Страница 111 от 372 ПърваПърва ... 61101109110111112113121161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Благодаря! Има ли ги тези таблици в инструкцията за експлоатация? Но всъщност това не ми е много важно-по-важно е да ми е топло през зимата и хладно през лятото и то при поносими сметки. Другото е по-скоро в сферата на теорията.
    В сервизните ги има по принцип. Не съм "на ти" с японските машини и повече не мога да помогна...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

Благодаря! Има ли ги тези таблици в инструкцията за експлоатация? Но всъщност това не ми е много важно-по-важно е да ми е топло през зимата и хладно през лятото и то при поносими сметки. Другото е по-скоро в сферата на теорията.

nanizealot , загубите в трансформатора са различни при различните товари-при по-нисък товар са по-големи и с увеличаване на товара намаляват. При мното големи товари също се увеличават. Зависимостта е нелинейна, така че ако искаш точен отговор, сложи енергиен монитор и сравнявай с този на климатика. Предполагам, че sdr има.
    Sdr няма на капака мултиинформация ,меря с ватметър
    20160222_221512.jpg

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Може ли да кажеш колко градуса е горе-долу изходящата струя и колко е дебита - примерно "вее съвсем леко", "едвам едвам се усеща", или "почти като първа степен е".
    Определено е над 30 градуса на авто вентилатор силата почти като 1 степен

4. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Без да претендирам за абсолютна точност, но според моят енергиен монитор, подобен на твоят. трансформатора консумира м/у 9 и 20W. Ти можеш да го измериш на празен ход при изключен климатик.
    dobrinr одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

Като го изключа показва 16 вата на ватметъра.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Това е нормално, а при натоварване на климатика, собствената консумация на трафа е по-малка.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

nanizealot , 111W консумация, изходящ 30градуса, входящ примерно 25, около първа степен на турбината примерно 300куб.м. БРАВО и на КОП го докарваш над 4

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

На 6* отвън и 20* вътре, 190 вата. National 40 rdx2 в стая 20 квадрата с постоянно отворена врата към 15 квадрата спалня.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то в къщи е 20° без отопление .. но това си е студено ..

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2016

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    то в къщи е 20° без отопление .. но това си е студено ..
    Ти си супер тогава. Аз като не отоплявах апартамента, почти навсякъде беше 15*. Иначе на 20*-21* ми е добре.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Зимата вече почти си отиде, но въпреки това да добавя и аз една "тухличка" в базата за сравнение.
    Toshiba RAS-361PDR - отчитан период 12.02.2016г. - 13.03.2016г. /30 дни; 720ч./ Отоплявано помещение 21 m2, три вътрешни и една външна стена. Поддържана температура - 22 0С. Външни температури вариращи от 3-5 0С до 18-19 0С /на сянка/. Отчитането е с енергиен монитор REV.
    1. Обща консумация - 79,9 kWh; 13,93 лв.; средна консумация - 111 W/h
    1.1. Дневна/480h/ - .52,5 kWh; 10,75 лв.; средна консумация - 109 W/h
    1.2. Нощна/240h/ - 27,4 kWh; 3,18 лв.; средна консумация - 114 W/h
    Не зная много ли е, малко ли е, но аз съм доволен от топлината, от работата на машината и от сметката. И смятам тази вечер да го полея /пак/.

Този пост е редактиран от SPSt; 14-03-16 в 16:27.
    bobovo, biro, tony34al и 2 други харесват това.

13. Тук е от
    May 2016

SPSt каква е цената на твоя климатик и мощност, не можах да се ориентирам в нета кой модел е, може би го няма наличен на пазара за това.
    Чета форума от няколко дни понеже купих жилище. 68 квадрата, изцяло южно изложение, среден ,кухня спалня и хол,с три външни стени общо по една за всяка стая-прозорците са с пвц ,две от стените са с гипскартон с 4 см стиропор , на същите ста
    и има и окачени тавани с 4 см вата. И в момента водя вътрешен дебат как да го отоплявам като съм ограничен в месечните сметки за ток ,понеже до сега се отоплявах с камина на дърва и минавах зимата с 250 лв -4 куб дърва. Чета и умувам климатик на цена до 1000 лв какъв разход бих могъл да очаквам ,спрял съм се на марка Дайкин , Мицубиши, Тошиба, Фуджицо -не просветен съм и това го виждам от форумите..
    Този пост е редактиран от avenger; 17-05-16 в 09:23.

14.  

15. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

С този бюджет, за да се отопляваш и да си доволен ти трябва японски климатик 2ра ръка. Освен това знай че всяко помещение трябва да си има отделно монтирана машина. Не очаквай с 1 климатик до стопляш цялото жилище.
    Aleksandars одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

И аз няколко пъти писах, че климатиците ми харчат средно по 15лв на месец, но маса разбирачи писаха че е невъзможно. То Дайсекай 5 си е PDR.

Зимата вече почти си отиде, но въпреки това да добавя и аз една "тухличка" в базата за сравнение.
    Toshiba RAS-361PDR - отчитан период 12.02.2016г. - 13.03.2016г. /30 дни; 720ч./ Отоплявано помещение 21 m2, три вътрешни и една външна стена. Поддържана температура - 22 0С. Външни температури вариращи от 3-5 0С до 18-19 0С /на сянка/. Отчитането е с енергиен монитор REV.
    1. Обща консумация - 79,9 kWh; 13,93 лв.; средна консумация - 111 W/h
    1.1. Дневна/480h/ - .52,5 kWh; 10,75 лв.; средна консумация - 109 W/h
    1.2. Нощна/240h/ - 27,4 kWh; 3,18 лв.; средна консумация - 114 W/h
    Не зная много ли е, малко ли е, но аз съм доволен от топлината, от работата на машината и от сметката. И смятам тази вечер да го полея /пак/.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    То Дайсекай 5 си е PDR.
    Е, поне на външен вид....
    Aleksandars и DUNDURMA харесват това.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Borislav Borisov Виж публикацията
    SPSt каква е цената на твоя климатик и мощност, не можах да се ориентирам в нета кой модел е, може би го няма наличен на пазара за това.
    Чета форума от няколко дни понеже купих жилище. 68 квадрата, изцяло южно изложение, среден ,кухня спалня и хол,с три външни стени общо по една за всяка стая-прозорците са с пвц ,две от стените са с гипскартон с 4 см стиропор , на същите ста
    и има и окачени тавани с 4 см вата. И в момента водя вътрешен дебат как да го отоплявам като съм ограничен в месечните сметки за ток ,понеже до сега се отоплявах с камина на дърва и минавах зимата с 250 лв -4 куб дърва. Чета и умувам климатик на цена до 1000 лв какъв разход бих могъл да очаквам ,спрял съм се на марка Дайкин , Мицубиши, Тошиба, Фуджицо -не просветен съм и това го виждам от форумите..
    Ами ако ще отопляваш денонощно и нямаш големи топлозагуби, може би около 40-50 лева на месец на климатик. А за 68 квадрата ще ти трябват поне 2 машини.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе