Страница 71 от 123 ПърваПърва ... 2161697071727381121 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Здравейте! Моля за помощ, тъй като съм абсолютно неграмотна по отношение на климатиците.
    Апартаментът е от две стаи, коридорче и баня - около 30 кв м, южен, много закътан, РVC дограма, тухлен. Ползваме го повечето през лятото и затова ми трябва климатик за охлаждане. Първият ми въпрос е: може ли да се сложи климатик в коридора и да се ползва от двете стаи и второ: ако може какъв би трябвало да е. Стената, на която мисля да го сложа е до вратата на спалнята и срещу вратата на другата стая. Дължината на коридора е 3,10. Тръбата за външното тяло ще минава през спалнята с дължина 3,40.
    Ще бъда благодарна на този, който ми отговори.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Идеята ти не е особено добра. По-добре вземи два по-евтини климатика.

4. Тук е от
    Aug 2010

Забравих да напиша, че предпочитам втора употреба, но не знам магазини във Варна

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

С какъв бюджет разполагаш, и каква е квадратурата на двете стаи?

6. Тук е от
    Aug 2010

Не ми се дава повече от 1200 лв с монтаж, защото ще го ползваме 2-3 месеца през лятото. Спалнята
    която ще е близо до него е 11,20 кв.м, а другата стая е 15 кв.м

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ми няма как да се случи, освен ако не вземеш хипер-боклуци...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от PMK
    Здравейте, трябва ми климатик за 20 кв метра стая, има изолация сравнително добра дограма северозападно изложение, искам да го използвам главно за отопление от Велико Търново съм и температурите тук често са под 15 -20 градуса зимата - бюджета ми е 1500 лв. с поставянето
    ASYB09LD или ASYA12LGC на Fujitsu.

10. Тук е от
    Aug 2010

Благодаря за отговорите

11. Тук е от
    Aug 2010

Хи И аз съм горд собственик на 12-ка вътрешно тяло и 14 външно NIPPON 550 лв. с монтажа, но не мога да кажа как се казваше фирмата-вече 5 месеца съм страшно доволен.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Прави ми грозното впечатление,че в този форум се препоръчват само и единствено скъпи марки и скъпи климатици.Лошо.Сега един пример.Русе./Диан да мълчи/.На мой колега му монтират прехвален модел на DAIKIN.Да ,ама той не тръгва.Б@Ф ма@му.Платка нещо.Ква платка?Гаранция?Фирмата мълчи като Г@З . Абе бактън от прехвалени модели и марки.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За това има и трябва да има гаранция на техниката. Колкото по-голяма толкова по-добре. Скъпият климатик е просто задължително да бъде с гаранция.

Три години пълна гаранция на климатик Daikin е достатъчно време ако има някакъв производствен дефект да се прояви и да бъде отстранен безплатно.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пич...По-скоро бактън от фирми и монтажници,климатика с гаранция не е виновен. Това е една от малкото фирми,в които всеки отделен компонент и накрая самото изделие минават качествен контрол.На 100 %..... Няма как да са пуснали нещо с опукана платка.
    Монтажниците при кьопав монтаж с неправилно свързани кабели са виновни. Аз не съм и чувал Дайкин да не тръгне поради платка. А вярвай ми,бая са минали през моите ръце или на колеги от фирми с Дайкин....
    Ако е нормална фирма с нормални взаимоотношения с вносителите,би трябвало да нямат абсолютно никакви проблеми с части и ремонт. Ама знае ли човек на каква фирма се е "надянал"....

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Пич...По-скоро бактън от фирми и монтажници,климатика с гаранция не е виновен. Това е една от малкото фирми,в които всеки отделен компонент и накрая самото изделие минават качествен контрол.На 100 %..... Няма как да са пуснали нещо с опукана платка.
    Монтажниците при кьопав монтаж с неправилно свързани кабели са виновни. Аз не съм и чувал Дайкин да не тръгне поради платка. А вярвай ми,бая са минали през моите ръце или на колеги от фирми с Дайкин....
    Ако е нормална фирма с нормални взаимоотношения с вносителите,би трябвало да нямат абсолютно никакви проблеми с части и ремонт. Ама знае ли човек на каква фирма се е "надянал"....

Хубаво ще е да свикнете с мисълта, че няма нищо перфектно на Този свят, та дори да се нарича дайкин.Миналата година преди да реша на 100% дали да е дженерал ли дайкин за спалнята.
    Моят познат каза, че и на него за първи път му се случвало, но при монтиран FTXS 50-ka при пробното стартиране на климатика за ПЪРВА демонстрация пред клиента веднага след монтажа климатика изобщо не зацепил.От Атаро клима с които има договор му казали да не го пипа защото и те не повярвали, че може да има дефект и може би с цел да проверят дали монтажа не е прецакал климатика му казали да не го пипа и да го остави така както го е монтирала фирмата му.Дошли от Атаро и при проверката установили дефектна платка....

Винаги има първи път и никой не е перфектен-човек или машина...

За това с "надяването" си прав, кой знае каква платка втора употреба са "му сложили"... или са я изгорили поради неправилно свързване...

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

naydenov69, коя е фирмата?

18. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте нов съм във форума и не разбирам много да не кажа въобще от климатици.Въпроса ми е към знаещите и имащи опит в това отношение. Предстой ми закупуване на климатик за помещение 10 м2 30 м3 със термоизолазия, обикновенна дограма, панел, първи етаж с две външни стени северна и източна, близо до морето все пак и влагата има значение ако се не лъжа . Та Въпроса ми е къкъв климати до към 750-800лв би ми се вместил идиално в тези условия за предпочитане инвертор.Моля за предложения и съвети благодаря предварително!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе