Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC разхода не пада под 1.3-1.4 кв. така е от зимата. Климатика е на един познат казва, че са му замерили компресора и не било от него.Дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и от какво може да е?
Този пост е редактиран от avenger; 07-07-17 в 22:59.
Моментния разход постоянно стои на 1400 вата? В какво помещение е монтиран?
А сега на охлаждане какво показва?
Нещо мерилото да не мери грешно?
На сметкоте на тока се усеща осезателно
Слага се уредчето на телевизора, покаже ли пак 1400W или не мери вярно или е на екран максимална мащност.
Снимайте го този климатик, да не се окаже нещо друго.
Имам въпрос който ще е от съществено значение при избора на климатик. През зимния сезон колко месечно ток или иначе казано пари ви коства отоплението с климатик? Знам че е много относително, но да кажем за климатик 12ка А+ или А++ клас. Също така достатъчно добре ли успяват да отопляват помещенията, от това което съм прочел най-икономичния вариант е въобще да не се изключва климатика, а когато няма никой просто да се намали с няколко градуса, така и впоследствие успява по-бързо и икономично да вдигне температурата. Това така ли е?
Не са важни плюсовете, а това което стои пред тях, сиреч марката. Задай параметри на помещението, бюджет, населено място (Избор на климатик 2017) и ще те насочим към правилната машина.
За да се изчисли колко ток месечно ще плащаш през зимата, трябва да дадеш по-точни определения например:
- къде живееш
- какво изложение (северно/южно)
- какъв обем ще отопляваш
- колко часа на ден ще ти работи климатика
- до сега с какво е отоплявано въпросното помещение и т.н.