Тя темата е отплесната от преди години, и попринцип не е за сметки на края на месеца.
Тя темата е отплесната от преди години, и попринцип не е за сметки на края на месеца.
ето малко цифри от моите климатици:
Panasonic Cu-re12qke - настроен на 25 градуса, които ги поддържа, външна темп. около +5/+6, стая около 25 квадрата
Hitachi 10kh2 - конвенционален монтиран на вилата, която се обитава два дена в седмицата само
При зададени 16 градуса, които достига за два часа работа при 6-7 преди това в помещението при изключен климатик
Външна температура около +5/+6, стая около 15 квадрата
Поне си се заредил с ватметри. Имам два климатика и четири ватметъра.
ма от тия 2 климатика само единия е инвертор нали
Може да се каже, че тошибата се доближава, хевито ЦЪ.
За съкровищата от подписа.
Последният месец тошибата 132kWh или средно 183W. Хевито 156kWh или средно 216W.
Повече да не си се оплакал! Я к`ви са икономични /това е съвсем сериозно/.
Аааа, разхода като цяло бива. Имам в предвид като парично изражение. Иначе стаята при тошибата без отопление пада не повече от 18..19°, при хевито 16°. Това при външни +2°...+5°. Стайната 22°...23°. Много малко делтаТ държа.
П.П.
На хевито вратата е открехната към коридора винаги около 10-15см.
- - - - - - - - - -
Миналата година:
"18.11.2016 - 18.12.2016 ----по 180kWh за всеки климатик."
Milanov, климатиците ти топлят яко, икономични са. По-добре си трай и не се оплаквай, че съм виждал хора с деца как зъзнат и си пускат духалки, в помощ на климатиците. Това твойто са бели кахъри.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не знам колко са икономични. Лично нямам база за сравнение, защото не съм имал други. Може да са, може да не са чак толкова. Миналата зима в големите студове не са ме оставили на студено. Тошибата може и да идва преоразмерена, но нали точно за това я взех заради ниския минимум. А то малко по друго излезе. Хевито като че ли идва тамън. При -15°...-17° ако искаш 24 стайна отива на 800...900W и дефрост на 40...50мин. При по скромно задание средно 650W 15...16kWh.
Като се изключи малката подробност, че при тошибата няма външни стени дори прозорците, т.е от всякъде е обитаемо помещение, всичко си е 6.
думата ПРЕОРАЗМЕРЕНА май ти бърка работите.
Ми не. Софта май бърка работите. На сред зима да ти работят климатиците тръгни/спри.
Споко, и при мен е така, 12luca е он/оф до към 2 градуса външна в 22 квадрата неизолиран панелен хол...
Да не говоря за МЕ ДМ - до 6 градуса е он/оф, под 5 градуса дефрост на 40 мин( то пак същото като он/ оф)...
И двата подържат 23 вътрешна температура
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Ако в Измир е използван 12 000 B / H климатик за 24 часа, той ще бъде 300-350 kW консумация за 30 дни. Приближихме 1 киловат електричество приблизително 0,09 евро
If 12 000 B / H air conditioner is used in Izmir 24 hours, it will be 300 - 350 kW consumption in 30 days. We approached 1 kw electricity approx 0,09 Euro
In Bulgaria, how many euros of electricity (including tax)
Този пост е редактиран от mbirol; 20-12-17 в 00:13.