Точно съм написал каквото исках да кажа: Генерал/Фужитсу/Фужи продават киловата на по-ниска цена от Дайкин и Митсубиши, а по качество не отстъпват - дори напротив(в темата за Митсубиши точно се жалват хората че е кофти измислено отводняването и замръзват от доло, докато Фужитсу нямат такъв проблем). А модела 12(4кВата) от серия LGC е точно най-ефтиния възможен който си струва парите! Това да не те вкарва в размисъл обаче - модела си е много добре изработен и балансиран от към цена/параметри: с доказан компресор е от предната серия(по-мощна) но тука е сложено друго управление което го прави по ТИХ/ИКОНОМИЧЕН и т.н. с две думи "лайт" версия е на 12LCC(не се продава вече този култов модел). Такива работи света на инверторните климатици започва с този модел, средно цената за 4кВ е към 2 - 2500 а за "лукс" модели нагоре! На този модел специално зимата ще му е първа и ще си покаже дали е сполучлив или не, но за сега се справя успешно(няма изревали)

Цената за поставяне е друга тема, не търси еВтино а качествено и фирма с традиции - приготви се за 180-250лв някъде(според сезона). И машината като я монтират нали знаеш? не очаквай чудеса в първия момент - ще трябва да поработи доста време докато затопли "адския студ горе" и чак тогава ще му видиш силата: да подържа зададена температура с минимум харчене на ток!

П.С. старай се да запомняш моделите! Реално нямаш голям избор въпреки наглед многото марки/модели. Важно е защото всеки конкретен модел е РАЗЛИЧЕН от другия, а форума е за това - отсяват се качествените модели. Никой няма да ти препоръча модел за който се знае че му е кофти нещо! В смисъм на форума не толкова се хвалят, колкото се критикуват машините!