да, но проблем ли е да цъка през 5 мин имах предвид?Първоначално публикувано от zzz
да, но проблем ли е да цъка през 5 мин имах предвид?Първоначално публикувано от zzz
Ти се радвай да цъка,че ако не цъка ще те изцръпа.Първоначално публикувано от niki72
Какво мислите за National CS - 50RFX2 VS Norcia 14 ? Като изключим цената
trick_979 Като купувате китайски панасоници така ще е вземи си японски най добре или малайзия няма да има проблем.
Този Национал е със смопочистването,кажи Сашо -контейнерът ,като се движи по вътрешното тяло на какъв принцип събира мърсотията-със засмукване или...и после ръчно ли се изхвърля или чрез аспирацията навън?Гледал съм го отблизо,но "консултантката" като ми каза-не пипай йонизатора...Първоначално публикувано от Aleksandars
До колкото помня и Норкиа-та се самопочиства
Днешните Японски топ модели всичките имат самопочистване - тези който имат аспирация изхвърлят на вън през нея а модели като Нокрията сабират боклуците в касета която се почиства в месеца веднъж ... и всички от моделите софтуерно се самопочистват на определен период от работа
Да допълня отговора на Цецо - освен нокрията има и модели на Mitsubishi, които също събират мръсoтията в контейнер.
Здравейте на всички :-) Четох из форума и стана така, че съвсем се обърках по отношение какъв климатик да си купя. Живея в панелен апартамент, но преди 6 години правих основен ремонт и смених всички дограми с немско ПВЦ, изолации по стените и таваните и т.н. Тогава един приятел ми препоръча един китайски сплит Фишер, който до тази зима работеше безпроблемно в хола, а хола е свързан със свод с всекидневната. Бях много горд с евтиния климатик който ти зачервяваше ушите като минеш под него :-) За съжаление нещо се прецака тази зима. Три пъти го сваляха и го правеха и все нещо се "запушва" когато го монтират и имам чувството, че на хората вече не им се занимава с мен. Затова мисля направо да го сменя с нов. Бихте ли ми казали към какъв модел да се ориентирам. Как да разбера кой е за европейския пазар, кой за японския и т.н. По пътя на логиката за да топли добре климатика трябва да е за антактическия пазар :-), но ако минем сериозно на въпроса, ще се радвам да чуя мнения и препоръки, дори направо да ме насочите към конкретен модел и къде да го търся. Благодаря на всички предварително и ви желая весели празници :-)
bourbonman нали не мислиш, че трябва да гадаем какви са размерите на стаята, какви Т* ти харесват вътре в стаята независимо външните, изложение, бр. външни стени, топлещи съседи и такива малки, но важни подробности за стаята.
Колкото до това, как да разпознаеш на пръв поглед кой климатик е за японския и кой за европейския пазар трябва да погледнеш само ДУ и ще разбереш.
bourbonman за да ти помогне някой трябва дакажеш кубатурата на помещението, може и скица да сложиш, каква температура искаш да поддържаш, до колко пари мислиш да похарчиш за климатик. Този Фишер с какви данни е - ако си доволен от него явно трябва с подобна мощност да търсиш.
Ето и снимки от Въпросните Мицубишета с контейнер
Да, разбира се, че ще дам данни. Фишера който работеше в помещението беше 14-найска, това само знам когато го монтираха. Квадратурата е 27 кв.м което в кубици е около 70. Изложението е север. изолацията е минерална вата и гипсокартон, по стени и тавани. Под - 10 см перлит+ подова замазка+ ламиниран паркет. Съседи нямам защото апартамента е 4+1 и в 3-те посоки на света съм външен. В студовете в предни зими никога не сме увствали недостиг на топлина (говоря за 22-23 градуса, на някои това им е студено). Парите: .... в момента не разполагам с никакви, но търся решение на този въпрос. За всеки е важно да се спре на оптимален вариант: цена-качество, защото, ако абсолютно винаги най-скъпото беше най-доброто, може би нямаше да има и форуми :-)
Благодаря отново!
Колега тя логиката няма нищо общо с истината.Да ме извини един съфорумец,че го цитирам ама чети м/у редовете,ако трябва препрочитай.Сега вече по сериозно.Климатиците за японския пазар работят на 100v-50/60Hz или 200v-50/60Hz.Упоменато е на стикерите на външното и вътрешното тяло.Включването към нашата ел мрежа става чрез трансформатор което не е проблем.За да се ориентират колегите в препоръките си напиши малко повече подробности.Разбирам,че искаш да утопляваш две помещения.Каква темп. желаеш да подържаш в помешенията,изисквания относно шум,начин на ползване/само вечер или постоянно/,съответно инвертор или конвенц.,и най-вече парите с които си склонен да се разделиш.Има вариант и за две машини.Дай квадратура и кубатура на помещенията.