Първоначално публикувано от
turboie Аз не ви правя оферти а само казах на мен колко ми излезе матереали труда си е от мен и загубеното време.А спестените пари от изолация ще има при всички случаи елементарно ако се отоплява топло изолирано жилище с 4 еднакви климатика с минимал 115 вата то ако е изолирано добре и варвят и 4 те климатика деноношно то би трябвало да работят на минимала тоест 115 вата на час ако няма изолация същотото жилище то те ще рботят на номинал или около 950 вата средно и 4 те Е 24 часа работа по 115 вата =2760 вата на климатик умножено по 4 излиза 11,4киловата на денонощие за цялото жилище Същата сметка при неизолирано жилище 24 яаса работа по 950 вата =22,8 киловата умножено по 4 климатика =91 киловата на денонощие Е от 11,4 киловата до 91 киловата има разлика нали 79,6киловата на денонощие умножено по средно 16 стотинки средна цена излиза 12 лева на ден спестени от изолацията Това е една елементарна сметка усреднена като консумция Но истината я знае всеки един от вас на края на месеце като плати сметката за тока нека всеки сам направи сметка дали има ефект от изолацията и дали си струва като инвестиция