Благодаря, ще ги сменя утре и ще видим - дано да е то това - сега го погледнах и вече показва до към 50W - играят показанията.
Смени му един кондензатор 0,47мф 400в с който се захранва от входното напрежение. Губи си постепенно капацитета и схемата получава понижено напрежение. Добре работи от 0,33мф и нагоре. Имам 3 броя такива приборчета купени от същото място и трите дадоха тоя дефект . Иначе едно от тях проверих с еталонен електромер в диапазон на товара 200вт до 3000вт и грешката за навъртяни 500квч. беше под 1.5 процента.
Mitsubishi Heavy 20ZS-S, 0С навън, настроен на 22С - 260W консумация, без он-офф... Като беше по-топло харчеше по 350W+ и он/офф
Този модел не слизаше ли на 170-180w. при топло време ?
Слизаше, но странно около под 4-5С вдигаше минимума.. сега около нулата го намали, странна работа.
Дайсейкая на -2° вдигна минимума на 400W и on/off. Сутринта на 330W. Точно така бях се нахилил. Като се прибрах пак 330W, пак се нахилих докато не влезнах в стаята. С три градуса паднала температурата.
Този пост е редактиран от milanov; 26-02-18 в 21:41.
Миланов, що не пусна хората да ти ашладисат / рендосат цепеницата, докато беше в гаранция? Стига си я наричал дайсейкай, минала е покрай него Бая работа има по нея, докато запали!
Така пише на ламарините с големи сини букви. Тоя климатик се е наработил някъде преди да го купя.
Какво да му оправят, не ми пречи да си платя за оправянето, но предварително трябва да знам в какво ще се състои оправията. Да не стане ...оппааа.
- - - - - - - - - -
Преди две години щяха от АхиКериър да ми подменят климатика със следващият модел 6,5 за тяхна сметка. Не знам защо не го направиха.
Да ви имам проблемите с тези 300-400вата.Нашето ГРЕЕ ченч 12 под 1200вата не пада и едвам смогва да стопли.Ама трябва да го откача на пролет и да го бухам в главата на майстора дето г о сложи и каза ,че щяло да е достатъчно за 28м2.Май ще го разкарвам на лято и ще видя какво да взема.
Лошия,от къде си ? Ако си някъде около мен,да мина с техник да му прибере фреона и да ми го демонтира,аз на тебе да ти броя 350 лева и да се свърши всичко.До сега всичките ти постове направо я разкатават тая марка.Няма смисъл да се мъчиш.Пиши на ЛС.
loshiat, не че нещо, но подобно отношение към клиент от специалист, е меко казано възмутително. Не знам с какъв акъл, този "субект" Ви е препоръчал тази машина за 28m²?! Това би било възможно само ,ако помещението е напълно изолирано или топлозагубите са сведени до минимум. Не смятам, че е правилно да се примирявате с този проблем.
Консумацията на моите за 24 часа 26.02.2018 9:00 до 27.02.2018 9:00 , външна температура от -7 до -10 градуса, обилен снеговалеж.
Daikin FVXS25 17.3kWh (с нагревател)
ME FD25VABH 13.1kWh (с нагревател)
Hitachi SC22X 14.8kWh
Иначе е топло и тихо, 23-24 градуса, стоим по къс ръкав.
Какво да направя не знам.как да го накарам да дойде да си вземе климатика и да ми върне парите.
ponyasd -Ти хептен нищо не каза 350лв.Знам ,че нещо като го купиш пада веднага ,ама чак 350лв.900лв броихме тогава сега поне 500лв като реша ще му искам,все пак е на 1.5г.
Абсолютно.Имам същия климатик,и е несериозно да се препоръчва за помещения по големи от 20-21 квадрата (лично мнение).Вътрешното си е направо мижаво честно казано,с размери на деветка.
Лошия,и 500 ти давам за климатика,щом е на година и половина значи е все още в гаранция.Само го демонтирай по правилата и поеми разходите по доставката.Моята 12-ка също ми излезе 900,но с монтажа това лято.