Аз имам много резерви относно техническите данни на домашните климатизаторчета. Особено COP. Така и не успях да го измеря 5, въпреки дебненето и старанието ми. Изказвал съм опасения, че са смятани аналитично. Особено при фаворита ми hitachi RAS-25 PSB.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Виж сега, ако пусна руската ми духалка на втора степен (400W), термометърът в стаята ще удари 25°С, като е много вероятно да продължи и нагоре. Не знам какъв дебит си миклиш, че има машината в този режим но съм сигурен, че като си духаш супата, ще го удвоиш
В сервизното колко пише, да не е 130куб.м.ч на половината да е, пак става над 200W и коп 4...5
Човек за час прекарва 0,5куб.м. с нормално дишане.
Понеже ни нямаше вкъщи 2 дена и беше позастудяло в детската стая, зададох на 20ZMX - 27гр. и "high power". Външната е около 10гр. Понеже ватметърът е на машината, какво да видя?! По сервизно, на +7 и дават максимална консумация 1kW. Да, обаче машината подмина 1400W и си работеше около тази стойност дълго време. Може и да не е тавана това, трябваше да задам 30гр.
Приятна изненада. Това са близо 50% повече от обещаното! Чел съм още от ZGX серията, че този компресор, при 20 и 25-цата се развърта доста над обещаното. Все пак, повечето хора, интересуващи се от Хеви, знаят, че хардуерът е същия като на 12-ката от същата серия. Бравос на мъника!
Тези ватметри отчитат по-голяма мощност от реалната. При мен подминава 2kW с поне 200W, въпреки че по сервизно трябва да е под 2.
Този пост е редактиран от Kasap; 08-11-18 в 16:28.