Страница 47 от 372 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 5578
Like Tree4495Одобрявам

Колко ми харчи климатикът - Real Time

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Колко ми харчи климатика - Real Time

Аруба, дай консумацията на Хитака, че после ще я мериш чак напролет...

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Хитачито ми ще надживее твоите климатици, пък ако ги сложа в 27 квадрата поне два от твоите ще ми трябват за да се справят със задачата. След 2-3 години може и да ти го продам. С предимство ще си, обещавам.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Живее в
    Pleven

RAS-228NDR при 4градуса външна температура-разход 130w.стая 13квм.5камерна дограма,5см външна озолация от xps.тухлена зграда с 1 прозорец,югоизточно изложение.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

И аз да се включа! Благодаря на китайските производители на климатици за чудесната работа, която са свършили ! Благодаря и на дограмаджиите, които ми поставиха прозорците! Чудесна работа! Ще ги почерпя задължително. Най-вече благодаря на себе си за добре свърщената работа при поставяне на топлоизолацията на къщата. Благодаря ти, скъпи ! Невероятен си! Със своето усърдие и упоритост си на път да разбиеш няколко мита! Благодаря, че те има, а покрай теб и изолираната къщура!

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Браво! Хитачито ти тази зима хептен ще мърка. Продавай LGC-то и слагай още едно Хитачи.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    И аз да се включа! Благодаря на китайските производители на климатици за чудесната работа, която са свършили ! Благодаря и на дограмаджиите, които ми поставиха прозорците! Чудесна работа! Ще ги почерпя задължително. Най-вече благодаря на себе си за добре свърщената работа при поставяне на топлоизолацията на къщата. Благодаря ти, скъпи ! Невероятен си! Със своето усърдие и упоритост си на път да разбиеш няколко мита! Благодаря, че те има, а покрай теб и изолираната къщура!
    А така, довърши ли я вече изолацията.Комфорта ти ще се подобри осезаемо, ще видиш.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Абе верно направи ли къщето?
    Май сложи 8см. изолация.Или греша?
    Сега верно ще си друга бира-Шуменско сбира.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    А така, довърши ли я вече изолацията.Комфорта ти ще се подобри осезаемо, ще видиш.
    Видях ! Имах известни притеснения, че инвестицията ще е на вятъра. Къщата е много студена и не бях сигурен в крайния ефект. Но съм очарован. От 2-3 дни Т° се върти около 0°/+3°. Днес има почти ураганен вятър и снега/дъжда вали хоризонтално. Стените са топли, а китайчетата работят on/off. Това беше невъзможно преди изолацията, при Т° по-ниска от +10° при тихо и сухо време, а пък и при тези метеорологочни условия днес...просто красота! Преди време, когато започнах да посещавам този форум, прочетох един пост на VALEN 1, който съм запомнил и ме озадачи. Човекът каза в общи линии: "Изолирайте си жилището, вижте как ще е хавата и тогава мислете за климатици". Учудих се, че човек, който се занимава с климатици казва това , а не предлага супер-ултра-мега-хипер модели климатици на търсещите съвет съфорумци. С времето започнах да осъзнавам колко е прав, а и други обстоятелства и хора ми повлияха и направих изолация. И не съжалявам. Прав беше, пич - първо намаляш топлозагубите, а после решава как и с какво да се отопляваш . Усещането да седнеш на дивана опрян в стената и да не усещаш неприятен студен повей от стените и горещ или топъл повей от климатиците, което е много объркващо и неприятно за тялото, бях го позабравил откакто зарязах каминката и се отоплявам с климатици. Сега си го припомних отново

Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    Абе верно направи ли къщето?
    Май сложи 8см. изолация.Или греша?
    Сега верно ще си друга бира-Шуменско сбира.
    Къщето цепи мрака. 8-чка е EPS-а. Искаше ми се 10-ка, ама няма вътък за всичко, което съм намислил и ми се иска да сътворя . Шуменското само в стъкло. В туба е отврат . Иначе предпочитам "Стела Артоа"

11. Member
    Тук е от
    Oct 2010

За изолацията си много прав.
    За втората бира също.
    6год.се занимавам усилено с топло и хидроизолация,като семинарите ги водиме у немско и швейцарско.
    И сега заставам зад думите си,че Топлоизолация=Ефективност и то много голяма.
    8 ЕПС не е зле,почти като 10 хпс.Сега вече енергото няма да те обича ,ама хич.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2009

И мен не ме обичат много от енргото. За една година два електромера ми смениха. Явно не ми хареват сметките за ток.

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Те така ги сменят, докато уцелят вярния за теб и удобния за тях.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Те така ги сменят, докато уцелят вярния за теб и удобния за тях.
    Недей така, че и мойте ги сменят често то, като видят 4бр да висят а сметките - лято до 50лв а зима в най-лошите месици до 180лв. и веднага идват да сменят електромера. Трафопоста е на 10м от къщата и им казвам, че тока минава мноо бързо и електомера неможе да го хване всичкия.

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

joro_bul нищо не спомена,какво показва първата ти машина от подписа сега(знаеш къде -на панела )-вярно,че е топло още,но все пак-може и фото?И кажи дали е работил и компресора-някой да не помисли,че е от турбината само-мисля,че имаше и такава индикация.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    joro_bul нищо не спомена,какво показва първата ти машина от подписа сега(знаеш къде -на панела )-вярно,че е топло още,но все пак-може и фото?И кажи дали е работил и компресора-някой да не помисли,че е от турбината само-мисля,че имаше и такава индикация.
    От 4 дена не е спиран - държа го на 22С и най-често срещаната индикация е от 70 до 285W на първа степен на вентилация, ако го пусна на автоматичен стои си на от35W до 85W и много рядко се форсира до 700-900W можеби 3-4 пъти на ден ако не отварям вратите но дори и да ги оставя отворени постоянно към коридора, вдига честотата най-много двойно. Чакам да стане -10/15 и тогава ще пиша пак. Направи ми впечетление, че при първоначално пускане в студена стая - да кажем 15С се форсира на автоматичен до 2,5KW но за няколко минути и пак слезна на 90W - явно тез 35m2 са нищо за него. като гледам може да се спряви с 50м2 без никакви ядове ако помещението е изолирано.

п.с. за сега надминава очакванията ми драстично.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2009

За по-автентично преди снимката да вземе да сложи до климатика един вестник с днешна дата, че току виж я намерил нейде из нета...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 372 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Koга климатикът харчи повече ток - в зависимост от степента?
    От avata във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 228
    Последно: 11-02-17, 14:26
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Software за real time mp3 компресия ???
    От trastikata във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 14-07-03, 16:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе