Този пост е редактиран от Mig82; 04-02-18 в 20:30.
Genadi80, хевито колкото си е по табела - 1400W някъде при външна +5...+8°. Дайсейкая по табела е 1,96kW, първата година след дефрост съм го виждал на 2380W. Като съм го писал ми казваха ватметъра да си изхвърля. Като ги разменя ватметрите пак същото показват. Като е ограничен на 50% стига до 1200...1230W. Редовно след проветряване. На -15° миналата зима обаче повече от 1450W май не можа да качи. (Power select на 100%)
Температура на изхода не помня колко точно беше, 50...51°.
Не тормозете машините, навсякъде си пише колко им е максималната консумация!
@milanov, FH е нелош климатик, но и той си има своите ”детски болести”. Предполагам, без да те познавам разбира се, че и той щеше да е в черния списък, ако го беше боднал. Ще ти споделя инфо за минимума, а ти решавай дали ти харесва или не. 240w или 270w е елекртическия минимум, поддържан при положителни Т. Не знам как преценява колко да е. При по-ниски Т - твърдо 270w. Може да работи така с дни. Много или малко - това е. Няма хладни повеи, не усещаш on/off, ако не смятаме звука от моторите на клапите, които са 4 бр. Неочаквано(за мен) икономична машина, която е със сравнително висок минимум.
П.П.Забравих нещо. Зададена Т - 23 или 24гр. на отопление през целия сезон.
Този пост е редактиран от avast3; 04-02-18 в 22:36.
Да бе, ма нещо смисъла не схващам - все едно да си караш колата с 6000 оборота.
Е що да е тормоз , има хора дето така си ги ползват постоянно. А колата ако не е дизелак няма лошо да я изрязваш отвреме навреме.
Хората, ползващи климатика на ръба на възможностите си през повечето време, определено не са взели правилната за помещението машина. Терминът номинална нощност не е измислен ей така. Ми карайте си и колите продължително на 6к оборота, пък ако ще на керосин да е. Едно е да ги вдигаш епизодично и за малко, съвсем друго е да ги поддържаш продължително време.
Е чакай де тука говорихме за проба за 5мин. Никой не е казал че така ги ползваме. А и не мисля че 1400w са кой знае какъв тормоз , справка вижте си консумацията след дефрост.