Грее са прочути с икономичната и безшумната си работа ,затова преди да се появи тук един гросер веркауфер не им се споменаваше името даже.
Човека беше писал че винаги превишава заданието ... после малко успиване и пак на мръсна газ догонва. А и е вила предполагам го пуска само като отива ...
Това на каква степен на вентилатора (дебит)? Гледам, че държи доста сериозна температура на изхода, тъй че има сериозни загуби да покрива и да догонва.
PS: Моето Гри при такива външни температури топли с 440 W почти 100 квадрата (и даже почива чат пат), но това не значи че е мега икономично, а машините на другите са боклуци. Просто са ми ниски загубите, помагат съседите и т.н.
От 19:00 вчера до 7:00 днес тошибата 2kWh, хевито и то 2kWh. И на двата 23 задание,стайна 24.
Панасоника ми 12qke, който имам в апартамента в блок с парно при настроени 23 градуса поддържа температурата и консумира 450вата при изходящ въздух 32 градуса. До колкото знам около 50 градуса се приема за макс. който може да изкара един климатик. Все си мисля, че че тези 650-700 вата при изходящ въздух на Гриито 47-48 не са кой знае колко много . Друг е въпроса, че не знам кога сработва външния нагревател и колко качва консумацията климатика в този случай.
Точно така е - пускам го само когато съм там да обърне въздуха за няколко часа след което гася всичко. По принцип през студените дни в стаите на къщата температурата е около 8-10 градуса тъй като никой не живее и не се топли постоянно. В апартамента ми с изолация и дограма има една постоянно температура около 18-19 градуса без значение колко е студено навън.
Вентилатора е на QUIET. При тази настройка се чува на моменти отвън как върти компресора. Снощи като пристигнах на вилата температурата в стаите беше 10-12 градуса. Снимките направих около 30 мин след като пуснах Гриито. Стаята е със сменена дограма и изолация на пода - фибран 2см, подложка за ламинат 3мм и ламинат. В другата стая имам конвенционално Хитачи, което не пуснах.
Този пост е редактиран от dodo2000; 15-11-18 в 12:34.
Според мен няма място за притеснение , нормална си е консумацията. Имам такава ... къща зидана цялата от камък.
Да се включа и аз.При мен едната машина в хола е на 24 градуса и папка около 380 вата в момента,другата в спалнята е на 23 градуса и си консумира 360 вата,външна около 10 градуса според метеостанцията.
Напоследък не ми прави впечатление на колко бачтат.
П.С. Преди малко засичах електромера на ЕВН,за 15 дни от последното засичане тока до момента е 49 лв.
Разхода е без значение, важното е да топли.Да не мислите, че знам колко харчи япончето, като го пусна в 32 квадрата подпокривно при -15.Знам само, че стопля докато сваря кафето.
edi1, на минус 15С ходиш на вилата да вариш кафе ли?
Ми докато се отвърне, какво да правя.Кафе с малко коняк Хенеси е чудо в леден снежен ден, като едно добро начало към скарата и червеното.