Външният сензор е от -39 до +59.9. - ЦЪК
От 26 септември 2016 до 26 септември 2017. 9лт е изразходвал 1000 киловат часа,като в това е и с нощната тарифа.От разхода за 5 месеца съм предоволен,ако уреда показва точен разход.
Разликата между по-евтиния модел на tplink hs100 и по-скъпия hs110 e че втория ти показва и консумацията. Първия можеш да го ползваш само за пускане и спиране дистанционно през Интернет.
Ти си го написал, но не си го прочел.
milanov, аз се спрях на https://www.conrad.de/de/energiekost...se-125444.html
но като гледам цената е 59.99, вместо 64.99 от твоя screenshot
Но може и това да взема Energy consumption meter VOLTCRAFT 4500ADVANCED DE built-in child safety guard, Sele from Conrad.com държа на две тарифи. Логването във файл може и да го прежаля.
Този пост е редактиран от avenger; 27-02-17 в 17:22.
Ако ще се поръчва през нашенският магазин (Щайнбергер-ЦЪК) трябва да е от conrad.de Ако сам ще си го поръчваш трябва да е от conrad.com. Поне така беше някога.
Ако не трябва лог файл, за 20лв. може да се ползва това: Измервател на мощност до 3680W-ЦЪК - има 2 тарифи.
Мислех да поръчвам направо през немския сайт. Ако се поръча в БГ Щайнбергер, цената същата ли ще бъде като на сайта на conrad.de
Ми не. Има някаква надценка, колко е в момента не знам. Някога беше 10%, май. Надявам да попадна на по-интеЛегентна джаджа та лог файла да е достъпен онлайн.Иначе за сега тези съм харесал.
Вчера поръчах Sonoff Pow. 11$. Облачно дистанционно управляемо реле с таймер и енерджи монитор.
Имам още едно такова, но без монитор и съм много доволен. С него управлявам коледните лампи.
За друго не се сетих.
Със замах КЕВР намали КОПа на парното от 4 на 3.
Хубавото е, че КОПът се запазва постоянен и при -20°.
https://www.24chasa.bg/novini/article/6139844
При климите копа ще намалее с 1%.
COP 3, но някой друг път.
80 литра бойлер загрява с 4.5KWh енергия до 60 градуса, т.е. за 80 стотинки.
1 кубик топла вода от бойлер излиза 0.80х1000/80 = 10лв.
Топлофикация София таксува топлата вода на 9лв (в кв.Западен Парк) за кубичен метър.
За сметка на това тя никога не идва на 60 градуса.
Сметката с парното (радиаторите) е подобна, но е некоректно да се правят сметки тук, защото те зависят от топлозагубите, а при топлата вода не и са по-елементарни.
п.с.
А=c*m*(t2-t1), kWh , където
с - специфичен коефициент на топлоемност за веществото /от справочници/
m - масата на веществото в килограми
t2 - крайна температура в целзиеви градуси
t1 - начална температура в целзиеви градуси
А= 0,00116*80*(60-10)=4.5 кWh
E=4184.V.(T1-Т0),
където V e обема на водата ,в литри,
(T1-Т0) е повишението на температурата, в градуси
Е - необходима енергия за загряване, в джаули
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 29-03-17 в 21:04.