Настъпват тежки дни за някои марки! Прибирам се и едни форсажи на външните тела... Дано няма и дрифтове!
Настъпват тежки дни за някои марки! Прибирам се и едни форсажи на външните тела... Дано няма и дрифтове!
Така дайкина почна да се доближава до инвертор :D
ftxs35 - мръднах го на 22 градуса и изключих сензора за присъствие почти нон стоп работи на 4 метра срещу него на 1.4 метра височина държи около 23-24 градуса. на 18-ти консумацията му е 8.4 киловата с тези настройки. сутринта работи 20 минути на powerful тъй като реших да видя колко може да развърти. почна с 1 киловат след това дигна на 1.4 и накрая вече гонеше 1.6 киловата. от 3-ти включително до днес вече е на 60-ти киловат
daiseikai 6-цата на 18-ти навъртя 3.6 kw. като от 3-ти консумацията е 34 kwh . Преди малко го мръднахме вече на 23 градуса тъй като той не си дава зор и при настройка 22 . чака да падне до около 21 градуса според бебефона при което вече се усеща хлад и не е като за бебе.
mhi 20zs-s - на 18-ти навъртя 6.5 kwh като от 3-ти консумацията вече е 31 kwh . настройката е 21 градуса + silent .. даже пробвах и с първа степен на вентилатора . в общи линии винаги едно и също развърта до номинал и въобще не знам тоя silent за какъв .. са го сложили или дори да влияе на консумацията като ограничител то то е в рамките на 50-100 вата. Заради това прекомерно развъртане обаче работи с винаги заскрежен топлообменник който се разкрежава когато мине off и върне топлината навън. Тоест когато завърти на 600 вата .. топлообменика побелява леко и вече след 2-3 минути като смъкне около 200-300 вата . .вече е твърде късно за конденза който е побелял :D На ftxs-а ограничителя "silent" работи тъй като с него ограничава развъртането до около 450 -500 вата , а без него 200-300 вата повече след off. Вече не знам дали ZS-S-то има "самопочистване" лятото но то също не работи въпреки че е включено и го има като настройка .. та може моята бройка да е нещо къса клечка ..
ftxs + daiseikai до сега не съм ги видял със заскрежени топлообменици. ftxs и mhi-то са едно под друга с дренажна ваничка та условията са еднакви.
EDIT: знам че самопочистването е за лятото когато конденза се образува вътре и се вмирисва вътрешното тяло при определени условия.
Проблема е че когато режимът беше охлаждане то след off имах само off без въртене на турбината за "изсушаване". Като настройката съм я пробвал както включена така и изключена по инструкциите в книжката за употреба. Почвам да си мисля да не би 20-ката освен възможността за wifi модул .. да не са и отрязали и самопочистването .. без да кажат.
EDIT 2: daiseikai 6-цата е побеляла и естествено продължава да си върти. Като гледам консумацията около 240w/h и дневния тотал от снощи 1.8kwh .. изглежда че цяла нощ е работил на горе-долу такава консумация. Точно пишейки това направи off и докато усмисля как се излага а аз го "хваля" +-30 секунди . изведнъж консумацията отново се дигна до 500 вата и от вътрешното лъха хлад .. скрежа избледня леко .. та явно го хванах в крачка. дефроства :D
Този пост е редактиран от drekinov; 19-11-18 в 07:48.
https://r.tapatalk.com/shareLink?url...6&share_type=t Това е тема, в която писах за lg pm12sp. Няма ли начин да се оправи и да заработи като инверторен климатик, защото дори в тоя не голям студ пак работи на он-офф и работи с мощност около 800-1000 вата- изобщо не слиза до минимум... Не намерих и сервизното, защото половината екстри не работят. Моля за съвет, от някой, който има представа за какво иде реч. И забравих да спомена че уж е добре оразмерен ама нещо не е както трябва, а фирмата казва че вс е ок.
Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk
И в предишната тема те помолихме да измериш квадратурата на стаята ти, а ти не го направи. Там изразих съмнение че стаята ти е по малка от 25 кв. освен ако не е някакъв екстравагантен вид строителство.
Ти се шегуваш онази стая която си снимал с бюрото и дограмата пистолет е 28 кв. това не може да бъде освен ако стаята не е с някакви чупки. Та онзи пистолет надали е по широк от 3-3,20 искаш да кажеш че стаята ти е дълга над 8 метра ли съмнявам се.
Мhi 20zs-s работи по следния начин в 15 кв. м. вътрешна стая с ПВЦ и мебели за около 7 куб. м.: Външна температура 1 гр., влажност на въздуха 68%, зададена темп. 21 гр. и сайлънт режим, в стаята- 23 в далечния край на 1. 20 височина / не знам защо е така/, вентилатор - ЛО, но и на УЛО е пак същото, може би 0. 5 гр. надолу. Работи он- офф в съотношение 10 / 20 мин. При он развърта към 750 вата, след което плавно смъква до 360 и изключва. Тогава консумацията е 25 вата за вентилатора, който се върти при ОФФ. Работи изключително безшумно вън и вътре. Дефрост досега не съм засичал да прави, но допускам, че може и да се е случвало. Монтиран е на 15 см. от тавана. Вътрешното, отвреме навреме, пука леко след като се включи компресора, но не е дразнещо / субективно е/.