Страница 266 от 372 ПърваПърва ... 216256264265266267268276316 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,976 до 3,990 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time

За мен не е лошо покачването на минимума,. А и при мицубишитата е интелигентно направено. Проблем е за онези с климатиците в килера.
    rosswen и Genadi80 харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от alextk69 Виж публикацията
    Аз държа двата климатика в нас на 20-21°С и денем и нощем. Напълно комфортно ми е. MHI 25zs-s държи 1° над заданието си и затова е настроен на 20 а в хола съм нагласил U-crowna на 21, като той поддържа около 21-22.
    Направи ми впечатление като излизах тази вечер, че всичките ми приятели са се навлекси с дебели якета, вълнени блузи и ми разправят, че било адски студено ( външната беше около 6°С ), а аз съм с тънко яке ветроустойчиво и по къс ръкав, на всичкото отгоре якето е напълно разкопчано.
    Има нещо вярно. Климатиците доста изглезват хората. У нас в момента е, 22.7 в хола климатика е настроен на 23 в момента е офф, аз съм с летен анцуг а жената е по къс ръкав
    Genadi80 одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

5. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Ъпгрейднал си Тошибата, май?[emoji41]
    На ред е Хевито!

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    ruuni9 одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

При хевито дали 330 или 400W горе долу е все тая.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    При хевито дали 330 или 400W горе долу е все тая.
    Интересното е, че ZMX е със същия компресор и по сервизно му дават едни и същи минимални обороти на компресора, с този на ZM-S. В същото време, дори при външна +12 и в доста малко, изолирано стайче - 13,5м2, си работи през целия on цикъл между 270-300W. Ако му зададеш silent, дори и след излизане от офф, развърта кратковременно до към 340-380W, след което се кротва на 280-300W. При температури под +7, ще е още по-добре, минимумът му е около 230W и се вдига чак под -10. Под 0-та минимумът сигурно пада още. Времето ще покаже, ще споделям, когато има подходящите условия.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Тази сутрин екстремни условия, 2-3 градуса над нулата и 83% влажност. Както беше ясно изведнъж се спусна гъста мъгла от някъде. Външната пита частично скрежаса. Помислих си, че ще направи дефрост, но не. Мина малко време и питата сама се размрази. Сега работи с консумация ~500 и топли яко. От външното тече доста конденз.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Тази сутрин екстремни условия, 2-3 градуса над нулата и 83% влажност. Както беше ясно изведнъж се спусна гъста мъгла от някъде. Външната пита частично скрежаса. Помислих си, че ще направи дефрост, но не. Мина малко време и питата сама се размрази. Сега работи с консумация ~500 и топли яко. От външното тече доста конденз.
    Я не драматизирай толкова. Тук и вчера и днес е така, само че с малко по-ниски температури. Като цяло, тук си е ежедневие, както вече споменах.

Скреж, все още нямам по климите.
    Ventsislav Negentsov и Genadi80 харесват това.

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Екстремни условия заради гъстата мъгла, която незнайно откъде се появи. Иначе градусите не са нещо особено.
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Еми значи при нужда си вдига нинимума , екстра е !

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Аууу, сега гледам дайсейкая изпапкал 4kWh от вчера сутринта до тази сутрин. А около обяд даже беше изключен.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2018

Как успя миланов .. моя daiseikai от 1-ви до днес има 15 kwh .. ти за един ден колкото при мен за 3 дена. Тъй де явно или ти е голямо помещението или заданието е високо или имаш и загуби или това е в нетемперирано помещение Моето задание е 22 градуса , в Русе, в спалня около 18 кв (изток/юг), на авто вентилатор; Вчера 1.5 kwh, днес явно ще е повече защото вече е глътнал 1kwh.

Продължавам да се чудя на MHI 20ZS-S-то .. все развърта до номинал рязко 600w и след това работи малко на толкова и почва да сваля плавно и минва в off .. Като консумация се движи една идея под дайсекая , вчера 1.3kw днес 0.8 kw но той е 15 кв стая, 21 градуса задание, авто вентилатор и е север/изток. Прави голяма жега изведнъж тоест ако имах термометър най-вероятно графиката щеше да е с голяма амплитуда .. чака да стане хладно после прави огън . и след това почива докато не изтине. Гледах в сервизното има някаква опция за препрограмиране ако при отопление много си надминава заданието и може би трябва да се пробва защото се усеща че температурата става много над 21 градуса.

