от teon; 30-12-15 в 20:23.
Додо скоро и при Панасоник ( след 10тина години )
...е има инертност - още не са изстинали сградите... до вчера беше сигурно към 14-15гр...след някой ден ще се вдигне малко консумацията, но то до тогава пак ще се затопли...няма място за сравнение-тука на юг край морето климата е друг...
Този пост е редактиран от teon; 30-12-15 в 21:13.