Аруба, дай консумацията на Хитака, че после ще я мериш чак напролет...
Аруба, дай консумацията на Хитака, че после ще я мериш чак напролет...
Хитачито ми ще надживее твоите климатици, пък ако ги сложа в 27 квадрата поне два от твоите ще ми трябват за да се справят със задачата. След 2-3 години може и да ти го продам. С предимство ще си, обещавам.
RAS-228NDR при 4градуса външна температура-разход 130w.стая 13квм.5камерна дограма,5см външна озолация от xps.тухлена зграда с 1 прозорец,югоизточно изложение.
И аз да се включа! Благодаря на китайските производители на климатици за чудесната работа, която са свършили ! Благодаря и на дограмаджиите, които ми поставиха прозорците! Чудесна работа! Ще ги почерпя задължително. Най-вече благодаря на себе си за добре свърщената работа при поставяне на топлоизолацията на къщата. Благодаря ти, скъпи ! Невероятен си! Със своето усърдие и упоритост си на път да разбиеш няколко мита! Благодаря, че те има, а покрай теб и изолираната къщура!
Браво! Хитачито ти тази зима хептен ще мърка. Продавай LGC-то и слагай още едно Хитачи.
А така, довърши ли я вече изолацията.Комфорта ти ще се подобри осезаемо, ще видиш.Първоначално публикувано от avast3
Абе верно направи ли къщето?
Май сложи 8см. изолация.Или греша?
Сега верно ще си друга бира-Шуменско сбира.
Видях ! Имах известни притеснения, че инвестицията ще е на вятъра. Къщата е много студена и не бях сигурен в крайния ефект. Но съм очарован. От 2-3 дни Т° се върти около 0°/+3°. Днес има почти ураганен вятър и снега/дъжда вали хоризонтално. Стените са топли, а китайчетата работят on/off. Това беше невъзможно преди изолацията, при Т° по-ниска от +10° при тихо и сухо време, а пък и при тези метеорологочни условия днес...просто красота! Преди време, когато започнах да посещавам този форум, прочетох един пост на VALEN 1, който съм запомнил и ме озадачи. Човекът каза в общи линии: "Изолирайте си жилището, вижте как ще е хавата и тогава мислете за климатици". Учудих се, че човек, който се занимава с климатици казва това , а не предлага супер-ултра-мега-хипер модели климатици на търсещите съвет съфорумци. С времето започнах да осъзнавам колко е прав, а и други обстоятелства и хора ми повлияха и направих изолация. И не съжалявам. Прав беше, пич - първо намаляш топлозагубите, а после решава как и с какво да се отопляваш . Усещането да седнеш на дивана опрян в стената и да не усещаш неприятен студен повей от стените и горещ или топъл повей от климатиците, което е много объркващо и неприятно за тялото, бях го позабравил откакто зарязах каминката и се отоплявам с климатици. Сега си го припомних отновоПървоначално публикувано от edi1
Къщето цепи мрака. 8-чка е EPS-а. Искаше ми се 10-ка, ама няма вътък за всичко, което съм намислил и ми се иска да сътворя . Шуменското само в стъкло. В туба е отврат . Иначе предпочитам "Стела Артоа"Първоначално публикувано от ferdi
За изолацията си много прав.
За втората бира също.
6год.се занимавам усилено с топло и хидроизолация,като семинарите ги водиме у немско и швейцарско.
И сега заставам зад думите си,че Топлоизолация=Ефективност и то много голяма.
8 ЕПС не е зле,почти като 10 хпс.Сега вече енергото няма да те обича ,ама хич.
И мен не ме обичат много от енргото. За една година два електромера ми смениха. Явно не ми хареват сметките за ток.
... Те така ги сменят, докато уцелят вярния за теб и удобния за тях.
Недей така, че и мойте ги сменят често то, като видят 4бр да висят а сметките - лято до 50лв а зима в най-лошите месици до 180лв. и веднага идват да сменят електромера. Трафопоста е на 10м от къщата и им казвам, че тока минава мноо бързо и електомера неможе да го хване всичкия.Първоначално публикувано от Mega
joro_bul нищо не спомена,какво показва първата ти машина от подписа сега(знаеш къде -на панела )-вярно,че е топло още,но все пак-може и фото?И кажи дали е работил и компресора-някой да не помисли,че е от турбината само-мисля,че имаше и такава индикация.
От 4 дена не е спиран - държа го на 22С и най-често срещаната индикация е от 70 до 285W на първа степен на вентилация, ако го пусна на автоматичен стои си на от35W до 85W и много рядко се форсира до 700-900W можеби 3-4 пъти на ден ако не отварям вратите но дори и да ги оставя отворени постоянно към коридора, вдига честотата най-много двойно. Чакам да стане -10/15 и тогава ще пиша пак. Направи ми впечетление, че при първоначално пускане в студена стая - да кажем 15С се форсира на автоматичен до 2,5KW но за няколко минути и пак слезна на 90W - явно тез 35m2 са нищо за него. като гледам може да се спряви с 50м2 без никакви ядове ако помещението е изолирано.Първоначално публикувано от diksanal
п.с. за сега надминава очакванията ми драстично.
За по-автентично преди снимката да вземе да сложи до климатика един вестник с днешна дата, че току виж я намерил нейде из нета...