То пък от кретане само на минимум ще им клеясат компресорите.
То пък от кретане само на минимум ще им клеясат компресорите.
Ти се бъзикаш, но преди време собственик на голяма фирма за К2У ми обясняваше, че климатикът не трябва да работи дълго време на минимум или под номинал, защото от това можело да се получи ръб на EEV и той да не работи правилно. Това беше оправданието му на предлагането в магазините му на 7-ци за 10-ки и 10-ки за 14-ки. Според него е нещо хубаво машината да работи и на максимум и затова предлагат машините не по номинал на охлаждане, а по максимум на отопление. Дали има нещо вярно, не мога да преценя, но не ми се струва правилно.
Като каза EEV, това нeщо може ли да се износи примерно след 5години непрекъснат on/off. Тръгни спри нон стоп.
- - - - - - - - - -
Като казах "бях харесал" в смисъл, че минавах ежеседмично покрай едно магазинче за климатици и там на стената имаше мостра на FH и още два три климатика. Е от тези 3-4бр. бях харесал FH. Ако не вдига повече от 270W, дори и при -5градуса ако няма топлозагуби може да работи на 270W, кажи речи ме устройва. Сегашните още на -2 отиват на 400W. Ако при излизане от off не развърта прекалено компресора и в рамките на половин минута си отиде на минимума от 270W - също ме устройва. Ако тръгва плавно и мазно и турбината не подминава оборотите на които е била преди да изключи - също ме устройва. Ако седмичният таймер не се изтрива при спиране на тока - също ме устройва.
Този пост е редактиран от milanov; 05-02-18 в 12:32.
Има 4 "Ако-та" в поста ти. Не знам кои климатици отговарят, но мисля, че една ТП въздух-вода с подово или котел за локално парно с радиатори отговаря на всичките, но ти си знаеш по-добре.
milanov, на вентилатор ауто, SF-а в спалнята работи почти винаги на втора степен. Работи постоянно он/офф и никог не форсира турбината след офф, супер тих е. Същото важи и за МХИ-то от подписа. Виж с какви обороти тръгва компресора, не зная. При МХИ-то струята и след офф се усеща хладна, най-вероятно не се развърта много. При МЕ винаги е топла, тъй като минимума му е 1.3kw.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Усеща се хладна след off защото върти турбината повече от колкото трябва. Ако свали една идея оборотите няма да се усеща хладна.
Ама ти много дребнав човек ще излезеш. Оборотомер да закача ли на турбината? Казвам ти как е, пък ти си пей каквото си знаеш. Отказвам се да ти се обяснявам. Ти за всяко нещо имаш отговор, макар и изобщо да не си виждал машините.
Е защо сравняваш твойте с всички останали? Аз лично никакво форсиране не чувам, усещам, а дали реално има разлика в оборотите, мен какво ме грее? Щом спира и тръгва плавно, и се кротва на степента, на която е спрял, какво има да му мисля повече? Май не е зле да се преориентираш към друг отоплителен уред. Надали е измислен климатизатор, който ще задоволи всичките ти капризи.
Стой, стой....стой.... Нещо неразбория стана. Само казвам защо струята ти се усеща хладна. Нито казвам, че е драма, нито че се форсира, нито че нещо климатика е..., напротив новите модели хевита определено са подобрени. Нали се коментират тук климите с техните особености, начини на работа и т.н. Ти сега почна да пращаш хората в магазина за конвектори.
Споко.
- - - - - - - - - -
Това към мене ли? На моите не усещам хладна струя или не ми прави впечатление. Коментара беше към:
"....При МХИ-то струята и след офф се усеща хладна, най-вероятно не се развърта много..." - написано от rosswen
- - - - - - - - - -
Разбра ли се сега наразбирока или не се разбра.
Ако трябваше да избираш климатик на какво би се спрял?
Този пост е редактиран от avast3; 05-02-18 в 22:27.