Благодаря за отговорите - ей сега (или по-скоро след работа ) ще разгледам всичките ви предложения.
Благодаря за отговорите - ей сега (или по-скоро след работа ) ще разгледам всичките ви предложения.
+1....Майтапчия...Първоначално публикувано от Kasap
Един въпрос към знаещите .По какво се разбира дали климатика има нужда от дозареждане с фреон R-22.
Ако не работи както трябва и се провери налягане и т.н, тогава...
vanko68, чети по внимателно, Термо-клима има офис в Русе и това е моята фирма.
Погледни и този http://v-clima.com/prod.php?id=klima...jitsu_asy12usb
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=11
http://www.fujitsugeneral.bg/cat_14_product_14.html
без проблем ще те охлажда и топли в преходните сезони / до към 0-та / .Не че няма да топли и по надолу ма нали си имаш парно.
А проблем ли е, че тези последните са конвенционални, а не инверторни? В смисъл - ако се ползва само за охлаждане, би ли имало голяма разлика например в консумацията?
Разликата, освен консумацията, е, че конвенционалния при охлаждане блъска як студ и по-лесно ще настинеш, докато инвертора духа по-полека и по-прохладна, но не ледена струя.
+1Първоначално публикувано от deian
Напълно вярно, усетих го миналата година лятото, особено когато климатика има нисък минимум на охлаждане духа хладно, а не "твърд "студ.Направи голяма разлика между крауна 12-ка които имах и се развали и дженерала 12 ЛД в спалнята ми.
Хладината е "по-мека" и приятна и н ете побиват тръпки...
Да, за комфорт що-годе съм съгласен,но да дам пари за инвертор и да ми служи само за охлаждане ,момчета звучи ми несериозно/ смешно /.А за икономия работата е на кантар.
Искам да попитам един въпрос от името на един мой братовчед. .....Похвалих му се, че съм си избрал клима Фуджицу LD 9-ка и той каза, че също щял да търси и към края на месеца да взима един. Хареса модела,който аз си избрах, но не му стигали парите за такъв. Та въпросът ми е стаята, в която иска да го монтира е южна с една външна стена, изолирана с гипсокартон и вата, алуминиева дограма, предпоследен 7 етаж, тухла 16,17 кв. някъде ...Относително топъл апартамент.Дали един звяр като този-Фуджицу ще му свърши работа? ASY-09LC като ще го използва предимно за отопление ...Дали работи при минусови темп. нормално, защото стаята е детска и дъщеричката му се разполага там?
Екстра е, стига да намери! Да го отнася, като прасе - сатър!
Ами гледам че в термоклима го предлагат!?!?!?!?!?!Ще идем да питаме !
По добре им шибни една жица,да не се окаже,че биеш път напразно...
Ами те си имат офис в Ямбол .Обаче ......вече чак на мен ми стана смешно седим си тука с моя човек и му показвам кво се предлага по сайтовете и са видя едно Mitsubishi Heavy SRK-20 ZG ..ей тва, и са фуджицуто ли братчет, мицубишито ли ? Викам ми квот си решиш бе братче ..аз имам МЕ. Това е МНI викам му нямам идея става ли не става ли ше ти върши ли работа няма ли!Понеже за първипът ше си купува климатик човека и голямо двуомене пада и се смея с мего ама поне лафа върви ...Обаче в Ямбол не знам коя фирма предлага МНI да идем да го види на живо и него ..щото утре ше го водя да гледа Фуджицуто и които и избере вече ...Чета по форума доволни са хората от Mitsubishi Heavy SRK-20 ZG ..така че утре ще съм екскурзовод по клима щандовете