Е, ЛТС си е дзвер, от където и да го подхванеш.
Е, ЛТС си е дзвер, от където и да го подхванеш.
Грешката е моя не е 2100 вата на табелата пише максимум 10А т.е. между 2100-2400 вата в зависимост колко е напрежението. Иначе ватметъра показваше 2100 вата но не съм проверявал колко е напрежението. Иначе в текникъл менюъла пише че максималната мощност наистина е 2600вата не знам къде е истината но знам че тръгва като звяр особено в тия студени дни.
Да. При 7° им го дават СОР-а. А при 2,1kW изходяща има СОР 7,11 този. PAM-а при различните марки работи различно. При някои още в началото се задейства.
Тея дни не са още студени.
Едната конвенционална Мидея на работа днес бълваше
огън и жупел.Поглеждам - колежките я сложили на 30С .
Абе студено си е.Тъкмо пуших на терасата и малко ми замръзнаха ръкавите.Един лек студен ветрец съчетан със звука на няколко фуражомелки.Единия Хитак мърка на 24 градуса и 390вата.
П.с. Комшиите явно са си пуснали дайкинчето на 18 градуса(чува се как работи)
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Имах впредвид, че за климатиците не е студено.
Особенно за LTC.
Те и най-дървените топлят сега.
Под -5-10С почва да се разбира кои стават за нещо и кои са “летни” машини.
12 LMCE вече в 22кв. външна 3° , отворена врата към 9кв.м. коридор. Тая вечер се очаква да падне до -2 :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Тази вечер пуснах Хитачито на вилата модел 10KH2, конвенционален. При външна температура 2,5 градуса а в стаята преди включването му бе 8 градуса изходящия въздух беше 41-43 градуса и средна консумация на ток 920 вата. За два часа работа в стаята от 15 кв. стопли до зададените 20 градуса, като разбира се имаше и два дефроста на всеки 45 минути работа.
При мен тези дни имаше температури близки до нулата и мъгли с над 90% влажност. Външната пита няколко пъти частично побелява за малко, но после сама се размразява. Дефрости все още няма. Консумацията варира 350 ~ 450 вата, ако му задам 25° се качва за известно време до 600 вата и после пак пада на 350. Хубавото е, че като паднаха външните температури, турбината на вътрешното тяло си намали оборотите, утихна, вече не бучи и не духа толкова силно. Сега разбрах, че дори на фиксираните степени панасоника сам си регулира оборотите на турбината в широки граници. Бученето и силното духане е само при високи външни температури, стане ли студено - утихва.
Забелязах и едно много интересно явление. При температури над 0-та и влажност над 85%, ако питата на външното тяло е леко заскрежена, мога да предизвикам размразяване на топлообменника по мое желание, без климатика да обръща режима и без да спира, ако от дистанционното сваля вентилатора на най-ниска степен и зададените градуси от 25 примерно на 23-22. Тогава питата отвън почва сама да се размразява и от външното започва да шурти вода като при нормален дефрост. Наблюдавано няколко пъти.
Просто не може да отдаде топлината вътре и затопля отвън
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Aз не е хубаво да се обаждам, но гледам че едни ватове за нищо ги нямате. Времето застудя и моите вече се въртят около 100те вата. 50ката даже качва 150.