Каква вечер . единствено Ftxs -а е спиран вчера заради продължително чистене и проветряване. нито MHI-то нито Daiseikai-а са спирани ното ftxs -а с изключение на вчера от обяд до 04:30 сутринта днес.
Всичко е на автоматични вентилатори и не се бъзикат. Имам sonoff-и на твърда връзка и от 3-ти Ноември консумациите за трите климатика са както следва ( 1 и 2-ри имам консумация нула и явно температурите са били достатъчно високи):
- 35 ftxs - 25kwh
- daiseikai 6 - 15.34 kwh
- mhi 20xs-s - 11.13 kwh
Заданията ми са ниски и явно това се отразява .. 22 на daiseikai-а; mhi-то 21 градуса; хола беше доскоро на 21 градуса + сензор за присъствие, но последните няколко дни е на 22 + сензор за присъствие (стана си студено в хола).
Нон стоп има човек + бебе в апартамента, така че няма как да работят само вечер. Истината е, че когато напече слънце в детската (югоизток) и всички прозорци са обикновен стъклопакет .. вътре си става парник и през деня и да е пуснат и да не е пуснат daisekai-а все тая .. - това вече е особеност на помещението, но е грешно да се каже, че климатика е бил спрял.
EDIT: апартамента под мен е необитаем. Над мен има съседи, които са на газ .. днес гледах терасата им отворена и викам на жената ако тези не си затворят терасата слагаме гипсокартон да не ги топлим през пода :D
Имам обща стена със съседен апартамент, където е Daiseikai-а иначе всичко останало ми е външно или граничещо с асансьор / стълбище.