1500 лв добре ли е?
Daikin FTYN50F, води се конвенционален, но не съвсем
1500 лв добре ли е?
Daikin FTYN50F, води се конвенционален, но не съвсем
Жив инвертор си е,външното е същото като на RXS 50 G , не мога да си обясня защо така го водят по каталозите. Дори сервизните им са почти еднакви.И на семинарите с Дайкин нещо ми смънкаха,когато ги питахме за това.Били с по-просто управление откъм вътрешното или нещо такова.
MIDEA MSG 12HRDN1 на цена от 800 лв. или MIDEA MSV1-12HRDN1 на цена от 900 лв. ако имаш добра дограма и изолация.Първоначално публикувано от Redeemer
максимум,да е инверторен ,и да е за 35 кв стая.след дълго лутане насам -натам се завърнах и ми се налага да се отплявам с него зимата основно ,но не мога да се спра на марка вече като че ли всичко е китайско
Здравей! За бюджета, който си отделил можеш да си намериш читав климатик + монтаж дори. Дейността, с която се занимавам е точно тази и за тези пари аз бих се спрял на нещо от марките Fuji Electric/Fujitsu/General (което е едно и също). Имат модел с плазмен филтър и КОП ~4. А това, че производството им е изнесено извън Япония не бива да те притеснява, прави се от икономическа гледна точка, но производството така или иначе се управлява от японските инженери.
Привет, предстои ми закупуване на нов климатик и понеже искам да не съжалявам от покупката, искам да ви задам няколко въпроса. Значи, основната идея е следната. Имам две стаи (прикаченото изображение), климатикът ще стои на мястото на оградения червен правоъгълник, идеята е зимата да затопля, а лятото захлажда въздухът във двете стаи.
* Обемът на въздуха на двете стаи е 70куб/м.
* Стаите не са изолирани, обаче на източната и южната страна на стая #2 лежи тераса, която има алуминиева дограма, не знам до колко това има значение, но го споменавам.
Та, искам да препоръчате климатик, който ще върши работа, единствените ми претенции е да е инверторен и да е на някой доказан в тази област производител, защото парите са доста и ще е жалко, ако издъхне на първата седмица, вярно - никой не е застрахован, за това са и гаранциите, но повечето от нас са си патили от отношението на някои дистрибутори към клиентите, но отбягнах от основната идея. Искам да спомена, че прегледах доста теми из форума, разбрах, че едни от най-качествените производители са Panasonic, Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, разбрах и, че е препоръчително инверторните климатици да работят непрекъснато, но климатикът който ще се пуска към вечерта, когато се приберат всички от работа, щото реално през по-голямата част от деня няма никой вкъщи.
Ако наистина не смяташ да оставяш климатик да работи непрекъснато, а само вечер - то идеята ти за инвертор е безсмислена.
Един климатик за двете стаи ще се справи през лятото с охлаждането, но през зимата за отопление едновременно и на двете стаи с един.......!
Избери си 2 бр. 9-ки, пък си помисли дали да са инверторни. И пак прочети темите за климатици!
Daikin FTYN50F - води се конвенционален, на отопление има инверторно управление, Ванко ще ти обясни по-точно, но е идеален за теб според мен.Първоначално публикувано от sf7878
На мен ми трябва един климатик, цена около 1000лв (без монтаж), квадратурата на двете стаи е 26м^2, ако може да препоръчате конкретен модел да разгледам характеристиките му и да се ориентирам горе-долу.
krisku, с този бюджет определено няма да намериш свестен инвертор (нов и не на 100V) като за двете си стаи.
В момента Булклима имат на промоция един конвенционален модел 12-ка (ASH12UB) за около 985лв. с монтажа и ДДС-то, но на теб 1бр. няма да ти отоплява двете стаи, освен ако не ти пречи голямата температурна разлика, която ще се получи зимата между двете помещения и климатика рядко ще спира.
Вратата между стаите - до тавана ли е висока? Или има 40-50см. корниз над вратата до тавана?
krisku какъвто и да е климатика който ще закупиш е голяма глупост да го исключваш през деня и вечерта да го пуснеш.Първо така ще имаш по голам разход на ток,второ няма да ти е топло като се прибереш и ще зъзнеш един час докато ти направи някаква температура и трето така повече се товари машинката!
Здравейте, имам следния въпрос:
Искам да си взема инвертор, общо взето около 1600лв, попрочетох за плазма филтъра, тъй като очаквам бебе и този климатик ще бъде именно в нея стая, определено ми харесаха качествата му.
спрях се на fujitsu, но не разбирам едно:
какво е общото или разликата между ASYB 09 LD http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=212
и ASHB 09 LD http://www.bulclima.com/bg/product/1...m-/properties/
???
Така като виждам е един модел, като характеристики с малки разлики съвпадат, но тя всяка фирма си пише по неин начин инфото.
Някои може ли да ме посъветва струва ли си това чудо за 10-11кв.м стая с изолация, пвц но липса, на слънце. Зимата ще ми качва ли на 26-27 градуса сравнително бързо.
или за ASYA O9 LGC, но пък той няма плазма, а определено прахоляка ме притеснява в стаята.
Ако не държиш особенно на плазмата, и Fujitsu е твоята марка си вземи AS-E22T. Няма въобще да сбъркаш...
ами аз по-предпочитах mitsubishi, ама от няколко места ми тръбят за фуджитсу, и тая плазма и тя ми влезе под кожата и затова предполагам този модел, но има ли разлика между ASYB 09 LD и ASHB 09 LD ? На ASHB има подробна информация, докато за ASYB е обща. Две различни фирми са, а в която и да отидеш, всеки казва - моето е най-добро.
Двете машини са едни и същи, едната е с марка Fujitsu, другата- General, само лепенките са различни