Не знам кой какви хитрини използва ,но в темата на 100 волтовите всяка зима е тихо а останалите оревават ,а още не е застудяло да почнат дефростите![]()
Не знам кой какви хитрини използва ,но в темата на 100 волтовите всяка зима е тихо а останалите оревават ,а още не е застудяло да почнат дефростите![]()
Има и 220 волтови дето не се оплакват![]()
ВЕрно ли има такива машини?Сигурно си чел в някой друг форум!
![]()
Вероятно е гледал някои епизоди на "Другата България"
В темите за мидея и хайер също е много тихо. Те на колко волта са? Питам, щото отоплявам цял етаж от къща с киловат и половина, барабар с хладилника и двата телевизора. Даже е светло в стаите вечерно време. Макар и не от споменатите марки, машините ми са три и са на 230V.![]()
10SKVP2-E Дайсейкай-6, 17кв.м. ,23градуса, 380W on/off, 8kWh за последното денонощие.
MHI 25ZM-S, 17кв.м. , 20/22,5 градуса, 420W on/off, 7kWh за последното денонощие.
София, панелка, вътрешни стаи, няма изолация по стените и таваните. Външна -9,5....-1 градуса.
До тук мисля, че се движат горе долу добре нещата.![]()
Добре де тоя дайсейкай 6 си спомням темата за него отпреди години някой беше снимал моментни консумации от по 160-180 вата .. а 420 вата надхвърля номинала на 2 от машините ми![]()
Сутринта външната стана +1 , Дайсейкая 260W без да изключва, а 25ZM-S 310W без да изключва. Не са пипани дистанционните от два дена.
Слиза и на 140W, но при задание 20градуса и външна+12... +15. При задание 23...24 и външна +12...+15 по-ниско от 160..170 не слиза.
Samsung AQV09VBAN ,струващ 700 лв навремето ,няма значение дали е 0 или минус 6 гр като снощи ,при задание 23-24 гр и тих режим ,след като темперира си работи на 220 w,и не е дефроствал още тази зима .Вярно стаята е топла и е само 13 кв ,но все пак за класа на климатика за мене е доволна работата му.
Рокер, добре че пак се появи. Бяхме забравили за съществуването на Samsung.
Гледам, че според някои нямало свестни машини на 220 волта.Има, например и трите ми европейчета нямат никакви проблеми.Явно, като съм купувал преди години, съм получил някакви единични бройки, само като за мен.![]()
Машините от подписа ми НОН стоп работят , семтката за ток за периода 09.11.16---08.11.16 сметката за ток 131 лева. Като без климатици плащам по 70 лв![]()
как е националчо ,тоя модел не е ли с топъл дефрост ?
Какво значи топъл дефрост???
До сега не съм го вжидал да дефроства след като си направих навсякъде изолация със стъклена вата и картон .
Минала зима това националче беше монтирано в по-голяма спалня 16 квадрата , северно изложение без изолация ..... в тази спалня вжидаше много зор , неможеше да я стопли хубаво .Дефростваше редовно
Машината е много тиха и незабелижима в стаята , може би ако в момента можех да избирам щях да си купя малко по-голям климатик пак ЯПОНСКИ ВТОРА УПОТРЕБА , може би 25-ца , защото оставям вратите отворени вкъщи .
Докато мицубишито е уникално , на 20 гардуса на отворени врати прави 22-23 . Има много гореща струя на възъздуха.
За по-голямата спалня съм си взел същото мицубиши малко по-малко MSZ-ZW28T още не е монтиран защото не използвам стаята , дано й той да има такава гореща струя като 40-ката![]()
Този пост е редактиран от ala-bala; 15-12-16 в 14:16.
[QUOTE=emil vasilev;798883]
Еми всичи са доволни от марката ,какво да чуете.