Аз се записвам с 249kw за месец януари. Отоплява хол и спалня. Температурен диапазон 21-24.
Този пост е редактиран от Kasap; 01-02-18 в 22:04.
MHI 60 ZSX и ME sf35 са излапали около 360kW от 15.12.17 до 13.01.18г. Топля около 60м2, като една седмица топлех и другата стая, общо около 73м2. Зададени са 24гр. и на 2-те клими, само на 60-ката през нощта и задавам 23гр.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Това с климите какви са не е от голямо значение.
За да не съм голословен давам пример от днес.
Мой познат с когото бяхме заедно на обяд получи също СМС за сметката си за ток ( явно ги праштат по едно и също време)
Неговата е 600 лв. Пак е в апартамент и пак в Пловдив.
Апартамента е около 300 кв последен етаж с огромни и много панорамни прозорци.
Излишно е да казвам ,че има почти перфектна изолация и дограмата е на ниво.
Климите са за няколко десетки хиляди .( има само уруру )
Всичко е до топло загуби !!!!
Този пост е редактиран от Rafailiev; 01-02-18 в 22:13.
Какво общо има това с темата? Не стига, че не дава никаква информация, ами съм сигурен, че написаното не е вярно, въпреки, че е постнато 2 пъти.
Само до топлозагуби, таратанци! С падане на температурите надолу, ефективността на цепениците пада с пъти по-бързо от тази на хубавите машини. Това, че нямаме зима тази зима не значи, че машините са еднакви. Твоето уруру едва ли е по-ефективно от мидеята на бай Иван в това време
Ба си, от Енергото сте по-точни и подробни.Аз хабер си нямам мойте колко горят.Знам само жената колко плаща общо за двата етажа в къщата.
[QUOTE=Rafailiev;860219]Да ама не.
При 10 годишен експлоатационен срок:
Зимна икономия (приемаме я за 20лв./месец) х 5 месеца = 100лв./година х 10 години = 1000лв.
Лятна икономия (нека да е 10лв./месец) х 4 месеца = 40лв./година х 10 години = 400лв.
Тоест, ако цената на "кучия" климатик е 0 /нула лева/, всичко до 1400 се избива.
Друг е въпроса, доколко можеш да разчиташ на десет годишен експлоатационен срок при Мидея.
П.С. Абстрахираме се изцяло от разни подробности като екстри и комфорт.