Страница 4 от 17 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 246

Маркови климатици - заблуди и истини

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Re: Маркови климатици-заблуди и истини

Разликата е че при ефтините става много мешене .При марковите не им позволяват толкова много.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Само в Петрич и Сандански сигурно се топлят само 4 месеца.А за избиването си прав.И аз искам да си взема един Туарег,ама му търся по-голямо ремарке да му избия по-бързо парите с транспортна дейност

4. Member
    Тук е от
    Mar 2008

аз ползвам климатика си 9-10 месеца в годината

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Именно. Нека са 8 - 5 зима и 3 лято. И ако въпросният CROWN харчи 30 лв на месец повече от хубав инвертор, то за 1 година ще е изхарчил 8х30 = 240 лв повече. Ако разликата между CROWN-а и хубавия инвертор е 1000 лв, то само след 4 години ще тръгваш вече назад със сметката, а не можеш да махнеш бръмчилото от стената.
    Но всеки сам си решава. Много зависи начинът на ползване. Има хора ползват и по 1-2 месеца в годината... тяхна си работа.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

За лятото да не говорим защото не може една 12ка да изразходи повече от 20лв на месец,при 20кв стая .

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хубаво, дръж го 24 часа 30 дни в месеца и ще видим дали не може. Безсмислен спор.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Хубаво, дръж го 24 часа 30 дни в месеца и ще видим дали не може. Безсмислен спор.
    Ама хич не е безмислен.
    Цитат Първоначално публикувано от VASCH
    За лятото да не говорим защото не може една 12ка да изразходи повече от 20лв на месец,при 20кв стая .
    Абсолютно е така.
    Тъй като водя паралелно засичане с Господин deian нога да споделя следното: За еднакъв период на засичане Господин deian е изразходвал 82 кВч,а аз 54 кВч.Това е при еднакви зададени температури вътре в помещението.Разликите са две:1. моята Мидея работи когато е необходимо, а неговия постоянно.
    2.Моята Мидея струва 2/3по-малко.
    И какво се получава-по-евтината машина харчи по-малко енергия от по-скъпата.Това са фактите уважаеми господа.За сега.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре бе, naydenov69! Докога ще правиш некоректни сравнения! Хем си изгорил 54 кВч, хем 70% от времето климатикът ти е бил изключен! Голям кеф и комфорт, чак душата ми гали и ме гъделичка по джоба... Няма що.
    По твоята логика на Дядо Иван от първия етаж Москвича е най-икономичната кола на света. Нищо, че харчи 20/100, той я кара 2 пъти в годината.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Найденов,нищо не казвате с Деян за площите,квадратурите и вида на строителството.Щото ако твоята стая е по-малка,всичко си идва на мястото

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Той топли от дъжд на вятър, а аз нон-стоп. Него го топлят комшиите, мен нито един от комшиите. "Равни условия"...
    Аз съм си написал в подписа, но ще добавя:
    17 кв.м. - 43 м3. Панелка, последен етаж, изолация на външната стена и PVC дограма. Другите стени + тавана и пода нямат никаква изолация, над мен се гонят ветровете, а под мен комшиите не ползват стаята. Кеф.
    Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Днес климатика е работил около час и имам консумация от 0.5 kWh.В момента температурата в стаята според дигиталния термометър е 21.5*/да е жив и здрав комшията под мен,господ здраве да му дава и т.н.-запалил е камината и комина,който е в стаята не може да се пипне/.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Найденов,нищо не казвате с Деян за площите,квадратурите и вида на строителството.Щото ако твоята стая е по-малка,всичко си идва на мястото
    1:1 относно вида на и кубатурата на стаята и вида на панелката
    Предимство-комшиите под мен топлят
    Искам да разбия митът,че си струва да се влагат пари за скъп инвертор.за сега успявям

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Освен това, колко време на ден ти работи климатика? Моят работи 24 часа. Затова ти казвам, че е некоректно такова сравнение. Примерно твоят при моите условия на ползване не ми се мисли каква консумация би дал. Тогава би било правилно да се сравнява.
    Аз нямам нищо против начина ти на ползване щом те устройва. Просто не смесвай нещата.

И не, не мисля, че успяваш! Ще успееш ако го оставиш да работи нон-стоп в продължение на 1 месец и ми покажеш честно колко е изразходвал. Ако е по-малко, ще те призная.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Найденов,малко встрани от темата,но-карам Субару Легаси 2,2, автоматик.Вярно,гори 10/100 извън Сф и 15-18 в Сф.НО НЕ бих го сменил за никакъв друг автомобил само заради довода,че харчел 2 л по-малко.
    Ако не си карал автоматик в Сф,с двойното симетрично предаване,с отопляемите седалки,въздушното активно окачване,то няма да ме разбереш.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Аз ако имах кола с такъв разход веднага щях да я подаря на някой свой враг.И аз карам автоматик,но ми прави 8 на градско и 5,5-6 извън града.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от jori
    Аз ако имах кола с такъв разход веднага щях да я подаря на някой свой враг.И аз карам автоматик,но ми прави 8 на градско и 5,5-6 извън града.
    Правилно би постъпил.Та моята Ренетка тези стойности ги постига на газ.И се гордея с нея.
    И в този ред на разсъждения струва ли си да карам Мерцедес серия А вместо Рено Клио.Образно казано.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 17 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Няколко истини и мита за японските климатици
    От mantaman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 115
    Последно: 26-02-12, 18:39
  2. Евтини маркови парфюми - менте?!
    От taralion във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 14-01-11, 11:53
  3. SELL: МАРКОВИ ОБУВКИ
    От taipan във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 28-11-10, 13:38
  4. Маркови инвертори 12-ки до 1 300 лв. - дайте акъл
    От tostefo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 01-09-08, 01:11
  5. Продавам маркови компютри
    От taralion във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 15-05-07, 23:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе