Страница 178 от 372 ПърваПърва ... 128168176177178179180188228 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,656 до 2,670 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time

То пък от кретане само на минимум ще им клеясат компресорите.

2.  

3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Ти се бъзикаш, но преди време собственик на голяма фирма за К2У ми обясняваше, че климатикът не трябва да работи дълго време на минимум или под номинал, защото от това можело да се получи ръб на EEV и той да не работи правилно. Това беше оправданието му на предлагането в магазините му на 7-ци за 10-ки и 10-ки за 14-ки. Според него е нещо хубаво машината да работи и на максимум и затова предлагат машините не по номинал на охлаждане, а по максимум на отопление. Дали има нещо вярно, не мога да преценя, но не ми се струва правилно.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Като каза EEV, това нeщо може ли да се износи примерно след 5години непрекъснат on/off. Тръгни спри нон стоп.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    @milanov, FH е нелош климатик, но и той си има своите ”детски болести”. Предполагам, без да те познавам разбира се, че и той щеше да е в черния списък, ако го беше боднал. Ще ти споделя инфо за минимума, а ти решавай дали ти харесва или не. 240w или 270w е елекртическия минимум, поддържан при положителни Т. Не знам как преценява колко да е. При по-ниски Т - твърдо 270w. Може да работи така с дни. Много или малко - това е. Няма хладни повеи, не усещаш on/off, ако не смятаме звука от моторите на клапите, които са 4 бр. Неочаквано(за мен) икономична машина, която е със сравнително висок минимум.

П.П.Забравих нещо. Зададена Т - 23 или 24гр. на отопление през целия сезон.
    Като казах "бях харесал" в смисъл, че минавах ежеседмично покрай едно магазинче за климатици и там на стената имаше мостра на FH и още два три климатика. Е от тези 3-4бр. бях харесал FH. Ако не вдига повече от 270W, дори и при -5градуса ако няма топлозагуби може да работи на 270W, кажи речи ме устройва. Сегашните още на -2 отиват на 400W. Ако при излизане от off не развърта прекалено компресора и в рамките на половин минута си отиде на минимума от 270W - също ме устройва. Ако тръгва плавно и мазно и турбината не подминава оборотите на които е била преди да изключи - също ме устройва. Ако седмичният таймер не се изтрива при спиране на тока - също ме устройва.
    Този пост е редактиран от milanov; 05-02-18 в 12:32.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Има 4 "Ако-та" в поста ти. Не знам кои климатици отговарят, но мисля, че една ТП въздух-вода с подово или котел за локално парно с радиатори отговаря на всичките, но ти си знаеш по-добре.
    rosswen, Genadi80 и stainway харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

milanov, на вентилатор ауто, SF-а в спалнята работи почти винаги на втора степен. Работи постоянно он/офф и никог не форсира турбината след офф, супер тих е. Същото важи и за МХИ-то от подписа. Виж с какви обороти тръгва компресора, не зная. При МХИ-то струята и след офф се усеща хладна, най-вероятно не се развърта много. При МЕ винаги е топла, тъй като минимума му е 1.3kw.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Усеща се хладна след off защото върти турбината повече от колкото трябва. Ако свали една идея оборотите няма да се усеща хладна.
    zxc0 одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Усеща се хладна след off защото върти турбината повече от колкото трябва. Ако свали една идея оборотите няма да се усеща хладна.
    Ама ти много дребнав човек ще излезеш. Оборотомер да закача ли на турбината? Казвам ти как е, пък ти си пей каквото си знаеш. Отказвам се да ти се обяснявам. Ти за всяко нещо имаш отговор, макар и изобщо да не си виждал машините.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Ама ти много дребнав човек ще излезеш. Оборотомер да закача ли на турбината? Казвам ти как е, пък ти си пей каквото си знаеш. Отказвам се да ти се обяснявам. Ти за всяко нещо имаш отговор, макар и изобщо да не си виждал машините.

Не знам дали съм дребнав/едроват,.... но знам как трябва да тръгва турбината. Защото го виждам всеки ден. Нито е гореща струята, нито е хладна, нито усещаш някакво духане - само лек полъх.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Е защо сравняваш твойте с всички останали? Аз лично никакво форсиране не чувам, усещам, а дали реално има разлика в оборотите, мен какво ме грее? Щом спира и тръгва плавно, и се кротва на степента, на която е спрял, какво има да му мисля повече? Май не е зле да се преориентираш към друг отоплителен уред. Надали е измислен климатизатор, който ще задоволи всичките ти капризи.

Aleksandars одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Предполагам го държиш на fan auto? Ако смениш на ръчно би трябвало да тръгва от тази на която си го оставил ?
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Е защо сравняваш твойте с всички останали? Аз лично никакво форсиране не чувам, усещам, а дали реално има разлика в оборотите, мен какво ме грее? Щом спира и тръгва плавно, и се кротва на степента, на която е спрял, какво има да му мисля повече? Май не е зле да се преориентираш към друг отоплителен уред. Надали е измислен климатизатор, който ще задоволи всичките ти капризи.

Стой, стой....стой.... Нещо неразбория стана. Само казвам защо струята ти се усеща хладна. Нито казвам, че е драма, нито че се форсира, нито че нещо климатика е..., напротив новите модели хевита определено са подобрени. Нали се коментират тук климите с техните особености, начини на работа и т.н. Ти сега почна да пращаш хората в магазина за конвектори.
    Споко.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Предполагам го държиш на fan auto? Ако смениш на ръчно би трябвало да тръгва от тази на която си го оставил ?
    Това към мене ли? На моите не усещам хладна струя или не ми прави впечатление. Коментара беше към:
    "....При МХИ-то струята и след офф се усеща хладна, най-вероятно не се развърта много..." - написано от rosswen

- - - - - - - - - -

Разбра ли се сега наразбирока или не се разбра.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Като каза EEV, това нeщо може ли да се износи примерно след 5години непрекъснат on/off. Тръгни спри нон стоп.

- - - - - - - - - -

Като казах "бях харесал" в смисъл, че минавах ежеседмично покрай едно магазинче за климатици и там на стената имаше мостра на FH и още два три климатика. Е от тези 3-4бр. бях харесал FH. Ако не вдига повече от 270W, дори и при -5градуса ако няма топлозагуби може да работи на 270W, кажи речи ме устройва. Сегашните още на -2 отиват на 400W. Ако при излизане от off не развърта прекалено компресора и в рамките на половин минута си отиде на минимума от 270W - също ме устройва. Ако тръгва плавно и мазно и турбината не подминава оборотите на които е била преди да изключи - също ме устройва. Ако седмичният таймер не се изтрива при спиране на тока - също ме устройва.
    @milanov, климатикът работи по начина, който описваш, но си има кусурите. Както казах и той си върви с детските болести. Мога много да споделя като потребител за работата на модела, но не желая, пък и какво мисля аз, няма никакво значение.
    Genadi80 одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ако трябваше да избираш климатик на какво би се спрял?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Ако трябваше да избираш климатик на какво би се спрял?
    milanov, изцяло съм извън темата и ще ме изтрият с основание, но, посочи кое е Х и кое У, като Х и У са ми познати величоини, за да ти отговоря.
    Този пост е редактиран от avast3; 05-02-18 в 22:27.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе