Сега ако кажа че едното 09LCC беше временно едната зима в хола - 50 квадрата(не кубика), и до -15С си топлеше така,
че като влезеше някой казваше - “ей че е хубаво с парното” няма да повярвате нали? Иначе и на -20С топлеше но вече с много духане.
Я да видим коя от новите девятки ще го направи това.Машината вече е 12 годишна и продължава да работи без нито един ремонт, само на “баня” ходи.
п.с. цена тогава 1650лв.
Този пост е редактиран от ccankov73; 17-10-18 в 01:09.
Дайсейкая, в 5 часа тръгна по таймера и до 6:30 не е изключвал.
Прикачен файл 28873
TОва е специално за SPST. Дано да върши работа.
2402KWh при моментна консумация 185w прави 540дни!
За 540 дни 480лв. Браво!
1000 дни. Но от време на време е свалян и разменян с този на другия климатик. Малко и в шкафа е седял. Но, да за 3г. е горе долу такъв порядъка. Лятото не се ползва, или инцидентно.
- - - - - - - - - -
Хевито.
20181017_213121.jpg
За 2,5години.
подготвил съм се за зимата:
- Daiseikai 6 захранван отвътре ..
Daikin 35ftxs + MHI 20ZS-S
На 10-11-12 имаше кратка проба . На 11-ти Дайкина голяма ламя 3.2 киловата , MHI-то 1.х киловата и .. Daiseikai-а не знам .. с тея 300 вата консумация на ден при нормална 150 за йонизатор и вентилатор .. мисля че е включвал един път за малко .
Просто се надявам дайкина като му стане студено да се усвести с тая консумация :D Пробвах го на 23 градуса със сензора за присъствие .. после се усетих че по тоя начин само го вкарвам в някакви режими консумира 20 минути и след това минава на 21 градуса които са си постигнати и спира. Завърти се някой и отново 20 минути работи и после почива уж.
После го пробвах на 22 градуса на автоматичен вентилатор "тих режим на външното тяло" + "еконо" което сваля градусите". Ако правилно си спомням даже нощно време го спирах да не хаби ток още повече. та тази консумация не е за пълен ден за дайкина специално. Другите два си бяха 24/7. Добре че все още не се налага отопление и събирам пари да му плащам масрафа като стане студено :D :D
MHI-то има един недостатък. След офф винаги развърта на номинал доста рязко и се чуват някакви неприятни звуци за кратко време докато държи номинала. Развъртането беше очаквано тъй като и на други места беше дискутирано .. просто се надявах на някаква подобрена бройка хах
Моментна консумация Daiseikai 6 - 9W - йонизатор , плазма , вентилатор; другите два почиват.
Забелязах че MHI-то го отчита 2-3 вата което с оглед на грешката от отчитането при ниска консумация би трябвало да отговаря на 1W по стандард за енергийна ефективност. Дайкина и Daiseikai обаче в stand by седят на 6W та предполагам че техния stand by е 2-3W и са от преди изискването за 1W stand by.
Този пост е редактиран от drekinov; 18-10-18 в 00:34.
Според вас при сегашните температури - около 8-10 градуса вечерно време нормално ли е климатикът ми Panasonic RE12QKE при зададена температура 25 градуса /стаята е в апартамент с дограма и изолация/ да духа съвсем леко топъл въздух а да консумира около 450-500 вата ток?
Не. Хевито на 500W е като сешоар...
- - - - - - - - - -
drekinov, това как излиза от off при тебе. Развърта ли повечко турбината.
Как е ватметъра.
Този пост е редактиран от milanov; 22-10-18 в 13:34.
Моя Панасоник с 400-500 вата духа много горещо над 43-45 градуса несъм Мерил , но е сложен на 1-ва скорост вентилатора. При външни температури над 5-6 градуса изключва на около 400 вата при по ниски си сваля на минимум около 180 вата и така работи без да изключва. Пробвал съм всякакви варианти но най-вероятно от външната температура се влияе, важното е че през по голямата част от зимата може да работи на минимум дори и на -13
Този пост е редактиран от mystikalrs; 22-10-18 в 15:17.