Май трябваше да напиша:”Ако включа духалка за 2ч.и замеря консумацията с уредче, а след това постна снимка с уредчето, обяснявайки, че е консумация на климатик Х за 24ч. дали някой ще ми повярва. Надявам се, че няма.”
Просто се шегувах, отговаряйки на Генади, като имах предвид горе-долу горенаписаното. Закачка, както ти спомена
И при по ниски температури, машината може да работи "ECO"....
Това е за конкретния момент. Иначе е работил на 45W при външни температури 12-13гр. и то за доста продължителен период. Както вече писах-слиза си на декларирания минимум и го поддържа много време, но при определени условия. При това с ниска скорост на турбината и без осезаемо хладно течение.
Този пост е редактиран от SPSt; 23-02-18 в 08:16.
Това число, което виждаш на снимката на SPSt, няма много общо с консумираната мощност, защото машината е за японския пазар. Японските електромери не работят в европейската енергийна мрежа, както и обратното. Описано е в спецификациите на подобни джаджи, които се продават из китайските сайтове. Пишат за къде стават
Пълни глупости! Климатикът работи на 50 и 60 Hz. Освен това е включен във външен енергиен монитор и разликата е само консумацията на трафа. Абсолютно точен е енергийния монитор на климатика, като си е сметнал и cos ф.
PS: Снимките са от февруари 2016г., когато много убедено твърдеше, че над 13гр. ще изключи, а няма да работи на минимум. Затова го снимах на 18гр. външна температура. Не се обиждай, но понякога не е добра идея да пишеш за неща за които само си мислиш, че знаеш.
Да отчета и работата на 3 бобчета при наемателите.
100 кв апартамент последен 5 етаж ново строителство .
Вътре е около 22 градуса и вратите не се затварят .
За януари тока е 151 лв.
Платих го и затова знам .
Бобчета излизат много добри за парите си .
п.п.
да не ви разваля седянката само
Тоя минимум 45W е при 100v при 220v трябва да идва към 20w.. Хората са имали предвид режим готовност за работа или вентилатор , така мисля...
Неправилно мислиш - 45W са си толкова и на 100 и на 220V.
П.С. Не се излагай, като кифладжия.
Този пост е редактиран от Kasap; 22-02-18 в 23:48.
Не мисля ами съм замервал и знам. Един е преди трафа ампеража друГ след... И на късо съм давал, гърмян заек съм, хвърчат искри свети, бушон не пада...
microclim@, боя се че тези твърдения ще доведат до известна ексцентричност в земната орбита.
От тях Ом ще започне да се върти като пумпал в гроба.