какво казаха китайците? ще има ли мостри?Първоначално публикувано от Lupus
какво казаха китайците? ще има ли мостри?Първоначално публикувано от Lupus
Тцъ. Още не било готово. Ще го пускат към Нова година.Първоначално публикувано от estqwerty
Може ли да ми кажете къде от Варна мога да си закупя уредче и ако може да е по евтино?
ей ама ние сме имали всички смартметри монтирани !!! някой пробвал ли да чете от тях?
предполагам може да се направи много хубава графика от тия измервания на всеки 15мин. ...
а и не вярвам да е само за 62 дни - предполагам електромерите ни имат доста повече памет.
как мислите ?
http://www.dker.bg/files/DOWNLOAD/rule_el_9.pdf
Чл. 26. (1) Преносното, съответно разпределителното предприятие определя
необходимостта статичният електромер да има уред за автоматично регистриране с
енергонезависима памет, която включва средства за запаметяване на данни за всяко
измерено количество.
(2) Капацитетът на запаметяващото устройство трябва да позволява запаметяването на
минимум 4 измерени стойности на данни, снемани през интервал от 15 минути, за период
62 дни.
Чл. 27. (1) Измервателната система, включваща статичен електромер съгласно чл. 24, ал. 1
трябва да е оборудвана със средства за защита на енергозависимите данни, запаметени в
паметта.
(2) Данните се съхраняват в енергонезависима памет. След загуба на захранване данните,
записани в паметта, се пазят за най-малко 62 дни от натрупаното оперативно време без
включено външно захранване. Всяка операция „четене” не трябва да изтрива или да
променя запаметените измерени данни.
Sanyo DS22T
Тип на помещението:
Къща, 13 m2 (6 външни/неотопляеми стени), изолация - частична, 5.5m2 дървена дограма.
Надморска височина - 770м
Климатични условия:
Средна температура /за измерането/ 8°C
Прогнозна сметка за 10.2012 - 50kWh/10лв.
Предвид това, че машината работи на истинския си СОР, можем да изчислим топлозагубите /при тези условия/ на 1058W.
Този пост е редактиран от Kasap; 23-10-12 в 00:58.
Sanyo DS22T
Тип на помещението:
Къща, 13 m2 (6 външни/неотопляеми стени), изолация - частична, 5.5m2 дървена дограма.
Надморска височина - 770м
Климатични условия:
Консумация по дни:
Прогнозна сметка за 10.2012 - 50kWh/10лв.
Реална сметка за 10.2012 - 51.24kWh/9.75лв.
Този пост е редактиран от Kasap; 01-11-12 в 02:36.
Браво.....На такива електроуреди се казва енергоспестяващи...Дълги години безаварийна работа...
Касапе, не са ти коректни данните. Не казваш наква е температурата в стаята. Има разлика при зададени 15 градуса и при зададени 25.
А-а-а, той си трае за градусите(между 17-20 градуса поддържа -така казва в предни постове), а когато някой каже, че поддържа 24-26 градуса, бил "си варел яйцата" или "живеел в шатрата на Кадафи" .
Не знам само как досега съпругата/приятлеката му не го е и след това ако е твърдоглав .
За дъщерята да не говорим .
Е нормално да ти изхарчи 10лв ти стоиш на студено. За това казвам, че са ти некоректни данните. Остави го да работи на 24 денонощно цял месец и пак пиши, да видим колко е икономичен наистина.
Kasap, най добре го сложи на 28С и на макс вентилатор денонощно, за да се докаже най после, чи и Саньо могат да изхарчат 40лв ток посред октомври.
Ама аз не доказвам нищо. Само споделям, какво е похарчил климатика ми при условията в които го експлоатирам. Биро, това че моите представи за комфорт са различни от твоите, не прави данните ми некоректни. Сложи един термометър в най-студения край на стаята, за да видим ти на каква температура вирееш.