wizard2000bg колегата Kasap много ти завиждаше за Емерсона и сигурно го е урочасал.
wizard2000bg колегата Kasap много ти завиждаше за Емерсона и сигурно го е урочасал.
Нуждая се от помощта ви за избор на климатик. Трябва ми за отопление/охлаждане на стая в която си спи 19 кв. метра, стандартна височина 2,70 метра. Блока е тухлен без изолация като апартамента е външен на последен етаж. Дограмата е ПВЦ с троен стъклопакет. Бюджета ми е ограничен до 1200 лв Изчетох темите във форума и за стая като моята ми се видя подходящ Fujitsu 12ка инвертор. Прочетох и теми за шумни климатици и съвсем се обърках. Досега жилището е отоплявано с камина на дърва и беше наистина топло. И още какви сметки за ток да очаквам ?
Колкото повече чета,толкова повече се омотвам.Преди време питах за климатик и вие ми предложихте Фуджитсу ASYA 12 LGC.Почти сме се запътили за магазина тъй като доста захладня.Обаче днес ми вкараха муха,че 12 ще ми дойде малък и няма да ми топли.Моля пак за мнение.Става въпрос за морски климат,стая 22кв.м.източна стена крайна за сега не изолирана.ПВЦ дограма.Тялото ще стой на северна стена.Искам да ми топли предимно и да е поне 24 градуса,а може и повече По моите изчисления е 60 куб.м.
Според мен ще е достатъчен, но ако имаш съмнения, вземи си 12LDC. Пък и е доста по-барната машинка.
То добре,ама вече ми идва малко повече за парите.Приемам и други предложения за марка.И да попитам,макар че може да се посмеете,ама незнам къде да прочета.През зимата след като достигне зададената температура климатика спира ли нацяло или върти ама по-слабо?Много тъп въпрос ама започнах да си мисля че нещо климатика не работи както трябва или е малък за стаята в която е и не спира,а върти постоянно.
mmrrrr инвертора работи постоянно с намаляване оборотите на компресора,а конвенционалния работи докато достигне зададената темп. и спира да духа топло/студено.
Надявам се да ме разбра.
Здравей, 12LGC би трябвало да се справи с помещението. Какви температури очаквате, защото след камината може и да има разминавания в очакванията. Сметки... приблизително 30-40-50 лв/месец, зависи.Първоначално публикувано от sashkania
След дълго проучване на моделите,мощности,показатели,мнения се спрях на два модела:Daikin FTYN50F и Fujitsu ASYA12LGC. Да припомня само, че ставаше дума за 27 кв.м.хол,южно изложение,топъл по принцип, предстои поставяне на ПВЦ дограма. Daikina-а е с 150 лв.по-скъп,но пък е с по-голяма мощност на отопление. Futjisu-то-по евтино, по икономично с по-малка мощност при минусови температури. Та какъв съвет ще ми дадете,към кой от двата модела а се насоча, че застудя вече и трябва да се купува Мерси предварително!
Колебая се между три различни климатика -Toshiba 137 Sav-e , Daikin FTX35GV1B i ME HC35VA. Цената и на трите е около 1400 лв с монтажа, като това ми е максималната сума която мога да отделя. Стаята е 18 кв.м (46 м3) източна, тухла, дървена дограма и съм на последен етаж. Градът е Стара Загора. Видях , че и трите са със сходни параметри , като Тошко е с по-голяма номинална мощност, пък и ми е по на сърце марката. Благодаря предварително.
Първоначално публикувано от brainwave76
дайкина 50-ка
за 18 до 20 градуса става и фуджитсуто, но по бързо ще го скапеш при ниски температури каквито са заканите на синоптиците за тази зима.
П.П. brainwave76 не бъди такъв оптимист. В 27 квадрата при температура около +5 и надолу фуджитсуто ще започне да работи близо до пълната си мощност и тогава шума няма да е 20 децибела а ще е в горната граница 27 и повече децибела, докато дайкина ще работи на минимална и средма мощност и едва при температури под - 5 градуса ще започне да работи и да гони максимална мощност и съответно шум.Казаното за тошибата н е се отнася за теб.
hdh- тошибата е най-добре
Тошиба кой модел? Дайкина гледам, че е и по шумен от Фуджицуто-34 децибела, а в стаята от време на време и ще се спи.Докато Фуджицуто е 20 и няколко, ако не се лъжа.
Toshiba RAS-13SKV-E. Този не е ли по-добър от Дайкина и Фуджицуто?
Здравейте, търси малко помощ. Изходни данни - София в апартамент - хол с трапезария и кухненски бок - общо 38 кв.м. /хол - 19, трапезария-кухня - 19 кв.м./, преходни - свързани в широката си част / и двете са около 6 и нещо на 3 и нещо/. Ново стротелство, излолация външна, ПВЦ дограма /в тясната част на двете стаи/, югозападно изложение, вътрешни стаи /само в тясната част на двете - външни стени/, апартамента не е на първи или последен етаж. Без врата към коридор и две бани около 15 кв.м. /изцяло вътрешни, отопляват се частично и от други две спални и отделно конвектор/. Има вкопан тръбен път за таванно-стенен монтаж за два климатика /по 1 във всяка от стаите/, така че подов отпада, както и Уруру Сарара /не искам да пробивам за вентилацията/. въпросът - кой климатик бихте препоръчали / по 2 броя естествено - за всяка от стаите/, като имате предвид следното:: предпочитам нов 220 волтов, а не 100 волтов; Бюджетът няма значение; Водещ критерий - ниско ниво на шум, после - филтрация /възможно най-добра/ и контрол на въздушен поток; да работи при -15 градуса на отопление - климатиците са единственото отопление през зимата за този апартамент; Ниски експлоатационни разходи; Най-важен - шумът - не искам да бучи като предходните ми модели от 2007г. Благодаря предварително!
seshtInfo два броя от този модел - най-добрия от всички европейски на 220V http://v-clima.com/prod.php?id=toshi...er-daiseikai-5
Не знам каква е причината да не желаеш японец на 100V - най-вероятно ДУ и траф, но след като нямаш проблем с бюджета вземи си истински климатик (не че другите не са) произвеждан за японския пазар. Ако все пак размислиш за японец ето този х2 http://dimeli.eu/klimatici/panasonic...sonic-cs-289xb - а този е №1 в Япония за 2009г.
Я кажи какви температури искаш в стаите, че е доста важно.
До gnf: Ами съпругата би желала вероятно /когато мен ме няма/ и температури до 27 градуса, доколкото я познавам. А и в плана влиза бебе - т.е. 27 градуса бих желал да достига. Иначе стандартно- 23-24 градуса. Благадаря за информацията!