В Плевен цената за мвтч топлоенергия става 64,29лв.
ЧЕЗ продава мвтч за (грубо)180лв.
Както и да го смяташ съотношението е 3 без малко.
В Плевен цената за мвтч топлоенергия става 64,29лв.
ЧЕЗ продава мвтч за (грубо)180лв.
Както и да го смяташ съотношението е 3 без малко.
Сложи си истински топломер и ще останеш изненадан. Ти си плащаш за една входяща температура, а получаваш друга. Разликата си е чиста загуба за теб, а реалната цена става друга и е близка до посочената от мен, за съжаление...
Как са ви климите на охлаждане? Външна 30...32° след 3 часа тошибата се е кротнала на 300W (26° задание), а МХИ-то на 200W (силент, задание 24°+eco). В еднакви стаи са, с еднакво изложение, вратите отворени. В стаите горе долу е 25°, в коридора не знам. Та това за статистиката.
Не работят бре, какво охлаждане още.В къщи хладно.
Panasonic ye12qke. Нагласен на 26 градуса, Охлажда спалня 16кв. коридор 6кв и кухня 15кв. Днеска беше доста горещо 36 градуса и почти целия ден стоеше на 360-370 вата, предните дни почти постоянно работеше на 240-260 вата, което отговаря на техническите му даддни, надявах се на по нисък минимум , защото на отопление си работи и на 180 вата дори и на -10 много часове и дни дори при по топло , явно си отговаря на хартия и реално данните. Дори и на 220-250 вада духа доста студено 11-12 градуса на първа скорост и охлажда много добре, докато хитачи 25wx8 на 220 вата духа с 16 градуса
Този пост е редактиран от mystikalrs; 26-06-17 в 23:16.
За вас не знам, аз се охлаждам с аспирацията - 50w.
При външна 29° падна на 199 вата. Зададени 25° вентилатор auto + тих режим. Вътрешна температура 26 градуса, 60+ квадрата.
Вентилатора върти почти незабележимо и не се чува, навсякъде е хладно само от естествена конвекция.
В пика на жегата външната температура беше 39 градуса. Тогава бях пуснал на изсушаване, да изкарам влагата и харчеше някъде 300-400 вата. Обаче при тая консумация вътре става доста студено, направо за дълъг ръкав.
Leading Innovation >>>
Задание 27, вентилатор авто, външна Т 29.
Външна 29°, задание 26°. Излиза, че не си достига минимума, а направо го подминава.
https://youtu.be/yO_NL8L9d0w