+ за Национала доста е добър ако не се лъжа има и плазма ....бил много ефективен филтър ... пък и все пак е Японец(ц)
+ за Национала доста е добър ако не се лъжа има и плазма ....бил много ефективен филтър ... пък и все пак е Японец(ц)
А какво очакваш да се получи в спалнята? И там да е топло като в хола? Трудно.Първоначално публикувано от vanhhh
Иначе тия, дето си ги харесал, са си само за хола достатъчни, повече площ трудно ще поемат.
Колко е голяма тази спалня и каква е връзката с хола?
vanhhh за този хол Fuji RSB-9LDC или Fujitsu ASYA 12lgc ще ти свършат работа, FTX35JV при твоите условия може да ти дойде на ръба, FTYN35GX е конвенционален.
Аз бих взел 9LDC заради повечето екстри и по-голямата мощ, стига да се вмества в бюджета ти.
Най-тънко можеш да минеш с General ASHA 12LGC цена от 1049 лв. - http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc това е от официалния вносител на марката, виж кой е дилъра за твоя град. За да избегна въпроса ти Fujitsu ASYA 12LGC, General ASHA 12LGC и Fuji RSA 12LGC са едни и същ модел на Fujitsu General LTD. Официалния вносител за Fuji e Темпех - http://www.tempexbg.com/ , а за Fujitsu Пингвин Ю.Н. - http://fujitsu.penguin-un.bg/
За останалото помещение не очаквай чудеса, климатика в хола ще бачка на макс и пак може да не си доволен.
Нямам наблюдения върху National CS-E252A.
по мойте наблюдения гледам,че тези за Европейския пазар са пълен зян пред този Национал от 2002 година
п.с. ако бъркам но и кадо данни са доста слаби. Някой от съфорумците който се занимават да подскажат повече да не им вземаме хляба
vanhhh, ето ти инфо за въпросния National. Сам можеш да направиш разлика в параметри,спрямо европейските модели на които си се спрял.
[img width=490 height=600]http://lh6.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TMZZTT1u9_I/AAAAAAAAAps/Ub036ZAwE34/s640/National%20CS-E252A.JPG[/img]
Първо мерси за отговорите .
А относно дгугата стая, грешката е в мен и не съм се изразил правилно там не очаквам чудеса по скоро ще се отваря врата на спалнята за по 7-8 часа в денонощието колкото да отвърне въздуха (все пак е спалня) и иначе площа и е не повече от 14-15кв.А отностно посочените от мен климатици да разбирам ли че Fujitsu ASY-a12lgc е най-добрия вариант в съотношение цена-качество-икономичност.Относно дайкина като човек който не разбира бях останал с впечетление че са най-добрите в тази област или поне така твърдят във всяка фирма за климатици в която влезна.
1.тези 7-8 часа както чета няма да са през денонощието, а ще са само през нощта когато се спи и до сутринта, тоест когато температурите са най-ниски.Първоначално публикувано от vanhhh
2.съотношението цена/качество/икономичност го забрави след като искаш да отопляваш с един климатик 2 помещения.Най-близко до това което желаеш като комфорт/цена за отопление с 1 климатик на 2 стаи е дайкин FTX50GV.
3.Всичко останало с което за по-малко пари ше отопляваш 2 помещения е просто едно добро пожелание.
Здравейте отново, вече съм собственик на CS/CU XE12LKE-3, днеска ми го доставиха, но за монтажа ми казаха понеделник или вторник.И искам да кажа че забелязах нещо странно , значи на външното тяло на кашона пише made in china, а на вътрешното made in malasia, според вас нормално ли е това или още докато не са го монтирали да ходя да се разправям...
Няма какво да се разправяш. Радвай се на новата придобивка!Първоначално публикувано от Mr.CrazY
Значи пиши го китаец (не е много притеснително), но ако се окаже, че телата са от различни серии (тогава е притеснително).
Защо да са различни серии, може просто външните да се правят е Китай, а вътрешните в Малайзия, какво е толкова учудващото, различни заводи произвеждат различни компоненти за един цял продукт.Първоначално публикувано от sirgeorge
Я кажи какво пише на вътрешното и на външното тяло - пълната модификация!
Сега забелязах, че и на двете тела пише малазия, просто имаше залепен един малак стикер и на него пишеше произход китай.Хмм така, значи на вътрешното тяло пише CS-XE12LKEW, a на външното CV-E12LKE-3 надявам се да нямам проблеми...И искам да благодаря на всички които дадоха мненията си ...монтажа ще е в понеделник
Да този модел трябва да е малайзия.
Всичко ти е наред. Вътрешното тяло е много барнато, в Китай не могат да го направят толкова добре
Само го отвори и си виж филтрите какви са... и ако си имал друг климатик ще оцениш.