здравейте
предсто ми да закупя първия климатик , но много се колебая какъв да бъде, инверторен или конвекционален . много често спират тока и се получават колебания при номинал от 220 V често се случва да падат до 185V
здравейте
предсто ми да закупя първия климатик , но много се колебая какъв да бъде, инверторен или конвекционален . много често спират тока и се получават колебания при номинал от 220 V често се случва да падат до 185V
Да беше посочил/а за какво ще се позлва-отопление или/и охлаждане, квадратура/кубатура на помещението, изложение, квадратура на прозорци, желана вътрешна температура независимо от външната температура, населено място или поне приблизително местоположение на територията на РБ, къща или апартамент.Първоначално публикувано от stonit
Ще се използва за отопление 20 квадрата , 52 кубика ,стаята е на 2етаж ,югоизточно изложение ,около 3квадрата PVC, желана температура 22градуса , къща около бургас, без външна изолация
за около 1900лв
Според мен това Fuji electric 12 LDC http://www.fujielectricbg.com/ще свърши идеална работа, взех същия за офис 17 кв.м. за 1570 лева с монтаж и ваничка под него за конденз и вода от дефрост зимата.Достатъчно мощен е дори за 24-25 градуса зимата за тези 20 кв.м. Имат двама дилъри за Бургас, http://www.fujielectricbg.com/showpage.php?PageID=2можеш да избираш.Откъм колебание на напрежението фуджи/фуджитсу дженерал(3 марки, но един климатик отвътре) са достатъчно устойчиви.Бонус е плазма филтъра-унищожава вируси и бактерии във въздуха -затова го взех и за офиса.Първоначално публикувано от stonit
Моето предложение е този климатик http://clima-design.bg/74,asyb-12ld.html с останалите пари си купи стабилизатор на напрежението за по-сигурно TZ-5000VA - http://prosound.hit.bg/aparatura_regulatori.htmПървоначално публикувано от stonit
А той Джъсти ме изпреварил
благодаря и на двама ви за предложенинията и особена за TZ-5000VA това ще ми е особено полезно
+1 за FUJITSU ASYB 12LDC plasma.
Здравейте!
Благодарение на този форум и най вече на знаещите ,които ме посъветваха в избора ми на климатик съм собственик от почти 2 месеца на DAIKIN FTX50/RX50 за помещение хол+трапезария 34 кв.м.Та мисилта ми е следната или по точно имам един въпрос.Значи през последните няколко дена температурите сутринта бяха около минус-2 и минус -1..и след като вклучим климатика сутрин и като поработи около половин един час климатика спира и явно влиза в режим размразяване и след около 5-6 минути почва да работи нормално..Та все пак нормално ли е това като се има на предвид ,че все още не е много студени и погледнато външното тяло няма никакви следи от замразяване,скреж и прочие..Ще помоля съфорумците които притежават този модел да си кажат и те налюденията...Благодарим ви много!!!
когато го включвате и изключвате при ниски температури, климатика се опитва да затопли помещението до зададената температура и е нормално в рамките на 1 час от включването му да направи дефрост.Включете го тази вечер и не го изключвайте поне 24 часа и утре към обяд и вечерта може да наблюдавате дали влиза в дефрост режим и колко често.Не може от работа по-малко от 24 часа при минусови температури на климатика да се каже дали се държи нормално в режим дефрост.при мен при -4 -6 навън и зададени 25 -26 градуса вътре дефроства на 1,15 до 2.30 часа.Всеки път е различно, но не го пускам и спирам, така няма как инвертор да работи нормално и няма как да се разбере дали дефроста е нормален.Първоначално публикувано от alex_
Aз имам същия DAIKIN FTX50/RX50, същото помещение, но от септември не съм го изключвал... да чукна на дърво, не съм забелязъл проблеми. Някой път не реагира толкова бързо колкото ми се иска /имам бебе и понякога дигам градусите с 5 /, но като цяло топли апартамента. През нощта е на Home Leave с 3 градуса по ниско отколкото през деня.
Благоря ви за отговора!Първоначално публикувано от justify
Та точно това ми беше мисълта ,че при не толкова ниски температури да влиза в режим дефрост да ли е нормално..
Да в интерес на истината климатика се справя много добре с отоплението ,даже освен това помещение в момента топли почти целия апартамент като оставяме вратата на хола отворена и се отоплява още спално помещение ,коридор та почти до банята...
Но друг е въпроса,че нощтно време го изклиючваме и сутрин го вклучваме.И доколкото разбирам от вашия отговор май е по добре да не се изклучва климатика.По ефикасно ли ще е ако не се изключи праз нощта или обратното.И ако не го изключим на какъв режим да го оставим да работи през нощта..
не го изключвай той като си набере зададената температура сам ще спре. моя ЛДЦ не е спиран от 15-6 дни. за сега спирам само конвенционалния .но станат ли температурите и през деня около2-3* не го спирам и него.Първоначално публикувано от alex_
Здравейте, Панасоничето ми е монтирано, като цяло за сега добре се справя...Таа имам един въпрос, когато климатика достигне стайната темп. външното тяло трябвали да спре да работи...
Само когато външното тяло е с температурата на околната среда.Първоначално публикувано от Mr.CrazY
Значи е нещо нормално ,защото при мен не спира...,а пък вътрешното работи 1 мин.спира за 1 мин. незнам дали е нормално...