МХИ-то понижава консумацията, при темперирано помещение и увеличаване оборотите на турбината. Ще взема да закача ватметъра и на МЕ-то, да видя как е там.
МХИ-то понижава консумацията, при темперирано помещение и увеличаване оборотите на турбината. Ще взема да закача ватметъра и на МЕ-то, да видя как е там.
avast3, под "темперирано помещение" имам пред вид еднаква температура навсякъде в него. Точно високия клас на ME и някои други модели не могат да го постигнат при автоматичен режим на турбината, особено ако са навряни в някой ъгъл или стаята не е малък по размери куб.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
МЕ на автоматичен режим, работи почти винаги, да не кажа винаги, на 2-рата си степен, която е със смешни дебити. Важи и за средния, и за високия клас.
Аз, не съм забелязал разлика в консумацията при автоматичен режим или втора степен на ръчно зададена при МЕ. По-високи от втора степен не ми се е налагало да ползвам.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
То първата се води някаква супер тиха, ако се води първа изобщо. Дори и когато нарастнат загубите и навън стане -10, продължава да работи на 2-рата си степен, макар че не успява да поддържа заданието. Просто никога не съм го виждал да качва над нея. Имах и 50-ка в хола, там беше още по-фрапиращо. Продължаваше да не качва над 2-ра (от 5), като още на +2-3 гр., при задание 23, не можеше да вдигне повече от 20гр. Както и да е, въпросът беше, че Аутото на МЕ е неадекватно.
Да се похваля .
Консумация за 50 часа 20.2 киловата . 12 ка топли хол с кухня + спалня .
Зададена температура 24 на ДУ температура по термометър 24.1-24.5
Преди малко жената хвана първия дефрост на машината. ( вика ми : Нещо стана на тоя климатик му мига лампичката и вирна клапите )
Вън смесен дъжд със сняг . Докато излезна вече беше почнал да размразява и питата се чистеше.
Вътре пълна тишина. Няма пъшкане , преливане , пукане итн.
Дефроста беше кратък около 3-5 минути . Развъртя до номинал и след като приключи започна да работи на около 600 вата.
Нормално си работи около 300-400 вата. Няма форсиране няма нищо .
Toshiba RAS-285UDR в момента и за месец консумация в около 30кв.:
Забравих да кажа, че поддържам 24 градуса вечер, ако денем съм вкъщи - 25 гр. Два дефроста има за този един месец.