За мен не е лошо покачването на минимума,. А и при мицубишитата е интелигентно направено. Проблем е за онези с климатиците в килера.
За мен не е лошо покачването на минимума,. А и при мицубишитата е интелигентно направено. Проблем е за онези с климатиците в килера.
...
20181111_064207.jpg
Screenshot_20181111-064623.jpg
- - - - - - - - - -
20181111_072937.jpg
Screenshot_20181111-073050.jpg
200kOhm
Ъпгрейднал си Тошибата, май?[emoji41]
На ред е Хевито!
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
При хевито дали 330 или 400W горе долу е все тая.
Интересното е, че ZMX е със същия компресор и по сервизно му дават едни и същи минимални обороти на компресора, с този на ZM-S. В същото време, дори при външна +12 и в доста малко, изолирано стайче - 13,5м2, си работи през целия on цикъл между 270-300W. Ако му зададеш silent, дори и след излизане от офф, развърта кратковременно до към 340-380W, след което се кротва на 280-300W. При температури под +7, ще е още по-добре, минимумът му е около 230W и се вдига чак под -10. Под 0-та минимумът сигурно пада още. Времето ще покаже, ще споделям, когато има подходящите условия.
Тази сутрин екстремни условия, 2-3 градуса над нулата и 83% влажност. Както беше ясно изведнъж се спусна гъста мъгла от някъде. Външната пита частично скрежаса. Помислих си, че ще направи дефрост, но не. Мина малко време и питата сама се размрази. Сега работи с консумация ~500 и топли яко. От външното тече доста конденз.
Екстремни условия заради гъстата мъгла, която незнайно откъде се появи. Иначе градусите не са нещо особено.
Еми значи при нужда си вдига нинимума , екстра е !
Аууу, сега гледам дайсейкая изпапкал 4kWh от вчера сутринта до тази сутрин. А около обяд даже беше изключен.
Как успя миланов .. моя daiseikai от 1-ви до днес има 15 kwh .. ти за един ден колкото при мен за 3 дена. Тъй де явно или ти е голямо помещението или заданието е високо или имаш и загуби или това е в нетемперирано помещение Моето задание е 22 градуса , в Русе, в спалня около 18 кв (изток/юг), на авто вентилатор; Вчера 1.5 kwh, днес явно ще е повече защото вече е глътнал 1kwh.
Продължавам да се чудя на MHI 20ZS-S-то .. все развърта до номинал рязко 600w и след това работи малко на толкова и почва да сваля плавно и минва в off .. Като консумация се движи една идея под дайсекая , вчера 1.3kw днес 0.8 kw но той е 15 кв стая, 21 градуса задание, авто вентилатор и е север/изток. Прави голяма жега изведнъж тоест ако имах термометър най-вероятно графиката щеше да е с голяма амплитуда .. чака да стане хладно после прави огън . и след това почива докато не изтине. Гледах в сервизното има някаква опция за препрограмиране ако при отопление много си надминава заданието и може би трябва да се пробва защото се усеща че температурата става много над 21 градуса.
дайкина в хола .. 35ftxs ми е най нелюбим. Неговата струя никога ама никога не е била толкова гореща колкото на MHI-то просто винаги е хладна :D ( не съм пробвал high power , но то МХИ-to е на silent даже и си прави жегата). Вчера беше малко изключен половината ден та само 2 kwh , в 04:30 сутринта го пуснах да набере на нощна .. и при задание 22 градуса + сензора за присъствие тоест 20-22 градуса задание е навъртял 1.5kwh за 26 квадрата север и .. вече коридор колкото толкова. Като цяло машината е с минимум 300w .. и въпреки по-големия компресор и т.н. струята си е хладна.
Както и по консумациите си личи всичко все още е on/off .. daiseikai-а даже не мога да го разбера че работи . то вярно че е детска ( и никой не седи там) .. ама като видя на ewelink-а 200w примерно нарочно се завъртам да ме лъхне нещо .. ама неще .. духа на себе си явно основно :D
Хич не е голямо помещението, колкото кенеф - 17,5кв.м. Вчера от 3 следобед не е изключвал. Друго ме притеснява. Нещо не влезе в регулиране, вчера сутринта като се закрепи на 190W му разтворих врати прозорци стайната падна с 2 градуса (там при неговия си сензор) и се подмести само до 220W. Половин час и повече го чаках. Изключих, включих и ....майко мила напълни оборотомера.
Бъзикай го още и после пак се чуди как работи.
Навъртяла ви е 15 kWh машината, но защо не споменавате, че сте я пускали само вечер ...
Ето заради такива изказвания, после колеги като milanov си потрошават машините, опитвайки се да ги накарат да работят като вашата ...
Хубаво е че искате да се похвалите с "пестеливите" си машини, ама айде като ще се хвалите поне да не ни спестявате и цялата истина!