Аз си мисля че без изолация какъвто и да сложиш крайният резултат изразен в kw ще е същият.
Аз си мисля че без изолация какъвто и да сложиш крайният резултат изразен в kw ще е същият.
Сложи един радиатор в стаята,включи му уредчето за консумация.Подържай същите градуси и виж колко киловата ще изхаби.Така ще придобиеш някаква представа за топлозагубите ти.
Не трябва ли нормалната температура, която Ферито да успее да поддържа да е 22-24, ако работи няколко дни без прекъсване не би ли трябвало да е темперирало помещението и да си намали разхода. В кръга на шегата, да не липсва някой прозорец?
14кв.м. колиба с найлон с 18-ка при сегашните температури би трябвало да стане баня. Не знам, може и да греша, но така мисля.
Каква баня, Миланов при зададени 18-19гр.?
Ако се има впредвид оранжерия под колиба с найлон , през деня с малко помощ от слънцето може да мине и за сауна
Ама къща с дебели дувари е друго.
Додо2000 , възможно ли е ферито самоотвержено да помага и на хитака ? Изхождайки от написаното че целия етаж е бил 19 градуса излиза че можеби вратите на всички стаи са били отворени ?
Този пост е редактиран от Mig82; 02-01-19 в 21:59.
Принципно това бе идеята - единия да помага на другия при отворени врати на стаите. Но в случая и двата климатика май си работеха всеки за себе си. Хитака изключваше като стане 18 градуса и се включваше пак като падне до 17,5. Гриито като изключи веднъж и трябва да падне с градус-градус и половина за да се включи отново. Като цяло не ми е проблем това, че минава в off и му трябва повече време преди да включи отново а това, че дърпа доста. Живот и здраве като взема новия климатик ще стане ясно дали във Ферито е проблема или в къщата. Не ми се дават излишни пари да го местя Ферито в апартамента ми. Но по пътя на логиката даже и да е там като заработи първоначално на макс то едва ли ще дърпа по малко ток от това, което показва в момента. На скоро разбрах, че един познат миналата година си е взел Gree Change та ще ходя тези дни до тях за да мерна на макс до колко ще развърти.
Ако двамата с теб решим да вдигнем един камък , дали ще приложим еднакви сили ... видимо и двамата ще се пънем но единия ще по-работяга (особено ако другия спира да дефроства . Особено пък отнесено към машини. Сменяй го ферито щом не ти е нАсърце това е само една машина.
ПП: Но квадратите не са 14
dodo2000 , оня ден нахвърляхме 10см вата върху тавана на къщата на малкия.
Подобна на твоята - без изолация.
Верно се топли на въглища, но каза че преди 1 чувалче заминавало за ден, сега за два,
и от 21-22С станало 24-5С.Цялата работа за 2 часа и 330лв за 90кв Кнауф.
То че климатика ти не е наред, дали модела/бройката/ или марката,
но пак си помисли за “бърза” изолация.
Този пост е редактиран от ccankov73; 02-01-19 в 22:31.
Толкова са, това лято редих в тази стая ламинат, колко кубика е обаче не мога да кажа но като се има предвид, че е селска къща то таваните са по-ниско отколкото на апартамент.
Мисля и за това, да дойде лятото и ще почна една по една външните стени.
Първо тавана, от там бяга най-много, мисля и vizi ти го писа.
Mig82, нали и ти си в къща. Твоята 7-ца пак е в 14кв.м. и си отворил към коридор. Е 20kWh ли имаш на денонощие.
За мене нещо не е наред с тази 18-ка, освен ако няма някаква не спомената подробност.
То топлото бяга оттам, където му е най-лесно. При положение, че таванът му е само за камуфлаж - то е ясно, че ще е оттам. Възможно е и машината да не е в ред, но аз имам къща със стаи с каратаван и да си кажа при +8, 2 кW не могат да стоплят до повече от 16-18 градуса едно малко стайче. Като запалq печката на дърва е друго, но тя е 10-ина и повече kW.