Този пост е редактиран от Mig82; 29-09-18 в 01:22.
Не е остъклена, но явно някак си идва на завет. А и като няма изолация самата сграда излъчва топлина.
- - - - - - - - - -
Сега на балкона е +10°, а реално я дават+7...+8°.
Лоша работа - при теб, не само машините, но и времето не се държи както трябва....
Миланов, термометърът ти не е ли само за екваториални ширини? Липсва минусовата скала[emoji3]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
И аз бях останал с впечатлението, че терасата е остъклена. Иначе сградите си излъчват топлина винаги - доста повече когато не са изолирани. Има панелни сгради от типа с лоджиите (БС-69Сф и производните например), които имат междинна изолация във фасадните панели и като остъклиш балконите, апартаментите стават лесни за отопляване. За това и написах, че ако се сложи конвектор в спалнята човек забравя за шумовете от климатика. Разбира се, всеки си знае дали това му върши работа или не.
Ако си мислите, че влажността която показва тази метеостанция е вярна много се лъжете
Около 12° външна температура, влажност почти 80%, консумация около 200 вата. Забелязвам, че когато влажността се вдига, топлоотдаването се увеличава.
Разбира се, че топлообмена се увеличава при положителни температури над +3, +4 гр.
Колкото е по-висока влажността има повече водни пари във въздуха. А водата има 4 пъти по-голям специфичен топлинен капацитет от въздуха.
При под +3 е обаче почва по-лесно да заскрежава заради заради точката на оросяване, което влошава топлообмена.
Преди време понесох някои подигравки като попитах има ли моментна връзка между rps/честота на компресора и консумация ... само Венцислав Негенцов ме подкрепи тогава.
Та имам изненада за някои от вас , някой май вече получил номинацията за Нобелова награда. staynway
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
За тази година е късно за нобелова награда Разбира се, че има връзка, но не може да се мери rps/watt просто така с готова формула. Не знаех, че си толкова обидчив... Извинявам се още веднъж ,за което.