Работи ли вкл/изкл. или си държи някакъв минимум.
Работи ли вкл/изкл. или си държи някакъв минимум.
Вкл/изкл.
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
Добър вечер господа специалисти.....
След няколко месеца предстои зима,хаиде да поговорим за това на каква температура да се нагасласва машината и на какъв режим на вентилатора за оптимална работа и ниско потребление на ток?![]()
Силата на вентилатора е обратно пропорционална на сметката за ток. Въпрос на вкус и приоритети.
Започва се, нощта на 22ри срещу 23ти Август 2017 в гр.Банкя температурата падна на 7 градуса (от около 1ч през нощта до около 7 сутринта). Следя я защото имам малко бебе и метео станция с няколко външни датчика за температура и влажност, както и логване на данни
С други думи почти идеални условия за разгръщане на пълния потенциал на всеки европейски климатик (7 градуса външна), само където вътрешната не е 20, а е 24. С други думи дори през Август е трудно да се докара максималния COP на машините![]()
Зададени 25 градуса охлаждане в стая 5.60* 4.80*3.30 височина, без изолация, Дограма ПВЦ, щори, западно по цялата дължина на стаята.Климатикът в службата е: Gree GWH12KF/K3DNA6G Change. Външна температура 25-30 градуса. Велико Търново.Старт: 10:30 сутринта. Снимката е направена, малко преди да го изключа в 16:30ч.
Има максимум и минимум за 6 часа.
634.2 W
3.5W явно е изключвал?
свален на 23 да се размърда малко:
406.7W.
Зададох му опцията да си изсуши питата и го изключих на 6 тия час. 2 минути въртя на 17-20 вата само вентилатора и се затвори сам. 5 минути задържа на 3.5 вата и влезе в стендбай: 0.6w.
За 6 часа 1.420 KWh. Най често се въртя между 327 и 332 вата.
Добре ли е така?
Този пост е редактиран от valyo68; 26-08-17 в 11:19.
Така като гледам, охладителният сезон приключи при мен. Това ми е сметката за ток според ватметъра 31 лева и 147 киловатчаса общо за 2-та месеца, през които пусках климатик. Освен на охлаждане, вечер се пускаше на отопление по 5-10 минути да си изсуши питата.
Охлаждана площ - 70 квадрата(4 стаи и коридор), според метеостанцията максималната външна температура е била 44 градуса, минимума на който съм виждал да пада климатика е 155-160 вата.
Излиза, че по 4 лева на месец ми е струвало охлаждането на 1 стая.![]()
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 26-08-17 в 00:03.
Като видях снимките та се сетих, че ми замина енергийния монитор. Дайте насоки откъде да си взема друг. Предишният беше немски от Метро, но в Метро вече май не продават този артикул. Трябва да има 2 тарифи, голям дисплей и батерии за да помни настройките. Ако има и посветка, ще е бонус. Благодаря на отзовалите се! Приемат се и линкове за китайски сайтове.
Този пост е редактиран от Genadi80; 26-08-17 в 07:30.
Конрадския -цъкstbbg.com | product_single
Или Hama 47770
- - - - - - - - - -
https://www.vali.bg/bg/product/7776/...91%D1%8F%D0%BB
Благодаря, Миланов! Днес смятам да намина към Щайнбергер и ако има ще го взема. Стига да намеря къде да паркирам, че миналата седмица обикалях наоколо 15 мин. и се отказах.Ако не стане ще намина и към Вали, но там може да го няма в наличност. Лек ден!
При този от щайнберг има ли опасност от неточно показване на консумация? Прочетох в някоя от темите че има машини, които не са съвсем акуратни.
Имам два от Щайнберг и нямат разлика в показанията. Третият при дъщерята и той е проверен, показва като моите, четвъртият и петият взех за приятел, обадих му се и при него са с еднакви показатели.
SPSt, ако не намериш, не ми е проблем в понеделник да мина и да ти взема един от Конрад В.Търново. В петък имаше останали 2-3 бройки.
Jack Krauser, каква валута и цена за дневна и нощна си задал?
Този пост е редактиран от valyo68; 26-08-17 в 11:58.