дайкина в хола .. 35ftxs ми е най нелюбим. Неговата струя никога ама никога не е била толкова гореща колкото на MHI-то просто винаги е хладна :D ( не съм пробвал high power , но то МХИ-to е на silent даже и си прави жегата). Вчера беше малко изключен половината ден та само 2 kwh , в 04:30 сутринта го пуснах да набере на нощна .. и при задание 22 градуса + сензора за присъствие тоест 20-22 градуса задание е навъртял 1.5kwh за 26 квадрата север и .. вече коридор колкото толкова. Като цяло машината е с минимум 300w .. и въпреки по-големия компресор и т.н. струята си е хладна.

Както и по консумациите си личи всичко все още е on/off .. daiseikai-а даже не мога да го разбера че работи . то вярно че е детска ( и никой не седи там) .. ама като видя на ewelink-а 200w примерно нарочно се завъртам да ме лъхне нещо .. ама неще .. духа на себе си явно основно :D
    JOKVN и rosswen харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Хич не е голямо помещението, колкото кенеф - 17,5кв.м. Вчера от 3 следобед не е изключвал. Друго ме притеснява. Нещо не влезе в регулиране, вчера сутринта като се закрепи на 190W му разтворих врати прозорци стайната падна с 2 градуса (там при неговия си сензор) и се подмести само до 220W. Половин час и повече го чаках. Изключих, включих и ....майко мила напълни оборотомера.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Бъзикай го още и после пак се чуди как работи.
    SPSt одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от drekinov Виж публикацията
    Как успя миланов .. моя daiseikai от 1-ви до днес има 15 kwh .. ти за един ден колкото при мен за 3 дена. Тъй де явно или ти е голямо помещението или заданието е високо или имаш и загуби или това е в нетемперирано помещение Моето задание е 22 градуса , в Русе, в спалня около 18 кв (изток/юг), на авто вентилатор; Вчера 1.5 kwh, днес явно ще е повече защото вече е глътнал 1kwh.

Продължавам да се чудя на MHI 20ZS-S-то .. все развърта до номинал рязко 600w и след това работи малко на толкова и почва да сваля плавно и минва в off .. Като консумация се движи една идея под дайсекая , вчера 1.3kw днес 0.8 kw но той е 15 кв стая, 21 градуса задание, авто вентилатор и е север/изток. Прави голяма жега изведнъж тоест ако имах термометър най-вероятно графиката щеше да е с голяма амплитуда .. чака да стане хладно после прави огън . и след това почива докато не изтине. Гледах в сервизното има някаква опция за препрограмиране ако при отопление много си надминава заданието и може би трябва да се пробва защото се усеща че температурата става много над 21 градуса.

дайкина в хола .. 35ftxs ми е най нелюбим. Неговата струя никога ама никога не е била толкова гореща колкото на MHI-то просто винаги е хладна :D ( не съм пробвал high power , но то МХИ-to е на silent даже и си прави жегата). Вчера беше малко изключен половината ден та само 2 kwh , в 04:30 сутринта го пуснах да набере на нощна .. и при задание 22 градуса + сензора за присъствие тоест 20-22 градуса задание е навъртял 1.5kwh за 26 квадрата север и .. вече коридор колкото толкова. Като цяло машината е с минимум 300w .. и въпреки по-големия компресор и т.н. струята си е хладна.

Както и по консумациите си личи всичко все още е on/off .. daiseikai-а даже не мога да го разбера че работи . то вярно че е детска ( и никой не седи там) .. ама като видя на ewelink-а 200w примерно нарочно се завъртам да ме лъхне нещо .. ама неще .. духа на себе си явно основно :D
    Навъртяла ви е 15 kWh машината, но защо не споменавате, че сте я пускали само вечер ...
    Ето заради такива изказвания, после колеги като milanov си потрошават машините, опитвайки се да ги накарат да работят като вашата ...
    Хубаво е че искате да се похвалите с "пестеливите" си машини, ама айде като ще се хвалите поне да не ни спестявате и цялата истина!
    bobivg одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе