Страница 56 от 123 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Днес ходих да погледам малко климатици и май се спрях на тези 4 варианта:
    Mitsubishi MSZ/MUZ-GC 35VA за 1200лв (явно е разпродажба, струва ли си да се дадат отгоре 500лв за по-новата GE серията?)
    Fujitsu General ASYB12LD/AOYS12LD за 1550лв
    Fujitsu General ASYA12LG/AOYR12LG за 1000лв
    Като алтернатива на тези си мисля за Daikin FTX50GV / RX50GV, който откривам на цени от 1369 до 1499лв, доста по-мощен е, но пък ще има запас... Може да предложите и еквивалент на горните в този ценови диапазон на Daikin 35-ца?
    Става дума за дневна, 24кв.м. запад, pvc дограма, без изолация за гр Търново.
    Към кой модел да се насоча? Цените са крайни, без включен монтаж.

Срещам модела ASYB12LD/AOYS12LD с означение с C накрая - LDC, каква е разликата с LD?

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Само ДАЙКИН-а ще се справи с помещението, другите са малки.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от sandista
    Здравейте !
    Пред дилемата за избор на климатик за хола съм.
    В момента се топлим на локално парно , като зимно време се поддържа 25-26 градуса почти по цял ден.
    Къщата се намира в подножието на Балкана , където е малко по-студено зимно време.Има вътрешна излолация с вата и гипсокартон. Пода е на теракот, има лява външна стена, фронталната е с прозорци (около 3м)с дървена 5-камерна ПВЦ с к-стъкло. Отдолу апартамента не се отоплява , отгоре е таванско неотоплявано помещение.
    Размерите на хола са 6 х 4 метра с височина 2.4м.
    Предварително благодаря !
    Вече сме на последен етап при избора:
    FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA Хиперинвертор СОР: 4.5 , От 45 до 55 кв.м.- Цена : 2590 лв.
    FTXR28E URURU SARARA СОР: 5.1 25-35m2

Притеснява ни следния факт .. Нокрият като е за 45-55м2, а помещението е 25м2 ( вярно,че е студеншко зимата в него) ще работи ли като инверторен ефективно ???
    Говорих с един човек, който пък ми спомена да се има предвид,че неговите номинални стойности, са много малки и не е проблем,че е за по-голяма квадратура. Кажете вашето мнение по тези въпроси ?
    Уруруто щяло малко да се затормози да топли такова помещение при -15 градуса на 25 градуса ?

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от sandista
    Вече сме на последен етап при избора:
    FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA Хиперинвертор СОР: 4.5 , От 45 до 55 кв.м.- Цена : 2590 лв.
    FTXR28E URURU SARARA СОР: 5.1 25-35m2

Притеснява ни следния факт .. Нокрият като е за 45-55м2, а помещението е 25м2 ( вярно,че е студеншко зимата в него) ще работи ли като инверторен ефективно ???
    Говорих с един човек, който пък ми спомена да се има предвид,че неговите номинални стойности, са много малки и не е проблем,че е за по-голяма квадратура. Кажете вашето мнение по тези въпроси ?
    Уруруто щяло малко да се затормози да топли такова помещение при -15 градуса на 25 градуса ?

AWYZ14LB NOCRIA
    Охлаждане: 0,9-4,2-5,3kW/конс.1,02
    Отопление: 0,9-6,0-9,1kW/конс.1,35
    FTXR28E/RXR28E Ururu Sarara
    Охлаждане: 1,55-2,8-3,6kW /конс.0,56
    Отопление: 1,3-3,6-5,00kW /конс.0,7

Това са ти параметрите на 2та климатика. Дайкина ако помещението на отопление има нужда от по-малко от 1,3Кв мощност за да постига задената Т и на охлаждане ако нужната мощност е по-малка от 1,55кв, ще изключва и в момента в които се изстуди/затопли помещението ще включва. При Фуджитсуто този праг е 0,9кв, демек Фуджитсуто по рядко ще изключва и ще включва и по-дълго време би работило като инвертор ( в конкретния случай, при сравнението на точно тези модели ).
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...E_Ururu_Sarara

Относно КОП, пускам ти един линк да видиш при Дайкина, как намалява КОП с по-високия номинал
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...E_Ururu_Sarara , защото тук вече номинала е 5,1кв. Фуджитсуто има номинал 6кв и въпреки това КОП 4,44, което не го прави по-хубав или по-лош климатик.

