Евала
днес и моята равносметка 1декември 1 януари за Тошибата 177кв при зададени 16ст на кв 28лв отоплява 30кв +от време на време още 12кв зададена тем денем 18 вечер 18 само от 16 до 22 часа на 22 23гр повече от доволен в допълнение къща 1ви етаж частична изолация в Бургас при нас зимата още не е дошла
Да споделя и аз консумацията за ноември на Фуджицуто. Всеки ден климатика е ползван по идентичен начин(с малки изключения в почивните дни), а именно-от 07:30 до 22:30 ч е настроен на 23° и рядко на 24(температурата в стаята е от 22-24°), от 22:30 до 07:00 е на 18°, а от 07:00 до 07:30 ч. проветрявам(изстудявам) стаята, понеже имам конденз по стъклата. При тези условия климатика ми е изразходвал за 31 дни(01.12-31.12) 130 кW, което при цена на тока от 0.18 лв за кW, дори само за дневна тарифа прави 23.40 лв
Малко инфо и за Тошко. Работи постоянно на 17°, като от 16:00-22:00 на 20°(и тук с някои изключения, като часове и градуси). Температурата в стаята от 21-23°. За да бъда коректен, като часове може би 3-4 дни е бил спиран от дистанционното. Разход-111 kW или 17.76 лв, при 0.16 лв средна цена на тока.
j_bojkov дай малко подробности за вида строителство, дограми, изолации... както и за климатичните условия, че така тази статистика не е много говоряща.
Писал съм из форума неведнъж, но... Мансарден апартамент(без типичните скосения за тях) в нова кооперация, 6 см външна изолация, ПВЦ 5-камерна дограма с обикновено стъкло. Температурата в стаите, когато не се отопляват е от18-20°. Климатични условия-Пловдив.Първоначално публикувано от Kasap
И между другото коридора който отоплявам с Фуджицуто ми е вътрешен(няма врата) и води към спалня-12 кв. на която вратата и е винаги отворена през деня. Така успявам да поддържам и в тази стая 19-19.5°
Колко малко му трябва на човек...за да му е топло,а на други ни трябва доста повече.Първоначално публикувано от j_bojkov
Период: 01.12.2011 - 01.01.2012
Sanyo DS22T
Тип на помещението:
Къща, 9.5 квадрата (6 външни/неотопляеми стени), изолация - частична, 3,5 квадрата дървена дограма.
Надморска височина - 770м
Климатични условия:
Максимална 13,6 °C
Минимална -12,1 °C
Средна 0,2 °C
Консумация:
147kWh на стойност 25,49лв.
Средно по 198 W за час.
Поддържана температура:
19-20°C
П.С. Същата машина в 12м2 помещение, но с доста по-големи загуби, консумира около 2 пъти повече - 400W за час.
П.П.С. Температурата в съседните-неотопляеми помещения е 5°C
Така е! Не се оплаквам . Сигурно има и хора, чийто условия са по-добри, но аз съм доволен от моите. Честита нова година на всички съфорумциПървоначално публикувано от diksanal
За това ставаше въпрос. Mа така е-Де е Киро на кирия?Първоначално публикувано от Kasap
Поне големия коп,като не помага много в студени помещения ,поне и не вреди!
Тя сметката е много проста. Ако се изолирам като хората... инвестицията ще ми се изплати през следващите 50-70 години.Първоначално публикувано от diksanal
А след това ще съм на чиста печалба.
Защо мислиш така немога да разбера??Инвестицията за термо изолация се изплаща бързо особено ако отопляваш целия дом (къща или апартамент) и колко мислиш че излизат матереалите за външна изолация неса много по скоро зависи от каде ги купуваш и кои ти я прави Ако можеш сам да си я поставиш ше минеш тънко Лично на мен ми излезна кам 1300 матереалите до боя като си я поставих сам е това много ли е според теб ?
Ако може и оферта за 100м2 изолация на стени + 64м2 на таван/покрив. turbo, имам и друго жилище, което е супер-дупер-изолирано, и определено си струва... с дребната подробност, че там офертата беше към 800лв. (всичко). Та така.
Аз не ви правя оферти а само казах на мен колко ми излезе матереали труда си е от мен и загубеното време.А спестените пари от изолация ще има при всички случаи елементарно ако се отоплява топло изолирано жилище с 4 еднакви климатика с минимал 115 вата то ако е изолирано добре и варвят и 4 те климатика деноношно то би трябвало да работят на минимала тоест 115 вата на час ако няма изолация същотото жилище то те ще рботят на номинал или около 950 вата средно и 4 те Е 24 часа работа по 115 вата =2760 вата на климатик умножено по 4 излиза 11,4киловата на денонощие за цялото жилище Същата сметка при неизолирано жилище 24 яаса работа по 950 вата =22,8 киловата умножено по 4 климатика =91 киловата на денонощие Е от 11,4 киловата до 91 киловата има разлика нали 79,6киловата на денонощие умножено по средно 16 стотинки средна цена излиза 12 лева на ден спестени от изолацията Това е една елементарна сметка усреднена като консумция Но истината я знае всеки един от вас на края на месеце като плати сметката за тока нека всеки сам направи сметка дали има ефект от изолацията и дали си струва като инвестиция
turboie, сметката, дето си я направил е изсмукана не знам от къде. Дай да се придържаме мъм реалността. Няколко поста по-горе е дадена консумацията на една от климите ми, инсталирана в помещение с големи загуби. Дори да допуснем, че една много добра изолация, може да ми спести 50% от разходите за ток, икономията ще е максимум 40лв. за сезон = 1м2 фасадна изолация.