Страница 129 от 372 ПърваПърва ... 79119127128129130131139179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

Аз обаче не мога да си обясня, как така на охлаждане климатика се спрвая с 3 пъти по-голяма площ, без особени усилия и с минимален разход, а на отопление трябва във всяка стая да има климатик за да може да стопли и разхода на ток е многократно по-висок.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Аз обаче не мога да си обясня, как така на охлаждане климатика се спрвая с 3 пъти по-голяма площ, без особени усилия и с минимален разход, а на отопление трябва във всяка стая да има климатик за да може да стопли и разхода на ток е многократно по-висок.
    Наистина ли се чудиш или си правиш майтап?

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014
    Живее в
    Горна Оряховица

На охлаждане борим по малка температурна разлика. Навън +40 в стаята 25 примерно...,разлика 15 градуса, тежкият студен въздух налазва и гони топлият на тавана, топлим комшията за негова сметка :-). Зимата отвън примерно -10 гр. в стаята пак 25гр., разлика 35 градуса и лекият топъл въздух е пак на тавана, и топлим комшията но този път за наша сметка.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Защо да си прави майтап? Едно е да даваш съвети за избор на климатизатор, друго е да знаеш принципа на работа на климатичната система като цяло и да имаш познания по термодинамика и процеси.
    necata2, zxc0 и tony34al харесват това.

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от valyo68 Виж публикацията
    На охлаждане борим по малка температурна разлика. Навън +40 в стаята 25 примерно...,разлика 15 градуса, тежкият студен въздух налазва и гони топлият на тавана, топлим комшията за негова сметка :-). Зимата отвън примерно -10 гр. в стаята пак 25гр., разлика 35 градуса и лекият топъл въздух е пак на тавана, и топлим комшията но този път за наша сметка.
    Според мен на отопление проблемът е, че топлият въздух се събира на тавана и не може да се разпредели добре. Но от друга страна ако сметнем температурната разлика, от 24 до 44° външна температура са 20 градуса разлика, по тая логика от 20 до 0° градуса е същата разлика и би трябвало с една машина да стопля същата площ, но на практика не се получава. Капацитета на отопление е много по-малък, не знам защо. Не съм чувал някой да е успял да стопли 1 стая за 4 лева на месец.

7. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Чак за 4 лева на месец малко трудно дори и в режим охлаждане,за 10-12 лева на месец съм по-съгласен(съдя по сметките за ток през последните два месеца с две машини 12-ки ,съответно 65.03 лв и 63.87 лв по цифрите на ЕВН).При средно потребление на ток на другите ел. уреди през месеца ,тока на климатиците идва около 23-25 лв месец.

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
    Този пост е редактиран от avenger; 26-08-17 в 17:29.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Ами на мен толкова ми излиза охлаждането при тази консумация, за другите не знам. Затова ми е странно защо на отопление не мога да докарам подобен разход.На отопление 30 лева ще ги изхарчи за отоплението само на 20 квадрата и то за 1 месец.

10. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Ами на мен толкова ми излиза охлаждането при тази консумация, за другите не знам. Затова ми е странно защо на отопление не мога да докарам подобен разход.
    Ето разход за една седмица при работа на машината около 10 часа на денонощие(2.52 лв) и две снимки за тока койте е изгорила машината за до момента на този месец и за предния...

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
    Този пост е редактиран от Genadi80; 26-08-17 в 13:17.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Само дето пропускаш времето за което се задържат тея 44гр. - 2 часа да речем. Още 6 часа сложи да речем разликата е 10 гр. Около 8 часа разликата е близка до нула. И около 8 часа може да е отрицателна даже. Часовете са примерни.
    Средно разликата става под 5 гр. денонощно грубо сметнато.
    Докато онези 20гр. разлика през зимата са денонощни и са минимум даже. Ами -10гр. като стане. Ами, че почти никой не държи на 20гр. вътрешна. Ами дефростите.
    Много причини има.

Разхода за една/две стаи, ако не си в екстремни условия(западно изложение, източно изложение, последен етаж) ми е бил от 2 до 15 лв за цялото лято според лятото. Това за 4 години статистика - за две стаи към 32м2.
    Това лято имам за една стая 12м2, за цялото лято - 35kWh изхарчени. Към 7-8лв. с други думи за цялото лято.
    Не предполагам, а електромера на климатика това показва.
    Този пост е редактиран от zxc0; 26-08-17 в 13:30.
    Jack Krauser и valyo68 харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Това с разхода е мноого относителна според мен работа.Аз например имам две стаи с горе долу еднаква квадратура,в които един и същ модел климатик съм сигурен че ще ми даде двойно по голям разход.В едната стая,ще има дни в средата на зимата ,в които почти няма и да се включва,а в другата - същото,ама през лятото.За мен интересен е минимума преди of/on режима,както и някакъв среден разход да кажем ,който машината поддържа сравнително най дълго време след като е влязла в работен режим и помещението е климатизирано.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Относителна си е!
    Както и да го оразмеряваш климатика, на охлаждане ще е преоразмерен. Средната консумация в часовете с най-голямата жега(40гр. външна) ми е 100W,
    а минимума му е към 170W мисля. То за 3-4 мин. не може да се установи и е дошло време да спре вече. Колкото и да е минимума ще спира при такива загуби. По-важно е какво прави вентилатора като спре компресора.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Ето това купих от Щайнбергер“ ООД. Цена 19.60 лв., гаранция 2г. Произведено в Китай от "Нигбо Хуадинг", вносител Щайнбергер“ ООД. Баркодът е български. Като ми остане време ще го настроя и ще закача Тошибата, макар, че тези дни не е пускана или работи по няколко часа на 45-50 W.
    Отново благодаря на всички отзовали се!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    valyo68 и Genadi80 харесват това.

16. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Относителна си е!
    Както и да го оразмеряваш климатика, на охлаждане ще е преоразмерен. Средната консумация в часовете с най-голямата жега(40гр. външна) ми е 100W,
    а минимума му е към 170W мисля. То за 3-4 мин. не може да се установи и е дошло време да спре вече. Колкото и да е минимума ще спира при такива загуби. По-важно е какво прави вентилатора като спре компресора.
    100w на 40гр външна в standby режим ли ти ги харчи?
    ponyasd одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от valyo68 Виж публикацията
    Имам два от Щайнберг и нямат разлика в показанията. Третият при дъщерята и той е проверен, показва като моите, четвъртият и петият взех за приятел, обадих му се и при него са с еднакви показатели.
    SPSt, ако не намериш, не ми е проблем в понеделник да мина и да ти взема един от Конрад В.Търново. В петък имаше останали 2-3 бройки.

Jack Krauser, каква валута и цена за дневна и нощна си задал?
    Еми то няма значение каква валута му задаваш, ако искаш може и английски лири да му зададеш.
    Цените на киловат ги вземам от сайта на енергото.
    valyo68 и Genadi80 харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    100w на 40гр външна в standby режим ли ти ги харчи?
    Standby режима не бях го мерил наистина. И затова се хванах да го измеря. - 12,5W със трафа барабар. Вентилатора и плазмата спират при ауто фан.
    При минимален вентилатор ако е избран и плазма - 18,6W.
    Когато беше жегата го засякох средно, щото работи он-офф. Работи 3-4-5 мин. и почива 3-4-5мин. - това не съм го мерил.
    От 14ч. до 18ч. изхарчи 0,4kWh.
    Или изразходваната енергия за един час е 0,1kWh.
    Като за 12м2 стая от къща, над маза и без слънце от запад и изток, няма изолация, лоша дограма е май множко ама ... толкова.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе