Страница 267 от 372 ПърваПърва ... 217257265266267268269277317 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,991 до 4,005 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2018

Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time

Каква вечер . единствено Ftxs -а е спиран вчера заради продължително чистене и проветряване. нито MHI-то нито Daiseikai-а са спирани ното ftxs -а с изключение на вчера от обяд до 04:30 сутринта днес.
    Всичко е на автоматични вентилатори и не се бъзикат. Имам sonoff-и на твърда връзка и от 3-ти Ноември консумациите за трите климатика са както следва ( 1 и 2-ри имам консумация нула и явно температурите са били достатъчно високи):
    - 35 ftxs - 25kwh
    - daiseikai 6 - 15.34 kwh
    - mhi 20xs-s - 11.13 kwh

Заданията ми са ниски и явно това се отразява .. 22 на daiseikai-а; mhi-то 21 градуса; хола беше доскоро на 21 градуса + сензор за присъствие, но последните няколко дни е на 22 + сензор за присъствие (стана си студено в хола).
    Нон стоп има човек + бебе в апартамента, така че няма как да работят само вечер. Истината е, че когато напече слънце в детската (югоизток) и всички прозорци са обикновен стъклопакет .. вътре си става парник и през деня и да е пуснат и да не е пуснат daisekai-а все тая .. - това вече е особеност на помещението, но е грешно да се каже, че климатика е бил спрял.

EDIT: апартамента под мен е необитаем. Над мен има съседи, които са на газ .. днес гледах терасата им отворена и викам на жената ако тези не си затворят терасата слагаме гипсокартон да не ги топлим през пода :D
    Имам обща стена със съседен апартамент, където е Daiseikai-а иначе всичко останало ми е външно или граничещо с асансьор / стълбище.
    Този пост е редактиран от avenger; 14-11-18 в 20:25.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Бъзикай го още и после пак се чуди как работи.
    От когато е купен е така. Случат ли се 4..5 дни облачно (мъгли) и дневни и нощни +3....+6градуса и ако не се пипа дистанционното стайната пада с 2 градуса. Работи си на някакъв минимум 170...190W .

4. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от drekinov Виж публикацията
    каква вечер . единствено Ftxs -а е спиран вчера заради продължително чистене и проветряване. нито MHI-то нито Daiseikai-а са спирани ното ftxs -а с изключение на вчера от обяд до 04:30 сутринта днес.
    Всичко е на автоматични вентилатори и не се бъзикат. Имам sonoff-и на твърда връзка и от 3-ти Ноември консумациите за трите климатика са както следва ( 1 и 2-ри имам консумация нула и явно температурите са били достатъчно високи):
    - 35 ftxs - 25kwh
    - daiseikai 6 - 15.34 kwh
    - mhi 20xs-s - 11.13 kwh
    Току що хората с японските климатици ви завидяха!
    За 11 дена 11 киловатчаса, грубо по 42 вата на час
    Явно имате много топлещи съседи и изключително малки загуби.
    Моят 25ZS-S прави по 2.5 kWh, само за през нощта, но аз съм първи етаж над магазини, без съседи на етажа и над мен и много външни стени с големи прозорци

P.S. Прав сте, явно наистина спецификата на помещението позволява на машините да работят по-малко и съответно консумацията да е такава т.е. когато помещенията се затоплят през деня, след това изстиват бавно и това води до ниска консумация, като цяло.
    Този пост е редактиран от alextk69; 12-11-18 в 12:21.

5. Member
    Тук е от
    May 2018

Е какво толкова чудно има моето ЛТЦ от 01.11.18 до днес е изхабило 29КВ в помещение 30 и малко квадрата. Но не е работило постоянно иначе ако се сметне при мен ще дойде потребление от 10 вата. Аз не съм привърженик на постоянната работа на климатика особено когато отсъствам. В събота и неделя работи нонстоп вечерта го спирам защото в помещението е много топло. Тази сутрин температурата беше 0 градуса пуснах го преди работа стопли помещението за няма 20 мин като ватметъра показваше 2100вата в първите десетина минути. Топли като ламя и след 20-30 мин започва да работи на 250-300 вата за двата часа топлене преди да тръгна на работа най много да ми е изхабило киловат и малко надали има киловат и половина.За сега впечатленията ми са че климатика е мощен и за нула време стопля и не му е необходимо да се поддържа някаква температура в стаята. Майка ми има ЛМЦ там наистина е добре когато няма хора да се поддържа поне 19 градуса щото иначе се мъчи добичето.
    zxc0, rosswen и istanchev харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

PPP1, до този минимум ли стига 12LTC? Около 250W? За мен това е доста добра стойност. Особено като се има в предвид, че такава машина не се монтира в малки стайчета.

