Страница 56 от 109 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Не разбрахте ли че един инвертор е исчислен да работи възможно с най малко спирания и тръгвания така износването на целия климатик е по малко а един инвертор преоразмериш ли го си му разгонил фамилията!То и при конвеционалните е добре да е така но те нямат толкова прецизна електроника и затова по често исключват но пък като цяло те са и по евтини за подръжка.Та затова е хубаво като се купува климатик да е добре оразмерен нито да е много мощен нито да е на половината на мощноста която трябва защото и в двата случая не е добре.
    По тъпо немога да го напиша.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

По-малка консумация ще има варианта с по-големия КОП в конкретните условия-Външна и вътрешна температура,топлозагуби на помещението,кривата на КОП-а в зависимост от натоварването и т.н. Може да се окаже,че избора на инвертор да е по-лош вариант поради факта,че КОП-а намалява при малки натоварвания,а на конвенционалката си е постоянно висок.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Особено в граничния минимум... А за 22 м3 стая е необходим климатик с номинал 1.5 kW, само че такъв няма. Съвет - ако е инвертор, гледай да е с възможно най-нисък минимум, защото иначе ще си дал много пари за on/off климатик. А това според мен е неизбежно с тези малки стаи.
    Но все пак, имайки предвид размера на стаите, инверторът ще е по-тих. За по-икономичен не смея да прогнозирам в случая.
    Ако са една до друга тези стайчета, аз бих ги топлил заедно, стига да е възможно.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейта, почти нищо не разбирам от климатична техника, но ми предстои да закупя климатик за хол 23кв. с югоизточно изложение(терасе с големи прозорци 8кв.), вътрешен. Помогнете ми за избор. Спрял съм се на спрял съм се на два европейски и един японски модела:
    1. Дайкин FTXR28
    2. Fudjitsu nokria14
    3. Sanyo SAP-D
    Благодаря преджарително за помоща.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да разбираме ли че цялото помещение е 31кв.м. няма да е зле да кажеш колко е високо и имаш ли изолация.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

НЕ квадратурата на остъклението е 8 квадрате. Височината на помещението е стандартна 2,60 кв. ,тоест стаята е около 60 кубика

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако можеш да си позволиш FTXR28E - взимай.
    Нокрията ти е ненужно мощна. Sanyo SAP-D28U също би се справял отлично - той е доста по-евтино решение от Ururu-Sarata-та на Daikin.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

За Санйото се двуомя, притеснява ме сервиза, освен уруруто, на което и аз сам се спрял предложете нещо за цената до 2500 лв. за тожа помещение, може и японско на 100 v. Благодаря!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ти яко си отпуснал бюджета
    Най-доброто европейско в момента е FTXR28E. Друг вариант на Daikin ти е FTXS35G.
    Fujitsu ASHB12LD е добро и по-евтино решение.
    Ако не ти е спешно, можеш да изчакаш новата Toshiba. Това ще бъде страхотен климатик, но сигурно лятото ще мине преди да дойде в България.
    Японски 100-волтови модели мога много да препоръчам, но е по-важното откъде си и какво имат в наличност при теб.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

За тези пари не се набутвай със стенен модел.Според мен най-доброто решение е едно от тези двете.
    http://www.v-clima.com/prod.php?id=k...g_podov_montag
    http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Не сам от хората карашти порше, но държа на комфорта,надежноста и ниската консумация на ел.енергия(в тази последователност), така че FTXS35G. и Fujitsu ASHB12LD не ме валнуват много. ЗА новата Toshiba ништо няма в нета кога ще е на пазара,какво представлява и колко ще струва. Нещо по в страни от темата. Има ли европейски модел климатик с инфо на дисплея за консумация на ел.енергия.
    ----------------------------
    Какво е хубавото на подовите климатици освен по-ниския СОР

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

В един климатик не се гледа само копа, а начина му на работа като цяло.Перфектния начин за отопление е така нареченото подово отопление.Ако подовите бяха по-лоши от стенните нямаше да струват толкова парички заради по ниският им КОП.
    Подовия ще ти прави по-еднаква температура в цялото помещение от стенния и ще я прави доста по бързо!
    Подовия е с по големи топлообменници и по големи турбини мисля че няма какво друго да ти кажа че да се обедиш в по добрата му работа.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Има ли европейски модел климатик с инфо на дисплея за консумация на ел.енергия.
    Не, няма такъв засега. Новата Тошиба за Япония има такъв дисплей и показва и моментна консумация:
    http://www.daiseikai.com/product/200...s_281pdr_j.htm
    Тошибата за Европа, която се очаква да дойде, е еквивалент на горната от линка, само че са спестили дисплея на вътрешното тяло. Естествено и показателите са малко по-други, но все пак е много много добра:
    http://www.toshiba-aircon.jp/product...kai/lineup.htm

Щом за теб от първо значение е комфорта и ниската консумация, бих те насочил към следните 100-волтови модели:
    Sanyo DX28R
    Sanyo EX28U
    Sharp AY-T28SV
    Toshiba RAS-281BDR (а пък ако намериш и PDR... )
    National Panasonic имат много добри модели във високия клас.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря за изчерпателните отговори, проблема е че живея в Бургас, а на единственното място в града което знам, че продават японски климатици ме гледаха като полезно изкопаемо(никакво обслужване и инфо). Относно подовите клими, ако апартамента е мезонет в долната стая не е ли по добре климата да е стенна с по висок СОР
    ----------------------------------
    Sharp AY-T28SV не е л с номинал 3.2 и имат ли 400 вата значение за стая 23 кв.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Аз лично съм против 100волтовите само и единствено заради сервизирането в България.Скапе ли се почва едно мотане с частите..... ужас.Блъсках си главата преди време тая грешка не бих я повторил.Неможе да продаваш толкова скъпа техника и да не си зареден от-до с части.
    oo_wc_oo който и специалист да попиташ няма да ти каже че стения вариант е по добър от подовия ако не вярвяш иди и разпитай по доказалите се фирми.
    За твоето помещение ти трябват 4.2kw. вариантите които съм ти дал са 4.5kw. което си е добре защото ще имаш малко запас за по студени дни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе