А бе не знам за тропиците, но преди няколко дни във Видин беше по топло от тук. А и като гледам, повечето разправят, че в стаите без отопление е 18/19С. Аз съм в къща - помощ от никъде...
Почнахте да им приписвате невъзможни за тези машини функции. Машина просто си гаси компресора или до такава степен събира границите изпарение/кондензация, че външния въздух който е над нулата няма условия за трупане на скреж а го топи. Никакъв шанс няма това да се случи, ако външната е под 0 градуса.
Пак започнаха да си "мерят" ватовете някои хора. Топлели, с консумация 50-100W, по цели къщи и т.н. И по 1-2 дена в годината, да правят равносметка как климатът е почти същия, като еди къде си. Имам поне 2-ма познати, живеещи в къщи, с по-малки загуби от моите. И не са "пасивни", просто са изолирани хубаво, докато аз на под и таван - изолация нямам. И съм с квадратура на прозорците в хола, колкото хора имат на целия етаж. Та нека не генерализираме на кой колко му е по-Убава машината и на кой колко е смешна, защото лапала повече. Несриозно е, особено написано от грамотни хора. Еднакви условия няма в две съседни стаи, камо ли в различни жилища, в различни краища на страната.
Тази сутрин 1-2 градуса отвън и 83% влажност. Предполагах, че днес вече ще почне да размразява, но не. Все още се държи. Външната пита пак е скрежасала частично - по предната има малко скреж, задната е чиста. Консумацията е 560 вата в ~ 40 квадрата.
---------
Не, не си гаси компресора, наблюдавах го вече няколко пъти. Продължава да работи на отопление, но отвън питата започва да се размраязава и от външното започва да тече много вода като при нормален дефрост.
---
Нали и аз това написах по-горе - не мисля че при отрицателни температури номера ще стане. Мен обаче ме кефи, че над нулата ако искам мога да го размразявам без обръщане на режима.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 17-11-18 в 11:35.
За сега не съм забелязал никакви обледенявания на външния топлообменик. Но видях ЛГ-то на съседите което беше яко обледенено и за късмет докато пушех на терасата наблюдавах финалния му цикъл на размразяване който завърши с един грандиозен облак издухан от вентилатора на външното тяло. Тази сутрин преди да пусна климатика ми направи впечатление че се чува високочестотен шум от външното тяло. Бях чел в някоя тема за отопление на компресора при отрицателни температури и като погледнах ватметъра показваше 35 вата а обикновено показва 5 вата явно се е включило това отопление на лтц-то
Аз няколко пъти писах, че с Гри от най-дървените разходът е почти 0-ев. Вече пуснаха парното, но аз не съм го пуснал където е климатика, а съм оставил климатика да работи. 28 kW за 35 дни. Парно има от няма и 10 дни. Разбира се, и през ум не ми минава да заключа, че Гри-то е мега климатик. Слънчево изложение, топлолюбиви съседи. От 10 дни и парно работи в цялата сграда, та все тая дали се топлиш или не. Ако я бучна същата машина на вилата, в двойно по-малко стайче - вече да е потеглила към вечните ловни полета.
В БГ, обаче, умрем да си мерим нещо и да обясняваме на другите колко са се минали.
ПС: Между другото, моето дърво си сваля минимума при температури около 0-ата. Това е наистина озадачаващо, но нали си е дърво...
Този пост е редактиран от Vizi; 17-11-18 в 13:17.
Генади, как работят хитачитата?
Този пост е редактиран от Genadi80; 17-11-18 в 14:16.
https://youtu.be/lpaF_pJTfrQ
Our suction air temperature is 27 degrees
Our output air temperature is 38 degrees
Gree 12 air conditioning H fan 600 m3
Consumption 406 watts
Accordingly, our heat difference is 38-27 = 11 degrees
Air flow rate 600 m3 x 1,226 = 735,6
Q = 11 x 735.6 x 0.2778
Q = 2 248 watts of heat energy air conditioning
COP = 2248/406
COP = 5.58.
Нашата температура на всмукване на въздуха е 27 градуса
Нашата температура на изходящия въздух е 38 градуса
Gree 12 климатик H вентилатор 600 м3
Консумация 406 вата
Съответно, нашата топлинна разлика е 38-27 = 11 градуса
Дебит на въздуха 600 m3 х 1,226 = 735,6
Q = 11 х 735.6 х 0.2778
Q = 2 248 вата климатична инсталация за топлинна енергия
COP = 2248/406
COP = 5.58.
...при външна температура 2х7oC.
https://www.sinoptik.bg/izmir-turkey-100311046?search
Този пост е редактиран от Kasap; 18-11-18 в 00:03.
В момента на вън е 2 градуса и пороен дъжд вътре климатика е настроен на 24 градуса разхода според уреда е 420вата и няма никакво обледеняване