6. Тук е от
    Jul 2010

айде и аз за акъл да помоля ...
    Ще се купува климатик. Предимно и основно за охлаждане (има централно парно). За топлене ще се ползва само за преходния период, докат пуснат парното.
    Охлаждането обаче ще е важно, защото става дума за Пловдив за южно изложение, за 5-ти предпоследен етаж (над мен е само мансарда). Сградата е нова с изолации и тн. Квадратурата е 25м2.
    Поради ред причини си се хванах с Булклима / Fujitsu General и сега въпроса е сведен до

като принципно съм се спрял на нормалния и не ми се даваха повече от 800лв. От това което виждам поне на хартия - да инверторните хабят по малко ток, но и охлаждат по малко, а са и по-скъпи.
    Ама викам пък да питам тука. Сравнявали сте ги и преди тия климатици, ама все в контекста на топлене като основна функция. Пък мен питането ми е за охлаждане има ли смисъл да давам пари за инверторен?

7. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте на всички! Налага ми се да си купувам климатик и искам да се допитам за вашето мнение.Първо-стаята е 12кв.м.,31куб.м.южно изложение панелка,с изолация,и с хубава пвц дограма в гр.Варна.Климатика ще се използва както за студено,така и за топло,защото в стаята ще се гледа бебче angel.Именно заради това бебче,се налага климата колкото може да е по-безшумна.Иска ми се много да е инвертор,но парите които мога да отделя са максимум 1000лв.Искам да избера най-доброто решение,и затова се надявам да ми помогнете.Благодаря

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

За тия пари бих избрал това:http://japanclima.com/products/TOSHI...52d225UDR.html Ако е запазен ще е на светлинни години от всичко ново за тия пари, че и за много повече.Има йонизатор и плазмен филтър.Изключително тиха работа,много икономичен, нисък минимум на топлоотдаване, което е голям плюс в твоето малко помещение.А и фирмата е от Варна-още един плюс.Но все пак изчакай съвет и от професионалистите от форума.Аз съм само ползвател.Успех!

10. PMK
    PMK е офлайн

Тук е от
    May 2009

Здравейте интересува ме климатик за 90 кубика, със една стена цялата от стъкло външна врата на първия етаж - тип магазин, трябва ми за отопление зимата (мисля да ми е основното отоплително тяло) и охлаждане лятото, цената която мога да отделя е 1700 -1800 лв с монтажа. Това е за ВЕлико Търново ако може някакъв модел и фирма която може да направи монтажа мерси предварително

11. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от PMK
    Здравейте интересува ме климатик за 90 кубика, със една стена цялата от стъкло външна врата на първия етаж - тип магазин, трябва ми за отопление зимата (мисля да ми е основното отоплително тяло) и охлаждане лятото, цената която мога да отделя е 1700 -1800 лв с монтажа. Това е за ВЕлико Търново ако може някакъв модел и фирма която може да направи монтажа мерси предварително
    Здравей градски, от това, което прочетох и проверих до сега, твоят климатик е Daikin FTX50GV / RX50GV. Във Виктория 2000 на ул Ален Мак го очакват скоро, цената му ако не се лъжа беше около 1650лв с включен монтаж.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

По добре FTX60GV.

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от PMK
    Daikin FTX50GV / RX50GV ще ти пасне идеално.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

kantonaa ,благодаря за предложението,но ми се иска да е нов.....

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от bokanegra
    kantonaa ,благодаря за предложението,но ми се иска да е нов.....
    С нов няма, как да стане работата, но няма защо да те убеждаваме... Както си си решил. Погледни тази машина http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha07lgc

17. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте на всички искам да питам,че ми предстои незабавен монтаж на инверторен климатик.Аз модела съм го избрал,но фирмата извършваща продажбата и монтажа не знам на коя да се спра.По джоба ми е General или Fujitsu ASHA12LGC ,ASYA12LGC.Някой да помогне.Благодаря.

18. Тук е от
    Dec 2005

За нов и в рамките на бюджета ти, предложението на Kasap, като че ли е без конкуренция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе