амиFTX50GV е с 1000лв по евтин от този FUJITSU -AWYZ14LB NOCRIA как няма да избера 1 вия , кажете ми нещо повече за модела някой имали го и как се справя ?
амиFTX50GV е с 1000лв по евтин от този FUJITSU -AWYZ14LB NOCRIA как няма да избера 1 вия , кажете ми нещо повече за модела някой имали го и как се справя ?
FTX50GV-Охлаждане: 1,7-5,0-6,0 kW / конс. 1,55 kW
Отопление: 1,7-5,8-7,7 kW / конс. 1,6 kW
FTXS50G/RX50G-Охлаждане: 1,7-5,0-6,0 kW / конс. 1,55 kW
Отопление: 1,7-5,8-7,7 kW / конс. 1,6 kW не е ли множко за стая 30 кв.м ???
А ти измери ли я? Да не излезе 35 м2 накрая? А може и 25 да излезе... тогава "12-ка" става.
Казах ти да зарежеш тези означения и да гледаш в киловати!
Привет,
Моля за съвет относно климатик и фирма, която да го инсталира.
Става въпрос за хол/дневна, 24 кв. м., 2,55м. височина, в нова кооперация в гр. Бургас. Климатикът трябва да охлажда добре. В много редки случаи през зимата ще се ползва и за утопление (т.е. може и да похарчва малко повече в режим на утопление). Бюджет 1000 лв.
От прочетеното във форума мисля,че една Midea MSG 12 може да ми свърши работа, но вие разбирате по-добре и ще кажете дали това е така. Ще приема и други предложение.
--
Поздрави,
Радо
+1 за Fujitsu ASYA12LGCПървоначално публикувано от deian
Благодаря Ви за бързия отговор!
Още един въпрос - за един и същи климатик ли става дума - ASYA12LGC на Вулкан 2002 и ASHA12LGC - в Булклима?
Нищо не казахте за Мидеята ;-)
--
Поздрави,
Радо
Че какво да кажем за мъдеята в сравнение с Фуджиката?
Да,за един и същи климатик става въпрос...Първото е фуджицу,а второто е дженерал,еднакви модели на две търговски марки,освен третата Фуджи...
Взимай Fujitsu General-а, и да не си попитал трети път за Мидеята. Разликата е като между Москвич и Тойота...
Георги Пенчев вземай Дайкина, аз имам такъв на 30 квадрата магазин и се справя отлично! Преди това бях с 12-ка и се усещаше, че е малък! Заради 200 лв. разлика няма смисъл да рискуваш с 12-ка., не е лошо да имаш малко аванс. Климатик не се купува всяка година.
Сега да питам и аз. Трябва ми климатик в офиса, утре трябва да го купя. Около 20 квадрата е, първо се влиза в 4 квадрата коридор, после има две преходни стаи по 8 квадрата! Мисля да сложа това бижу в коридора:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
Добре съм решил, нали?
П.П. Отдавна ми е мерак да пробвам подов климатик. Зимата да поддържа около 20 градуса, лятото - около 22.
мхм
едит - само гледай да е насочен към отворените врати за стаите
Точно срещу едната стая се пада, малки са стаите и ниски -около 2,20 и няма да е удобен друг климатик.
Еми слагай.КАто няма друг вариант, може и това да е най-подходящия з а твоя случай.На ниското ще събира повече прах ама кво да се прави при 2.20 таван...Първоначално публикувано от aruba_man
Да, тъкмо ще видя как работят подовите. Ще имам база за сравнение, когато на зима трябва да вземам 2-3 климатика за големия апартамент. Иначе съм виждал и нормални клими да монтират на ниското.
Досега не съм чул отрицателно мнение за подов климатик