Вчера, от любопитство, мернах ME SF35, който работи в спалнята. Направи ми добро впечатление. Това, че работи он/офф е ясно на всичко. Машината обаче тръгва, без да се форсира (както прави МХИ-то), защото не е нужно, до стойност малко над минималната консумация. Примерно развърта до 380W, после пада до 350W, работи малко, слиза до 330W (което май му се явява минимума) и изключва. Няма "inching prevention", като при МХИ, може и 2 мин. да е работил, усети ли, че надхвърля заданието, изключва. Това, разбира се, при минимални загуби (каквито са моите в момента), води до много чести он/офф. Същевременно няма големи темературни промени. Според мен минималното топлоотдаване на машината е по-ниско от обявеното по каталозите, особено имайки в предвид ниския дебит на първите скорости - 3м3/мин. МХИ 20ZMX, ако не е включен silent, развърта първоначално до 600+ W, след което си слиза горе-долу на минимума. Тъй като при него има минимална работа на компресора от 10мин., при което обикновено надхвърля заданието с около градус. Само в топло време е така, а и за мен не е проблем, стаята е 13,5м2. За сметка на това, влиза в доста дълъг офф - около 15-20мин. По този начин пък по-рядко включва/изключва. Ако му задам silent, развърта до 380W, след което се кротва на минимума. Както заключение мога да кажа, че МХИ-то е по-тихо. Всичко става много плавно и не можеш да различищ он/офф и кога се свалят/вдигат клапите. Аз го държа на степен "ULo" и шума от машината през цялата нощ е все едно е в режим следене. Няма никакъв шум от фреон, докато при МЕ-то има, а са с по 4м. тръбен път.
    Въпреки това, МЕ-то ме впечатли, според мен е доста подходящ за малки помещения и упраелява интелигентно комюресора си. Язък само за дефростите по часовник, другото са бели кахъри.
    Този пост е редактиран от rosswen; 12-11-18 в 19:50.
    Mig82 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Моят хитак 50-тка отоплява хол и спалня около 35кв и от началото на месеца е навъртял 25kw. Настроен е на 23 градуса, а вечер като къпем бебока за половин час работи на 25 градуса. Потреблението го определям от два фактора. Топлото време в Пловдив и южните стаи. Ще ми е интересно ако тази година има зима, да видя как ще се справи машината при истински зимни условия.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

rosswen, имаше писано във форума, преди години е имало случаи на замръзнали ME, даже с изкривени ламарини. Може за това да са се подсигурили с по-чест дефрост.

10. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

При мен двата хитака са навъртели ,по 37 и 33 кв/ч другия.Да все още е топло и през деня в повечето време са офф,държа ги на 23 през деня и 25 нощно време че сме малко студеливи.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    ...
    Въпреки това, МЕ-то ме впечатли, според мен е доста подходящ за малки помещения и упраелява интелигентно комюресора си. Язък само за дефростите по часовник, другото са бели кахъри.
    Rosswen, по-горният цитат изцяло кореспондира с мненията на собствениците на SF, които познавам. Тоягата, като цяло работи за да създава комфорт, без да блести с особени възможности. Във форума този модел не се препоръчва много, но мисля, че за малки стайчета, 25-цата е нелош избор. Ти защо "нахака" 35-ца в килера?
    П.П. FH25, когато е он-оф, тръгва на минимум и ако няма нужда от допълнителна мощност, си работи така, до следващия офф, без да се форсира. Това е само за протокола.
    milanov и Rafailiev харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Оффф, този протокол да ми го беше прочел едно време.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    Във форума този модел не се препоръчва много, но мисля, че за малки стайчета, 25-цата е нелош избор. Ти защо "нахака" 35-ца в килера?
    Преди това работеше в помещение около 20м2. За там е купен, просто смених жилището и го монтираха в спалнята, за която се оказа горе-долу подходящ. Това е и благодарение на друго. Дебитите на 9-ката и 12-ката, на първите 3 степени са еднакви. Така че разликата не е голям, казвам го категорично, тъй като баба ми е с 25SF в 14м2, в къща.
    П.п. Milanov, няма за какво да съжаляваш. Вероятно управлението е като при моя SF, има и своите предимства, има и недостатъци, затова обърнах внимание. Припуквания на пластмаса не отсъстват при МЕ в режим он/офф. Пълно щастие няма.
    П.п.2. Има и по-лоши дефрост алгоритми, например на 30-45мин. Този, по часовник е на 2,5ч. работа на компресора, което при температури от -15 надолу, си е завидно .
    Този пост е редактиран от rosswen; 12-11-18 в 22:21.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Оффф, този протокол да ми го беше прочел едно време.
    Айде не ме карай и на този да му показвам развалените зъби ! Има си кусури модела, но като цяло, не съжалявам за покупката.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от avast3 Виж публикацията
    Айде не ме карай и на този да му показвам развалените зъби ! Има си кусури модела, но като цяло, не съжалявам за покупката.
    Какво те дразни в FH ?
    Нещо не мога да намеря заместник на Дайсекай и за момента съм май на FH или хитак.
    Ще изчакам още малко с надежда за някой нов модел и ако няма ще. Е един от двата.
    Някой знае ли на PSB какво представлява йонизатора и има ли плазма

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

OFF:
    Лапвай една midea...

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Много го мислите за една машина, едно време бяхме по-смели.
    Mega, SPSt, ccankov73 и 2 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе