Поне 15-на дни в Плевен беше от -10 до -18гр.
Поне 15-на дни в Плевен беше от -10 до -18гр.
Относно изявленията на нЕкои потребители, че при 13 0 С климатикът ще изключи. И относно мненията /предимно на хора не виждали климатик за японския пазар/ за разминаванията м/у декларирани и реални минимуми. Уверявам ви-виждал съм го и на 45 W, но сега не ми се чакаше да свали още 5W.
А имаш ли възможност да го свържиш с ватметър към мрежата, съответно да се потвърди че това което показва на дисплея е на 100% вярно?
Да, захранен е през енергиен монитор. Показва м/у 61 и 73 W, заради автотрансформатора. Показанията се менят, но на климатика не /стъпката на климатика е 5W/.
Някъде бях срещнал мнение на съфорумник , че неговата японка вдига минимума на 300W при понижени външни температури. Не мога да го намеря къде е. Дали е вдигал минимума или просто е започнал да работи на 300W. За pdr серията май ставаше въпрос , но мога и да съм се объркал.
Разбира се, че вдига консумацията при нужда от догонване на температурата, но минимума е 45W. За да вдигне минимума на 300W, означава, че под тях трябва да изключи компресора. Моят климатик е PDR. Виждал съм го и в off и тогава показва 10W /върти само турбината/.
Така беше писал май. Работи on/off. При on 300W. Сега може и да се е шегувал,. за това ровя из форума къде съм го чел....
Минимумите се покачват при ниски външни Т.
Възможно е, но предполагам, че на практика ще го проверя чак догодина.А при колко ниски температури може да се очаква и до колко покачване на минимума? Това не е лошо според мен, защото при много ниски външни температури при такъв минимум ще топли само себе си.
Виж в таблиците за капацитет, там всичко е описано много подробно. Господата от Тошиба дават и режим на частичен товар и ги има минимумите винаги при всякакви Т.
Toshiba 221 sdr в момента показва 111w на ватметъра значи 90 w реални така ли да го разбирам ?вън 10 градуса вътре 22.5
Благодаря! Има ли ги тези таблици в инструкцията за експлоатация? Но всъщност това не ми е много важно-по-важно е да ми е топло през зимата и хладно през лятото и то при поносими сметки. Другото е по-скоро в сферата на теорията.
nanizealot , загубите в трансформатора са различни при различните товари-при по-нисък товар са по-големи и с увеличаване на товара намаляват. При мното големи товари също се увеличават. Зависимостта е нелинейна, така че ако искаш точен отговор, сложи енергиен монитор и сравнявай с този на климатика. Предполагам, че sdr има.