Честно казано не знам. Чак с такива работи не ми се е налагало да се занимавам и не ми се рови в нета да търся.
Честно казано не знам. Чак с такива работи не ми се е налагало да се занимавам и не ми се рови в нета да търся.
Здравейти и от мен
По въпроса за тези устройства "енергоспестяващи устройства"http://x10ltd.com/ies.php
Аз си купих такова от тук: http://www.migmagshop.com/migmagshop...roducts_id=217 устройството работи и съм правил проби: 5 часа работа на фризер и хладилник с него разход 620W без него 800W
Мисля че е добре!
tashunko, ти се ебаваш с хората, недей че ще ти повярват!
само една бърза сметка:
800вата за 5 часа -> по 160вата на час -> 160*24=3840вата ->3,840КВата за едно денонощие -> 3,840*30дни = 115,2киловата на месец
->115,2*12 = 1384,4КВата за година или 1,384МегаВата за година Малеее ако и аз имах такъв разход за хладилника и фризера щях не 1 а 5 устройства да си взема
tashunko, недей да правиш реклами на глупости, щото народа се връзва.
Има 3 възможностти за теб:
1- някой дето бачка в тая фирма и се чуди как да направи реклама
2- някой от форума, който се ебава с народа - най-вероятното, съдейки от "ташунко"
3- някой, дето плаща 1,5 мегавата за хладилник на 30години и се надява на чудеса
Та ако си от 3-тите:
Иди си купи нов хладилник с фризер, харчещ 300кВ за година, така ще спестиш повече от 1мегават. При сегашната цена на тока, за 1година ще спестиш грубо 1000*16ст.средно =160лв.
bobovo, направи ли още тестове, защото умирам от любопитство?
Няма кво да правя повече тестове.Излишно е !!! Ако искаш може специално за теб да направя още един тест само ми кажи какъв да е и ще го направя.
Благодаря за предложението!
Имах една идея за през нощта, но като се позамислих ... зарежи. Има прекалено много фактори и услоия които да повлияят на резултатите. Промяната на температура и влагата във и извън жилището ти, режимите на работа на уредите ти, като тези неща няма как да се повторят така както са били първия път. Затова по-добре да не те занимавам.
Даже се сетих, че е възможно онези 2 вата разлика да са от по-високата температура и по-ниската влага в стаята след като печката е работила първия 1час
Мниого яко, даже пишат за фалшификат. Абе то и двете усройства са си фалшиви.
Я го разглобете туй чудо да видим какво е скрито вътре. Публикувайте снимки да видим голям ли му е ... кондензатора.
Ще си позволя да цитирам Lupus от 04.01.2008 : "Нищо ново под слънцето....". Ето и линк: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34947.0/all.html
Виждам на колегата bios математиката му се отдава! Благодарение на мойте "30 годишни уреди" сметката ми за ток не надхвърля 40 лв на месец за 3 членно семейство с малко дете в къща!(отопление и топла вода локално парно на твърдо гориво) Забаравих всъщност да кажа, че работеше и лаптоп който си харчи 65-70 W на час.
Това са мой изчисления и никого не искам да подведа! В интерес на иситината го отворих това устройство да видя какво има (Голям кондензатор и малко допълнителни елементи) e то за 22 лв не можем да очакваме да има там разни процесори и прочие. Благодаря за разбирането!
@tashunko71
абе човек тая тема сме я обсъждали вече, в тоя форум, просто не е нужно да ни убеждаваш, че такова устройство, може да бъде ефикасно, пък да не говорим изобщо за това, колко е вредно, за някои уреди.
Няма проблеми! спирам да пиша за тези неща!
стой,не спирай да пишеш,от кой град си?Ако сме от един нека да се видим и да го пробваме,съгласен ли си?
ташунко, а замислил ли си се, че така направения тест от теб не е верен...
Защо ли, ами защото нито хладилника нито фризера консумират без да спират. Направих ти сметките, защото според поста ти по-горе, те консумират нон стоп. Точно и заради това излизат мегавати на година. Независимо на колко години е хладилника, няма как да го накараш да консумира едно и също в продължение на 10 часа.
В един момент, ако си го отворил, температурата му се покачва след което той се мъчи да компенсира. Ако пък сложиш не охладен продукт в (хладилника или фризера) за него става още по зор, защото трябва да охлади не само навлезлия топъл въздух а и неохладения продукт, който от своя страна допълнително стопля въздуха.
Възможно е, както сам си написал в единия случай да ти консумира много (от твоя пример 800вата), а след това доста часове наред да не консумира нищо. Добре, че не ти се е случил такъв момент, защото щеше да ти излязат резолтати от рода: 800вата без "уреда", 100вата с "уреда" при включен както каза и компютър. При тези резултати щеше да кажеш, че спестява 88%...
Вземи направи по-нормален тест и тогава да говорим колко ти е стар хладилника и как работи.
Много се изместихме от темата. Човек очаква да види нещо за вентилатора на климатика и неговата консумация, а вместо това чете за магическия уред който пести ток законно.