Ето комсумацията на мойте две RPC35 от 01.12 до момента.
Sent from my Sony Xperia Z3
Ето комсумацията на мойте две RPC35 от 01.12 до момента.
По скоро ги интересува климатиците колко добавят към сметката за ток. Ватметъра показва натрупаните kWh и си ги умножаваш по цената. Средно сега е 0,18лв. (май толкова идваше) Като се чете след време цената на тока е променена и примерно 40лв. за климатик не е актуално.
Не е нужно да висиш на ватметъра, може един два пъти в месеца да се погледне и да се сподели информацията. И всеки да си прави извода неговите условия колко са подобни до други условия и какво да очаква.
В предната заключена тема бях писал миналата година всеки месец колко навърта тошибата и хевито. Интересна се оказа статистиката.
Все съм си мислил,че ПЪРВО клима се купува за КОМФОРТ.Почнеш ли с тънките сметки..........
комфорт с климатик няма. моя хитак в момента е на 10-15 вата , щото толкова е подгрева докато е спрян.
цупят ми се от два дни че е спряно парното и аз кърша ръце че е 15 навън и не сме си в къщи.
друго си е да заспиваш и да чуваш как конвенционалната осака на съседа се набира.
Верно, че я раздвижи, обаче постът ти е по-подходящ за друга тема. Примерно: "Да си ги премерим......сметките за тока" или "Вижте ми сметката.....за тока". Консумация на климатик в реално време е едно по-друго нещо.
- - - - - - - - - -
Заповядай през лятото да спиш в панелка в Пловдив без климатик и пак кажи. И за зимата не съм съгласен-комфорта е субективно усещане. Има и климатици създаващи комфортно отопление. Има я и Осаката на комшията.
Този пост е редактиран от SPSt; 14-12-17 в 22:19.
Да не забравяме, че има Осаки с двойнороторен компресор на Sanyo![emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
На неговият комшия не е от тези. А на моят комшия е "Самсунг"-оглася целия квартал.
Този пост е редактиран от SPSt; 14-12-17 в 23:04.
Оп и моята сметка излезе От 7.11 до 7.12 общо 65 лв. Без климатик лятото плащам по 35-40 лв, а сега в стаята има и 300 ватов нагревател на аквариума. Та за 35 квадрата отопляеми на климатик при 21-22 градуса постоянно цената ми е излязла 20-25 лв
Отплесвате се от темата.
Наздраве.
От 2.11 до 2.12 сметка 205лв.
Лятото 90-100 лв. Твърдо, когато е много жега -130.
24 h 12 luca + ME DM25 на 23-24 градуса и 2-3 часа дневно една конвенционалка в кухнята...
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
От първи до сега 67kw. Много доволен.