Термометърът е китайски и няма стикер от ДАМТН.
Термометърът е китайски и няма стикер от ДАМТН.
Друг нямам! Минал е Мерки и Теглилки, стикера е на гърба.15120367416811620475959.jpg
Показа се малко слънце и...
Като трябва да изключи вдига клапата и след буквално секунда две я пуска пак надолу. То няма и 2sec. off. Някой път даже не вдига клапата. Спира за миг турбината и после тръгва направо на втора, ватметъра показва 9W, компресора не работи. Духа си стайния въздух, но все едно турбината е на втора степан, а не с ниската скорост на обдухване. Пробвах с изключване, reset от копчето на вътрешното. Не ще. Работи шашаво. Изключих го от бушона и го включих - тръгна и заработи нормално. Сложил съм му един NTC до неговият си датчик за стайна температура и гледам хистерезиса на включване и изключване. Когато си работи нормално е около един градус.
Сутринта пак се побръка - пуска/вдига клапа, турбина тръгва спира, компресора и той спира, тръгва. Все едно нещо го рестартира. Като го гледаш от страни ще кажеш, че някой е взел дистанционното и се е*ава.
Преди няколко дни го забелязах, че тъкмо изключи и пак включи, но беше рядко, от време на време. Сега е непрекъснато. Май това му беше на този климатик.
Пусни му една диагностика да видиш дали и каква грешка ще покаже.
Да! Не се бях сетил. Нищо не мига обаче. Ако има грешка не трябва ли да се размига нещо.
От много ватметъри климатиците се поболяват Дано е нещо елементарно, иначе гаранция?, магазините също са пълни предполагам... Успех!
Изобщо не е майтап. Имам такъв ватметър, който понякога забива дайсейкай 5 тотално. С други уреди работи. Изобщо, меренето с китайски пръчки си е пълен т@ш@к.
Говори само за твоята пръчка, не всички са такива. Моят си показва, колкото показва монитора на климатика+консумацията на трафа. Предишният ми беше немски и сдаде багажа за около 2 години. Климатикът не се е бъркал с никой от двата. Пък и на Алекси е чистокръвен "ариец", а не китаец.
Миланов честно Незнам какво работиш, но отделяш толкова време на тъпите климатици ,че до сега да беше измислил един.
Като толкова те дразни Даисекай премествай / продавай !
Живота е твърде кратък стига го гледай тоя климатик .
Кадето и да отворя да прочета нещо или е тошибата или е МХИ то .
Щом не ти харесва как работят разкарваш ги и готово.
Без никакви лоши чувства ! Душевния мир и спокойствие е по-важен от купчина ламарина .
Всичката енергия и време които губиш са на вятъра.
Гледай си живота и това е !