Професорът Константинов много си е повярвал. Резултатите са такива, каквито му кажат и то след преброяване на палетите с брак на печатницата в Костинброд.
Е той точно това имаше впредвид.
Т.нар. 'Алгоритъм на Константинов'.
В случая ние си мерим, но каквото каже Гинка накрая на месеца, това е.
Другия ми климатик в хола от снощи го меря и държи твърдо около 120 вата при зададена 23 градуса. Този е 285UDR.
Румба, спокойно можеш да спреш Тошибата и да пуснеш плазмен телевизор за отопление![emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
[emoji2960]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Моята плазма (LG) харчи 213W :D
Иначе по темата : от около седмица Дайкина (Гри) се е "кротнал" на 260W в 51 кубика; единия Аукс (другите 3 са спряни още) на 480W в 130 кубика, а едната Мидея (конвенционална) прави по 3KWh на нощ/вечер за около 15 часа от 17ч до 8 сутринта да кажем (през деня се спира все още) - това в 51 кубика отново. Външните през нощта са около нулата в Банкя, като имаше дни до -2 -4. През деня не става по-топло от +10 градуса.
С не топлещ телевизор съм в хола. Пак УДР-а
@Rumb@ta , браво на машината ! Колко градуса е изходящия въздух ? ... предполагам COP-а е доста висок като гледам разхода.
В момента температурата е настроена на 23 градуса, а на няколко метра от климатика, горе долу по средата на стаята е 23,5 градуса и се е фикснал на 128W. Изходящата температура е 34,2 градуса. COP-а му при номинална мощност му е 6,06.
Като включи PAM-а, cos Ф става 0,95.
Преди малко се върнах от работа външния термометър показва 2 градуса силен леден вятър. Помещението в което е лтц-то не е отоплявано цял ден вътре температурата е 19 градуса. Пускам климатика на 24 точно за 10 минути направи 23 в помещение 30кв. Ватметъра показваше 2100 вата точно колкото пише на табелата на външното тяло като максимална комсумация. 15 след включване ватметъра показва 900 вата. Направо съм очарован от бързината с която навакса 5 градуса разлика. Иначе тия дни като захладня не съм го виждал да падне под 300 вата.