Щом ще е климатик, за тези пари единствено втора ръка. Другият вариант е китайски ментак.
Щом ще е климатик, за тези пари единствено втора ръка. Другият вариант е китайски ментак.
За тези пари си вземи този: http://dekom.bg/?page=product_detail...72bceba1c051ffПървоначално публикувано от DesCo.
ако държиш да е Midea вземи този: http://www.midea-bg.com/bg/products/...msv1_12_hrdn1/
Бобово,тия няма да ги топлят 26кв,освен ако не е със зверска изолация и дограма или комшии на печка с дърва.За 1000ка само японче второръчко,както каза Блу1 или конвенционална мидейка 18ка.
Препоръката ми е за поста на DesCo.Първоначално публикувано от johny01
Прегледах няколко модела уж инверторни Мидейки, някой използвал ли ги е, знае ли нещо за тях? Ще замажат ли положението за 16м2, 3м таван и две външни стени на студена стая?
Моя грешка!Първоначално публикувано от bobovo
Ако е климатик, нека да е качествен, т.е. нещо от елитните марки. Ако няма пари - чакай да събереш. Не си купувайте тояги от родана Мидея, Самсунг, Нео и пр., че после идват тежки моменти. Особено ако разчитате да ви стоплят в студ и влага.
За стая от 26 квадрата може би най-евтиният разумен вариант е Фуджицу 14 LGC, но с монтаж отиваш на около 2000 лв. Разбира се има и други варианти около тази сума.
DesCo. вчера видях Fujitsu 12USB за 899 лв с монтажа, ако не ти е скъпо...
За Ra1N съм съгласен - за тези 26 кв.м. и бюджет 1000лв само 2-ра ръка японка.
За Basileus с тази топла през зимата квартира 28 кв.м. ... , ако и лятото е хладна.. незнам каква машина за този случай ще е необходима и дали въобще ще му трябва климатик. И той е наемател, може би нещо японско 2-ра ръка ...
Здравейте, спешно се нуждая от компетентно мнение и съвет за отоплението на стая - 3.20/5.80м, с източно и южно изложение. Стените са без изолация.Етажа е последен, но е с ПВЦ. Сега се топля с конвектор Делонги 2000 Вт, но през последните 5 дни работи на Макс и вдига до 18 градуса.Скоро ще ми трябва температура 22-25 градуса(чакам бебе).След продължително четене на информация и под влияние на промоциите съм се спрял на 3 климатика: Panasonic - cs/cu-e12lke - 1600 lv; Fujitsu asya-12lgc - 1250 lv и Daikin ftx 35jkx-1350 lv.Всичките са с безплатен монтаж. И другия вариант е 2 бр. конвектори ADAX. Според Вас кое ще е по евтино и ефективно?
ПС:Посъветваха ме да пиша тук за най -компетентно мнение.![]()
Така както описваш нещата (5 дена на макс с Делонги на 2 КВ = 18 градуса вътре) нещата звучат доста страшно... или имаш твърде големи загуби или този Делонги не работи като хората или навън е било -15 през този период. Каква е била външната температура през тези дни?
Според мен нито един от тези климатици няма да ти свърши работа ако загубите ти са такива големи. Може би 50-тица на Дайкин ще е добре. От коя страна на Балкана си?
Първоначално публикувано от markone
Фуджитсу 12 LGC ще свърши работа.Ако искаш 100% сигурност за 25-26 градуса дори при -15 -20 градуса фуджитсу 12 LD виж тук http://www.fujielectricbg.com/ 1500 лв доставка и монтаж посленият климатик има плазма филтър за пречистване на въздуха.Имам 2 такива повече от добри са и според мен са перфектни особено за малки деца.
дайкин 50-ка ще ти е малко много з а тази стая, освен ако топлиш и коридори или още една стая до 12 квадрата
Хубавото на 50-ката е мощността и енергоспестяващото око, лошото силната въздушна струя и по-големия шум на сред ни и ниски обороти
И от мен един глас за 12LDC макар Панасоника, който си посочил е с подобни показатели, но е нов непрезимувал модел и няма впечатления как се справя в студовете.
Разгледах ги, но неможах да разбера каква изработка е ЛДЦ-то, докато за ЛГС- то си пише, че е японче.И разликата само в плазмения филтър ли е и малко в КОП-а?
Японче е,но майка му и баща му са китайци.LD има по голям коп най вече от по голямото топлоотдаване,и малко по малката консумация.Първоначално публикувано от markone
![]()
+1 за 12LDC.
markone ще останеш много доволен.Успех!!!