Разликата е че при ефтините става много мешене .При марковите не им позволяват толкова много.
Разликата е че при ефтините става много мешене .При марковите не им позволяват толкова много.
Само в Петрич и Сандански сигурно се топлят само 4 месеца.А за избиването си прав.И аз искам да си взема един Туарег,ама му търся по-голямо ремарке да му избия по-бързо парите с транспортна дейност
аз ползвам климатика си 9-10 месеца в годината
Именно. Нека са 8 - 5 зима и 3 лято. И ако въпросният CROWN харчи 30 лв на месец повече от хубав инвертор, то за 1 година ще е изхарчил 8х30 = 240 лв повече. Ако разликата между CROWN-а и хубавия инвертор е 1000 лв, то само след 4 години ще тръгваш вече назад със сметката, а не можеш да махнеш бръмчилото от стената.
Но всеки сам си решава. Много зависи начинът на ползване. Има хора ползват и по 1-2 месеца в годината... тяхна си работа.
За лятото да не говорим защото не може една 12ка да изразходи повече от 20лв на месец,при 20кв стая .
Хубаво, дръж го 24 часа 30 дни в месеца и ще видим дали не може. Безсмислен спор.
Ама хич не е безмислен.Първоначално публикувано от deian
Абсолютно е така.Първоначално публикувано от VASCH
Тъй като водя паралелно засичане с Господин deian нога да споделя следното: За еднакъв период на засичане Господин deian е изразходвал 82 кВч,а аз 54 кВч.Това е при еднакви зададени температури вътре в помещението.Разликите са две:1. моята Мидея работи когато е необходимо, а неговия постоянно.
2.Моята Мидея струва 2/3по-малко.
И какво се получава-по-евтината машина харчи по-малко енергия от по-скъпата.Това са фактите уважаеми господа.За сега.
Добре бе, naydenov69! Докога ще правиш некоректни сравнения! Хем си изгорил 54 кВч, хем 70% от времето климатикът ти е бил изключен! Голям кеф и комфорт, чак душата ми гали и ме гъделичка по джоба... Няма що.
По твоята логика на Дядо Иван от първия етаж Москвича е най-икономичната кола на света. Нищо, че харчи 20/100, той я кара 2 пъти в годината.
Найденов,нищо не казвате с Деян за площите,квадратурите и вида на строителството.Щото ако твоята стая е по-малка,всичко си идва на мястото
Той топли от дъжд на вятър, а аз нон-стоп. Него го топлят комшиите, мен нито един от комшиите. "Равни условия"...
Аз съм си написал в подписа, но ще добавя:
17 кв.м. - 43 м3. Панелка, последен етаж, изолация на външната стена и PVC дограма. Другите стени + тавана и пода нямат никаква изолация, над мен се гонят ветровете, а под мен комшиите не ползват стаята. Кеф.
Първоначално публикувано от naydenov69
1:1 относно вида на и кубатурата на стаята и вида на панелкатаПървоначално публикувано от vanko68
Предимство-комшиите под мен топлят
Искам да разбия митът,че си струва да се влагат пари за скъп инвертор.за сега успявям
Освен това, колко време на ден ти работи климатика? Моят работи 24 часа. Затова ти казвам, че е некоректно такова сравнение. Примерно твоят при моите условия на ползване не ми се мисли каква консумация би дал. Тогава би било правилно да се сравнява.
Аз нямам нищо против начина ти на ползване щом те устройва. Просто не смесвай нещата.
И не, не мисля, че успяваш! Ще успееш ако го оставиш да работи нон-стоп в продължение на 1 месец и ми покажеш честно колко е изразходвал. Ако е по-малко, ще те призная.
Найденов,малко встрани от темата,но-карам Субару Легаси 2,2, автоматик.Вярно,гори 10/100 извън Сф и 15-18 в Сф.НО НЕ бих го сменил за никакъв друг автомобил само заради довода,че харчел 2 л по-малко.
Ако не си карал автоматик в Сф,с двойното симетрично предаване,с отопляемите седалки,въздушното активно окачване,то няма да ме разбереш.
Аз ако имах кола с такъв разход веднага щях да я подаря на някой свой враг.И аз карам автоматик,но ми прави 8 на градско и 5,5-6 извън града.
Правилно би постъпил.Та моята Ренетка тези стойности ги постига на газ.И се гордея с нея.Първоначално публикувано от jori
И в този ред на разсъждения струва ли си да карам Мерцедес серия А вместо Рено Клио.Образно казано.