Страница 76 от 109 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Нямат особена разлика с миналогодишната серия HKE . Софтуерно посвиха малко макс.отоплителна мощност,но увеличиха КОП-а.И пооправиха дизайна на вътрешното.Основните чаркалаци и софта са еднакви,така,че няма повод за притеснение зимата,държат се перфектно от години,поне тази серия.За разлика от китайските UW и PW.
    nikiR1 - слагай една 9 JKE + 12 JKE и си свиркай.Имат доста екстри,тихи са,висок КОП,5 г гаранция за компресора,яка фаца ( визия) ,какво още искаш.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте,

Отварям отново темата за избор на климатик, като молбата ми е за помощ с мнения от участници във форума, тъй като от бързия преглед виждам, че тук наистина има специалисти и хора, които знаят кои са важните неща при избор на климатик.

И така - необходим ми е климатик предимно за отопление на стая (хол) - 33 кв.м и прилежащ към него коридор - 12 кв.м. без врата помежду им. Апартамента се намира в нова тухлена кооперация с външна изолация и дървена дограма.

От фирма, предлагаща климатици направиха оглед и ми казаха, че ще е необходим климатик 18000 BTU.

Бюджетът ми е около 1500 - 1600 лв.

Предложиха ми следните модели:

- LG S18AT
    - Fudjitsu ASYA 18LC
    - HITACHI RAS 18
    - Mitsubishi Heavy Industries ZGX -S63

Единствено цената на LG-то е от порядъка на 1600 лв. и се вмества в бюджета ми.

Въпросът ми е имате ли впечатления от този модел на LG? Ще върши ли работа за отопление на помещението. Заслужава ли се да се инвестират все пак не малко пари в LG (доколкото видях във форума не са добри отзивите за LG-тата). Ако LG-то не е добър избор можете ли да ми предложите марка/модел.

Предварително ви благодаря.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Твоят климатик е Daikin FTYN 50 F/ RYN 50

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Защо не оставиш това LG и не помислиш за Daikin FTYN60F?

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Или "японец" 2ра ръка.

7. Тук е от
    Sep 2009

Благодаря за отговорите на Deian и Vclima. Доколкото виждам и двата модела са конвенционални, а не инверторни. Какво влияние оказва това - в ефективността на климатика, консумацията или не е чак от толкова голямо значение.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Въпреки че се водят конвенционални, те са инверторни, колкото и да звучи невероятно. Това е най-доброто на тази цена

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Въпреки че се водят конвенционални, те са инверторни, колкото и да звучи невероятно. Това е най-доброто на тази цена
    Колегите бяха обещали информация за въпросните модели. Ама темата някакси заглъхна. Аз лично, продължавам да съм в неведение - що за чудо на техниката е това "полу-инвертор".

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Ами инвертора си е инвертор!
    А този модел Daikin FTYN 50 си е конвенционален. Дайкин още не са измислили такъв хибрид "полу...полу..."

12. Тук е от
    Sep 2009

След като е конвенционален, значи ли това, че ще има по - висока консумация на ел. енергия и по - ниска ефективност (поради липсата на плавно управление на компресора)?

Ако се върнем на темата може ли да се купи "читав" инвертор за отопление на помещение (33 кв.м. хол и 12 кв.м. прилежащ коридор) кв.м за 1600 лв. или трябва да увелича бюджета?

Доколкото успях да се ориентирам за отопление на такава квадратура и инвертор от Fudjitsu/Hitachi?Mitsubishi/Daikin цената отива към 2500 - 3000 лв.

Някакви други предложения освен Daikin FTYN 50 F/ RYN 50 или да се "хвърлям" на Daikin-а, пък макар и да не е инвертор?

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Хубав инвертор е Nocria на General. Но е далеч от бюджета ти. Помисли и реши как ще ползваш климатика - постояно или ще го спираш през денонощието, от там и дали ще ти е необходим инвертор. С тези пари и кубатура - трудно ще намериш хубав инвертор.
    С Daikin FTYN 50 ще се отопляваш добре до около 0оС, при по-ниски температури - мощността като падне и с тази кубатура си на ръба меко казано.
    При около -5оС външна и зададени 20оС - отдаваната мощност на отопление е 4,36кW (при 112м3 помещение - 39W/м3), а при около -10оС външна и зададени 20оС - отдаваната мощност на отопление е 3,70кW (при 112м3 помещение - 33W/м3).
    Колкото повече повишаваш зададените градуси над 20оС, за да компенсираш загубата на топлина към коридора и да се чуставш комфортно в стаята - толкова повече допълнително ще пада и отдаваната мощност на компресора..... омагьосан кръг се получава.
    Ако не беше коридора ти в сметката - щеше да е добре, но с него...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Колегите бяха обещали информация за въпросните модели. Ама темата някакси заглъхна. Аз лично, продължавам да съм в неведение - що за чудо на техниката е това "полу-инвертор".
    Не е полу инвертор, а цял. Който иска да вярва, който иска- не. А който разбира ще си разгледа техническите и сервизни файлове на Дайкин

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Haro, този Дайкин е най-доброто съотношение цена/мощност. Както виждаш, големите мощности са скъпи, а на теб ти трябва голяма мощност. Моделът официално се води конвенционален, но на отопление работи като инвертор по думите на хора, работещи с него. Има инверторен модул във външното тяло - това конвенционален модел ли е?
    Ако искаш да си по-спокоен, вземи както ти казах малко по-големия - FTYN60F. Ако искаш баш-инвертор, виждаш накъде вървят цените. А и Дайкина няма да спре да те топли при 0°.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Kaar- ти изобщо отварял ли си някога сервизното ръководство на FTYN ,та пак се изказа толкова "компетентно" за отоплителните възможности на този модел ???
    Да не би на Нокрията да не й пада мощността?
    За невярващите след малко отварям нова тема за този модел.Ще има доста интересни снимки....

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    За невярващите след малко отварям нова тема за този модел.Ще има доста интересни снимки....
    Супер! Да се разсее накрая мъглата около този модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 76 от 109 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе